Setari Cookie-uri

Românii își pot lua adio de la cea mai frumoasă plajă sălbatică din țară! Pe plaja Corbu se construiesc de zor vile de vacanță

Plaja Corbu este apreciată pentru liniștea și pentru sălbăticia zonei, însă toate aceste lucruri vor deveni în curând istorie. Muncitorii ridică de zor ansambluri rezidențiale și vile de lux, chiar lângă mal. De la vară, plaja Corbu va deveni o altă stațiune comercială, iar farmecul zonei va fi pierdut printre blocuri, mașini și localuri exclusiviste.

Vremurile în care sălbăticia zonei din jurul plajei Corbu aduna oamenii dornici de liniște și pasionați de naturalețea locurilor nedescoperite încă de picior de om sunt de mult apuse. Constructorii de la malul mării lucrează de zor pentru a ridica ansambluri rezidențiale care mai de care mai atrăgătoare, amplasate la doar câțiva pași de apa cristalină a zonei.

Din păcate, acest colț de Rai al Mării Negre se va transforma începând cu această vară într-o stațiune comercială, dornită să facă bani dintr-un consumerism care merge extrem de bine la români. Afaceriștii au știut să profite de virginitatea locurilor și de nevoia oamenilor de a se relaxa într-o zonă care nu este încă aglomerată și au semnat proiect după proiect pentru construcții ce le vor aduce un profit generos în buzunare.

Citește și:

Totuși, există lucruri care nu vor putea fi niciodată cumpărate, iar majoritatea oamenilor sunt revoltați după ce au văzut imaginile postate de jurnalistul de la ProTv, Rareș Năstase. El a scris pe pagina sa de Facebook că în această zonă fundația este deja turnată, iar un ansamblu de vile de vacanță urmează să fie gata până în luna lui Cuptor din acest an.

"Ăștia suntem, atât putem!

Era doar o chestiune de timp, până apăreau ansambluri rezidențiale și acolo, nu mă miră.

Dezvoltatorii n-au nicio vină, ei caută mereu profitul și cer să ridice unde le e mai profitabil, iar Corbu era demult vizat…

În ritmul ăsta, nu știu de ce nu lipim și un hotel de Sfinxul din Bucegi si știm o treabă.

Se vor găsi un arhitect și un proiectant să facă ceva frumos, “pe lux”, cu sticlă, feronerie, de ce să nu integreze Sfinxul în niște betoane, îi mai face pe o parte și niște “plete” dintr-o cascadă artificală și gata. Că de aprobat sigur se va aproba, mai ales dacă la bază va exista un proiect care să arate ca nu se distruge nimic în zonă…

Citește și:

Sau, de ce nu, o terasă pe Babele, o platformă cu lift, și o parcare mare, mare, în față, unde să încapă toate SUV-urile României….

Cerere ar fi…

Ăștia suntem…", a scris Rareș Năstase pe pagina sa de Facebook, alături postând imagini care provoacă revoltă.

Cum oamenii sunt împărțiți în două tabere, cei care fug după o viața care să le satisfacă și cele mai extravagante cerințe și cei care fug din calea lor, către un ritm de viață mai domol, mai apropiat de natură, în care lucrurile simple sunt cele care îi împlinesc cu adevărat, ce rămâne de făcut în această situație?!

Autoritățile privesc nepăsătoare la tot ceea ce se petrece chiar sub nasul lor, iar cetățenii, oricât de multe schimbări ar vrea să facă pentru viitorul copiilor lor în această țară, se luptă, parcă, cu morile de vânt.

Citește și:

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.