Setari Cookie-uri

Publicația National Geographic România se închide. Numărul lunii decembrie a fost ultimul

Cunoscuta revistă Național Geographic se închide, astfel că în România nu se va mai continua publicarea edițiilor care au stârnit de-a lungul anilor interes și care au satisfăcut pofta de curiozitate a mii de cititori români.

Redactorul șef al publicației National Geographic a dat vestea tristă pe pagina oficială de Facebook a revistei. Se pare că trustul de presă City Publishing a luat hotărârea ca publicațiile să se încheie aici, din cauza dificultăților financiare din ultima perioadă.

"Trustul de presă City Publishing nu va continua publicarea brandului National Geographic în România. Asta înseamnă că, cel puțin deocamdată, revista dedicată științei, explorărilor și aventurii, care conectează curioșii de pe întreaga planetă, nu va mai apărea în țara noastră.", a scris redactorul șef al revistei, la începutul săptămânii.

National Geographic România a apărut pentru prima dată în luna mai 2003, iar grupul editorial Sanoma Hearst România s-a ocupat de publicarea primelor ediții. Ulterior, revista a fost preluată de grupul german Burda. În urmă cu un an jumătate, grupul City Publishing s-a ocupat îndeaproape de editarea și publicarea fiecărei ediții.

Citește și:

Din păcate, în urmă cu puțin timp, trustul de presă actual al revistei National Geographic a intrat în insolvență.

"Dincolo de mâhnirea, furia noastră, foarte îndreptăţită, din aceste luni de final, în care ne-am trezit peste noapte cu o casă în flăcări, rămâne recunoştinţa pentru toţi cei care au pus suflet, au pus umărul la zidirea ei, timp de două decenii. Şi oricât de tristă a fost ultima perioadă pentru noi, e doar o picătură în istoria unei revistei de la 1888.", a mai scris redactorul-șef al îndrăgitei publicații.

Prima ediție a revistei a văzut lumina tiparului în 1888, iar primul număr apărut în altă limbă decât engleza a fost în 1995 în Japonia, potrivit libertatea.ro

Citește și:

În anul 2007 revista era tipărită în 28 de limbi diferite, printre care și româna.

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.