Ești ceea ce consumi: Alimente pe care trebuie să le eviți!

Iată câteva alimente pe care ar trebui să le eviți cât mai des posibil!

Atunci când vine vorba de sănătatea corpului nostru, este esențial să se țină cont de anumite lucruri precum igienă, stil de viață și alimentație. Deși pare că mâncarea nu reprezintă neapărat un subiect de discutat, adevărul este că în ultimii ani s-a tot stabilit faptul că o alimentație corectă ajută atât la frumusețe, cât și la starea de spirit. Pentru ca organismul să funcționeze cât mai bine, este de preferat să se evite anumite alimente nocive. Iată care sunt acestea!

Margarina

Deși în ultimii ani margarina a devenit pentru mulți oameni noul unt, adevărul este că aceasta are foarte multe proprietăți nocive pentru organism. Motivul? Deoarece este preparată din grăsimi vegetale modificate genetic. Un studiu arată că persoanele care consumă constant margarină se simt mai obosite decât cele care optează pentru unt!

Retail jobs

Cereale

Atunci când vorbim despre cereale, ne referim de fapt la cele găsite în comerț, cu un surplus de zahăr. Acestea nu sunt deloc prietenoase cu corpul uman și pot să creeze probleme grave de sănătate pe termen lung. Dacă, totuși, optați pentru un mic dejun cu cereale, alegeți-le pe cele integrale precum grâul, fulgii de ovăz, meiul sau hrișca.

Supa instant

Poate părea ciudat că supa este un aliment care ar trebui evitat, însă aici nu vorbim despre cea preparată de mama acasă, din ingrediente naturale, ci de cea din comerț. Supa la plic, deși o masă rapidă, nu conține ingrediente benefice pentru corpul uman. Ea are un conținut ridicat de sare, iar valoarea nutrițională este extrem de scăzută.

Iaurtul aromat

Chiar dacă iaurturile sunt prezentate de multe ori ca fiind sănătoase, adevărul este că cele ce conțin arome, au efecte nocive asupra organismului. Fructele precum căpșuni, banane sau piersici nu sunt cu adevărat regăsite în compoziția iaurtului, ci sunt folosite prafuri pentru a le oferi culoare și gust. În plus, ele au un conținut foarte ridicat de zahăr!

Mezelurile

O altă categorie de produse pe care le consumăm aproape zilnic sunt mezelurile. Precum și în alte cazuri expuse mai sus, ele sunt preferate de oameni deoarece nu necesită preparare și pot fi consumate imediat. Acestea, deși nu par nocive deoarece sunt preparate din carne, ele sunt extrem de procesate. În plus, conțin o cantitate mare de sare și grăsimi animale, dar și „E”-uri care pot afecta organismul: acid eritorbic, nitrit de sodiu.

Sursă foto: Foto Dean Drobot/Shutterstock

Vizionare placuta


Lorena Martin este redactor de beauty și skincare și s-a alăturat echipei Kudika încă de când se afla pe băncile facultății. Acum, după doi ani și jumătate, este absolventă a...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri