Setari Cookie-uri

Copiii cu dizabilități au dreptul la o viață normală! Discriminarea, de netolerat în Macedonia!

Copiii cu diazabilități au aceleași drepturi ca toți ceilalți copii, astfel că discriminarea nu își are locul într-o societate sănătoasă! Președintele Macedoniei a dat dovadă de empatie și înțelegere și le-a arătat tuturor un exemplu de civilizație și siguranță pentru familiile ale căror copii sunt speciali.

Din păcate, empatia este tot mai rar întâlnită printre legăturile interumane, mai ales empatia între copii. Cei mici nu sunt învățați din sânul familiei că acceptarea diferențelor este ceva normal, iar blamarea și discriminarea este strict interzisă și nu are niciun fundament moral.

Ce poate fi în sufletul unei mame atunci când ceilalți copii refuză să se joace cu copilul ei care are o anumită dizabilitate? Cum poate un tată să creeze o lume sigură pentru copilul său care are nevoi speciale? Cât de adaptată este lumea în care trăim la sufletul unui copil care necesită mai multă atenție?

Un prim pas pentru ca nevoile copiilor cu diazabilități să fie cunoscute este ca autoritățile să dea un exemplu de comportament civic, plin de empatie și toleranță. Acesta a fost cazul și președintelui Macedoniei, Stevo Pendarovski, care, aflând de discriminările la care este supusă o fetiță cu sindromul Down la școala unde învață, acesta a hotărât să o ducă chiar el la instituția de învățământ. Președintele a dus-o la școală pe cea mică de mână, oferindu-i sentimentul de siguranță și acceptare.

Citește și:

Postarea a fost distribuită și de către Salvați Copiii România, care a evidențiat faptul că într-o lume în care toată lumea aleargă după perfecțiune, este nevoie de exemple de bunătate și acceptare necondiționată față de semenii din jurul nostru.

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.