Setari Cookie-uri

Probleme la centrala nucleară de la Cernobîl! Sistemele de monitorizare nu mai funcționează

Sistemele de monitorizare ale instalațiilor de deșeuri radioactive de la centrala nucleară de la Cernobîl au încetat să mai funcționeze.

Alertă la centrala nucleară de la Cernobîl! Instituția a transmis faptul că sistemele de monitorizare a instalațiilor de deșeuri radioactive au încetat să mai transmită date către organizația nucleară ce aparține de ONU.

"Directorul general a indicat că transmisia de date de la distanță de la sistemele de monitorizare a garanțiilor instalate la centrala nucleară de la Cernobîl a fost pierdută", au precizat specialiștii de la Agenția Internațională pentru Energie Atomică într-un comunicat, scrie mediafax.ro

În urmă cu o săptămână, armata rusă a ocupat centrala din nordul Ucrainei, iar compania ucraineană de energie arată că toată zona este sub controlul rușilor, drept pentru care o eventuală interenție ar fi imposibilă.

Citește și:

Centrala nucleară de la Cernobîl a „a fost complet deconectată de la reţeaua electrică din cauza acţiunilor militare ale ocupantului rus”, a scris Ukrenergo, compania națională de energie din Ucraina, pe social media, precizând că nu mai există alimentare electrică.

Fosta centrală de la Cernobîl este locul celui mai grav accident nuclear din istorie, petrecut în 1986, scrie Agepres.

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.