Setari Cookie-uri

4 sfaturi pentru a întreține o prietenie de lungă durată

Chiar și atunci când o relație de prietenie pare solidă, ea necesită totuși efort și atenție.

Ca orice relație, prietenia necesită puțin efort și atenție. În contextul din ultimii ani, tindem să acordăm mai multă atenție celor din jurul nostru și să ne gândim mai mult la tot ceea ce înseamnă pentru noi diferitele relații din viața noastră. Dar dacă menții o comunicare regulată și deschisă cu prietenii tăi și faci tot ce poți pentru a-i susține, poți depăși orice eventual conflict și poți menține o prietenie frumoasă foarte mult timp.

  1. Păstrează mereu legătura

Ți se pare un lucru mult prea evident? Cu toate acestea, acesta este, în general, unul dintre primele motive pentru destrămarea prieteniilor. Pentru că adesea, odată cu trecerea timpului, contactele se estompează sau devin unilaterale. Și chiar dacă ai tendința de a crede că atunci când nu vă vedeți luni de zile, nu se schimbă nimic între voi, într-o zi, prietenia voastră ar putea avea de suferit teribil.

Citește și:

Apelurile telefonice rămân cele mai importante. Nu amâna și nu căuta o scuză sau un motiv pentru a-ți suna prietenii. Un simplu salut de un minut poate duce la convorbire amuzantă de două ore, la finalul căreia nu doar că v-ați împărtășit noutăți, retete culinare, tristeți sau bucurii, dar relația voastră va fi una mult mai strânsă. Pentru cei care locuiesc departe sau care au mai puțin timp liber, stabilește mici ritualuri: o ieșire la restaurant o dată la două luni sau o vacanță petrecută împreună, de câteva zile, o dată pe an.

  1. Fii atent și disponibil

În același sens, disponibilitatea este esențială într-o prietenie. De asemenea, putem crede că suntem prieteni, și la bine, și la rău, dar trebuie să recunoaștem: prietenul la nevoie se cunoaște. Fii acolo când prietenul tău are nevoie de tine. Dacă știi că trece printr-o perioadă grea sau ți se pare deprimat, întreabă-l ce mai face. Sună-l sau mergi să vorbești cu el personal și întreabă-l cum îl poți ajuta.

Citește și:

Chiar dacă nu poți rezolva problema direct, poți să-ți susții prietenul ascultându-l și lăsându-l să vorbească despre situația prin care trece. Din moment ce îl cunoști bine, gândește-te din când în când la o mică atenție, scrie-i o scrisoare de ziua lui sau gătește prăjitura ei preferată atunci când știi că vine în vizită. Uneori un mic gest este suficient pentru a alina pe cineva și a-i demonstra că ești lângă el dacă este cazul.

  1. Rămâi autentic și spontan

Ce este mai important decât onestitatea și autenticitatea? Unui prieten adevărat îi pasă suficient de mult pentru a fi complet sincer, chiar dacă vorbele lui pot durea. Așa că nu minți niciodată, fii sincer și clar, păstrând totuși o doză de diplomație. Este vorba despre a ști cum să te exprimi cu tact, dar respectând adevărul. Un prieten va aprecia sinceritatea și loialitatea ta. Va ști că poate conta pe tine pentru a avea o părere sinceră, din inimă, și va fi mai sincer și mai deschis cu tine. Îndrăznește să spui lucruri, fii spontană! A fi sincer cu prietenul tău va întări încrederea pe care o aveți unul în celălalt și în prietenia voastră.

Citește și:
  1. Prețuiește respectul

O relație de prietenie, dar două persoane diferite. Dacă ne-am împrietenit printr-un interes comun, neapărat avem și puncte asupra cărora nu suntem de acord. Este important să respectăm opiniile, alegerile și convingerile fiecăruia, în toate împrejurările, chiar dacă nu le înțelegem neapărat. Dacă prietenul tău îți cere părerea, poți, desigur, să i-o oferi, dar nu uita să păstrezi puțin respect, rămânând în același timp sincer. În plus, respectul constă și în a oferi loc prietenului tău să fie el însuși și să îi oferi spațiu dacă are nevoie. Într-adevăr, să știi să fii un bun prieten înseamnă uneori și să știi să stai la distanță, lăsând să se știe că ești prezent, dacă este cazul.

Citește și:

Prieteni din copilărie, de facultate sau foști colegi, prietenii adevărați sunt acolo când ai nevoie de ei, pentru momentele bune și cele rele. Pentru a-i păstra aproape de tine, cultivă-ți relațiile cu grijă, entuziasm, dar mai ales cu sinceritate și respect.

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
24 Martie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.