Setari Cookie-uri

Florile regalității: De la Zei la Prințesele contemporane

Din antichitate până în prezent, florile sunt parte importantă din viața noastră.

Din antichitate până în prezent, florile sunt parte importantă din viața noastră, fiind nelipsite, atât în momentele triste, cât și în cele vesele. Și asta, pentru că din punct de vedere psihologic, florile ne ajută să reducem nivelul de stres și de anxietate, ne bucură, ne relaxezează, ne aduc calmul, liniștea și buna dispoziție.

De exemplu, încă din antichitate, egiptenii își decorau zidurile, peșterile, mormintele, dar și mesele cu aranjamente de flori simple, simetrice. De obicei florile alese erau galben, roșu și albastru, iar cel mai important criteriu era semnificația florilor- lotusul și nufărul erau considerate flori sacre, de aceea erau foarte des întâlnite în aranjamente florale.

Pentru grecii și romanii din antichitate, printre florile preferate se numărau trandafirii, zambilele, crinii, irișii, narcisele și violetele. Un loc aparte îl aveau coroanele de lauri – cele mai cunoscute și prețioase accesorii, atât în civilizația antică romană, cât și în cea greacă. Grecii își răsplăteau câștigătorii la jocurile olimpice, iar romanii își cinsteau împărații și eroii, cu aceleași cununi din frunze de dafin – un simbol al nemuririi.

Citește și:

În vechea civilizație a incașilor, floarea-soarelui era reprezentarea Zeului Soarelui, iar pentru britanicii epocii victoriene era una dintre plantele omniprezente în buchetele menite să impresioneze chiar și cele mai sofisticate gusturi.

Crizantema este o floare foarte apreciată în China, unde se cultivă de peste 2500 de ani, iar în Japonia este un simbol al Împăratului.

Laleaua, denumita tulip în engleza, de la turcescul ”tulbend” (turban) este originară din Persia și a început să cucerească grădinile din Occident în a doua jumătate a secolului XVI. A căpătat imediat o popularitate extraordinară și a fost considerată etalon al bunului gust, o gradină cu lalele fiind echivalentul unui înalt statut social.

Revenind în zilele noastre, despre Regina Elisabeta a II-a, știm că este un etalon de eleganță, înțelepciune și bun gust. Despre pasiuni și flori preferate știm mai puține, dar conform publicației Bloominghaus, florile preferate ale Reginei Elisabeta a-II-a sunt lăcrămioarele. Aceste flori sunt omniprezente în expozițiile florale de la Palatul Buckingham și au fost, de asemenea, incluse în Buchetul de Încoronare al Reginei în 1953.

Citește și:

Conform aceleeași surse, Prințul Charles preferă Delphinium (Nemțișorii), în timp ce Camilla, ducesa de Cornwell are o afinitate pentru Alcamilla mollis (Mantaua Doamnei). Iar dacă Lady Di iubea florile de nu-mă-uita, florile preferate ale lui Catherine, ducesa de Cambridge, sunt zambilele, prezente de asemenea și în buchetul de mireasă.

La noi în țară, Floria, cea mai mare florărie online este Furnizorul oficial al Casei Regale. Astfel, toate buchetele și aranjamentele florale folosite de Casa Regala, în cadrul evenimentelor organizate, dar și cu alte diverse ocazii importante din viața Familiei Regale sunt livrate de Floria.

Cu spiritul ei puternic și inima de foc, Regina Maria a reușit să intre în istoria colectiva ca o adevărată protectoare a României și o mare iubitoare de flori. Iar nouă, nu ne rămâne decât să o celebrăm cu ajutorul unor flori de primăvară superbe.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Martie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.