Setari Cookie-uri

Cele mai bune cărți de dezvoltate personală

Iată cele mai bune cărți de dezvoltare personală! Citește acest top 10 cărți motivaționale!

Lucruri pe care crezi că ai fi putut să le faci mai bine. Perioade pe care ai fi știut să le gestionezi mult mai ușor dacă aveai cunoștințele necesare. Cu toții le-am avut. Cheia către aceste rezolvări era întotdeauna printre noi și anume, cărțile. Dar nu orice tip de cărți. În acest articol, am să vă vorbesc despre câteva dintre cele mai bune cărți pentru dezvoltare personală din lume, care la un moment dat îți pot debloca noi perspective.

Cărți de dezvoltare personală. Cele mai bune alegeri

1: Totul despre psihologia persuasiunii- Robert B. Cialdini


O carte destul de "groasă" cu care să încep, dar explicațiile sale pline de detalii, cu exemple transpuse în povestiri, fac ca această carte de dezvoltare personală să fie mult mai ușor de digerat și să te inspire mai adânc, având ca exemple concrete acțiuni din viețile oamenilor. Volumul lui Robert B. Cialdini ne arată exemple pozitive sau negative de metode de influențare a comportamentului, având în prim plan influențarea interlocutorului în așa fel încât să se gândească la faptul că el a luat acea decizie, nu tu, lucru diferit de Manipulare. "Totul despre Psihologia Persuasiunii" este una dintre cele mai bune cărți de dezvoltare personală pe care o poți citi.

Doctorul în Filozofie Robert B. Cialdini susține cursuri universitare și post-universitare despre persuasiune și influențare socială la University of North Carolina și Columbia University. În prezent el este șeful catedrei de psihologie și membru al Consiliului de Conducere al Arizona State University

2: Inteligența Emoțională - Daniel Goleman

Citește și:


Cartea lui Daniel Goleman, Inteligența Emoțională, a avut un impact revoluționar uluitor în psihologie prin analiza importanței majore a emoțiilor în dezvoltarea personalității umane. Studiul său ne arată cum, dacă reușim să înțelegem sentimentele și emoțiile pe care le trăim pe moment, totul devine mai clar și răspunsul este mult mai limpede.
Această carte ne ajută și să descoperim un mod prin care să privim cauzele bolilor care ne macină familia și societatea.

3: Puterea Prezentului - Eckhart Tolle



Puterea Prezentului, scrisă de Eckhart Tolle, este probabil una dintre cele mai cunoscute și citite cărți pentru dezvoltate personală și spiritualitate din toate timpurile, fiind permanent prezentă în orice top al cărților de dezvoltare personală.
Mesajul cărții este simplu, dar cu un impact fastuos și un mesaj revelator: Dacă reușim să trăim în prezent, ne vom da șansa să avem o viață fericită. Pentru a ajunge în acel punct, trebuie să ne răspundem la o întrebare: "imaginea pe care o avem asupra realității este, într-adevăr, cea mai adecvată? Știm cine suntem, care este puterea noastră reală?"

Eckhart Tolle este considerat unul dintre cei mai originali și inspirați călăuzitori spirituali ai timpului nostru.

4: Omul în căutarea sensului vieții- Viktor E. Frankl

Citește și:



Pentru mulți, probabil cea mai bună carte de dezvoltare personală și psihologie. "Omul în căutarea sensului vieții" este un amalgam de experiențe terifiante trăite de psihiatrul Viktor E. Frankl în timpul detenției sale în lagărul de concentrare de la Auschwitz și în alte lagăre de același fel. Cartea a devenit un bestseller internațional cu peste 10 milioane de copii vândute, deschizând cea mai intimă și personală perspectivă asupra înțelegerii omului în situații de nesupraviețuit, cum acceptă și depășește trauma și în final, găsește sens în ceea ce trăiește.

Cărți motivaționale


5: Gândire rapidă, Gândire lentă - Daniel Kahneman


În acest volum, Daniel Kahneman ne conduce într-o călătorie inovatoare prin ascunzișurile minții, în care încearcă să ne explice cele două mecanisme principale de funcționare ale creierului nostru: Sistemul 1 este rapid, intuitiv și emoțional, în timp ce Sistemul 2, este mai lent, mai deliberativ și mai logic.
Kahneman prezintă modul extraordinar și complex de funcționare a gândirii rapide, dar totodată ne arată erorile și biasurile acestui sistem și dezvăluie influența omniprezentă a impresiilor intuitive asupra gândului și comportamentului nostru.

6: Atitudinea este totul - Jeff Keller

Citește și:


"Schimbă-ți atitudinea... și îți vei schimba viața"
De ce unii oameni reușesc să facă tot ceea ce își propun și alții nu? De ce pentru unii oameni este mai ușor decât pentru ceilalți? Care este diferența dintre ei și cum ai putea să ajungi și tu printre învingători, doar schimbându-ți mindset-ul? Totul ține de atitudine. De postura de învingător, de capacitatea de a îți imagina că deja ai făcut tot ce era de făcut, acum trebuie doar să îți iei premiul.
În acest volum, Jeff Keller dă exemple concrete de oameni care au reușit în viață, doar pentru că au păstrat în minte imaginea lor atingându-și obiectivele mult dorite.

7: De la idee la bani- Napoleon Hill

"De la idee la bani" este cea mai cunoscută scriere a lui Napoleon Hill și totodată, una dintre cele mai vândute și cunoscute cărți din toate timpurile.
"De la idee la bani" ne prezintă în 13 pași drumul spre îmbogățire, autorul punând mare accent pe cultivarea unei întregi cunoștințe a banilor și filozofii despre succes și prosperitate.

8: Forța gândirii pozitive- Norman Vincent Peale

Citește și:


Norman Vincent Peale, sau "Predicatorul de milioane" este unul dintre cei mai mari oratori creștini ai secolului al XX-lea. Teolog de renume mondial, Norman Vincent Peale este autorul a 46 de cărți, inclusiv " Forța gândirii pozitive", una dintre cele mai bine vândute cărți pentru dezvoltare personală din lume.
"Forța gândirii pozitive" este o demonstrație extraordinară a puterii credinței. Acest volum a ajutat milioane de bărbați și femei din întreaga lume să aibă o viață fericită, plină de satisfacții și împliniri.

9: Arta subtilă a nepăsării - Mark Manson


În acest ghid revoluționar, definitoriu pentru o mulțime de oameni, Mark Manson ne învață că, pentru a fi fericiți, trebuie să renunțăm să ne gândim mereu la "a fi pozitivi" și trebuie, în schimb, să ne perfecționăm în depășirea obstacolelor.
El ne sfătuiește să ne cunoaștem limitele și să le acceptăm, aceasta fiind cu desăvârșire adevarata sursă a puterii noastre.
După ce ne-am învins temerile, ne-am acceptat greșelile și incertitudinile, după ce încetăm să evităm adevărurile dureroase, putem găsi curajul și încrederea pe care le căutăm cu disperare.

10: Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul - Robin S. Sharma

Citește și:


"Călugărul care și-a vândut Ferrarri-ul" este povestea lui Julian Mantle, un avocat faimos, care din cauza unui stil de viață dezechilibrat și dezordonat ajunge la un pas de moarte, suferind un atac de cord într-o sală de tribunal foarte aglomerată. Colapsul fizic îi declanșează o criză existențială și spirituală, obligându-l să își înfrunte condiția și să găsească răspunsuri la cele mai adânci semne de întrebare. Sperând să își găsească fericirea și implinirea, el pornește într-o odisee extraordinară a unei culturi vechi, în care descoperă un remarcabil sistem de eliberare a potențialului trupului, minții și sufletului, învățând într-un final să trăiască într-o pace deplină.
"Călugărul care și-a vândut Ferrarri-ul" și-a câștigat rapid locul printre cele mai bine vândute și cunoscute cărți de dezvoltare personală.

Vremea frumoasă e aici, așa că ia-ți o carte, plimbă-te prin parc, dacă ești din București poți citi o carte în cele mai frumoase locuri din oraș (vezi si top 5 locuri de vizitat în București).
În acest articol nu am expus un top, cât am expus cărți esențiale care ne pot ajuta să depășim diferite obstacole sau care ne pot ajuta să ne depășim condiția.

Citește și:

Sursă foto: Dean Drobot/ Shutterstock

Vizionare placuta


Lorena Martin este redactor de beauty și skincare și s-a alăturat echipei Kudika încă de când se afla pe băncile facultății. Acum, după doi ani și jumătate, este absolventă a...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.