Setari Cookie-uri

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute

Instanța Supremă a luat în această dimineață decizia finală cu privire la condamnarea Elenei Udrea. Hotărârea definitivă urmează să fie pusă în aplicare, iar Elena Udrea își va petrece următorii 6 ani după gratii.

Decizie de ultimă oră a Curții de Casație și Justiție luată în această dimineață. După ce judecătorii au respins contestațiile Elenei Udrea cu privire la nevinovăția sa în dosarul Gala Bute, instanța a luat decizia finală, ce nu mai poatr fi contestată.

Elena Udrea a fost condamnată oficial la 6 ani de închisoare, decizia fiind luată prin majoritatea voturilor.

Chiar dacă spera să scape de închisoare, și chiar punând în aplicare planul de a părăsi România în 2018, Elena Udrea a locuit o perioadă în Costa Rica, acolo unde a cerut azil politic.

În 2019, fostul Ministru al Transporturilor a revenit în țară, după ce a fost reținută de Interpol și încarcerată.

Dosarul Gala Bute

Dosarul Gala Bute se judecă în instanță încă din 2015, iar acuzațiile aduse sunt luare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală și spălare de bani.

Citește și:

"Fondurile publice au fost utilizate într-o modalitate interzisă de lege, respectiv pentru finanţarea unui eveniment sportiv organizat de către o societate comercială, iar suma achitată în baza contractului constituie în întregime un prejudiciu produs în patrimoniul ministerului. Prin încheierea contractului s-a urmărit în realitate asigurarea fondurilor necesare organizării galei de box menţionate, iar achiziţia de servicii de publicitate a reprezentat doar o justificare formală, pentru care nu există o nevoie reală a ministerului, cu unicul scop de a da o aparenţă de legalitate contractului. Mai mult, contractul a fost atribuit cu încălcarea procedurilor legale de achiziţie publică şi au fost achiziţionate servicii care nu se regăsesc printre categoriile de cheltuieli eligibile pentru programele cu finanţare europeană”, potrivit procurorilor, scrie digi24.

Citește și:

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.