Setari Cookie-uri

Uite cum se fac delicioșii cozonaci ai lui Scărlătescu! Chef-ul dezvăluite ingredientul secret

Rețeta de cozonac a lui chef Scărlătescu

Cozonacii lui Scărlătescu sunt extrem de apreciați, iar cei care iubesc acest tip de desert nu au cum să nu fi auzit de vestiții cozonaci ai lui Scărlătescu. Modul de preparare, dar și ingredientul secret le dezvăluite chiar îndrăgitul chef!

Rețeta de cozonaci a lui Scărlătescu

Vestiții cozonaci ai lui Scărlătescu sunt nelipsiți de pe masa oricărei persoane care apreciază acest tip de desert pe masa de sărbători, dar nu numai.

Chef Scărlătescu a dat lovitura de grație cu acești cozonaci, iar în preajma sărbătorilor, oamenii se înghesuie să comande cel mai bun cozonac din oraș.

Îndrăgitul jurat de la Chefi la Cuțite a făcut publică rețeta sa, dar și lista cu ingrediente pentru un cozonac pufos și aromat, exact ca în cofetării.

Ingrediente cozonaci

un kilogram de făină
250 grame de zahăr
450 grame de lapte
cinci ouă
60 grame de drojdie
300 grame de unt belgian
500 grame de nucă
200 grame de rahat
150 grame de ciocolată belgiană
30 grame de portocală confiată
30 grame de coajă de lămâie
Stafide
Mod de preparare:
Se realizează compoziția amestecând drojdia cu 100 de mililitri de lapte și 3 linguri de făină. Se lasă compoziția să crească, la cald, până ce își va dubla volumul. Laptele se pune la fiert cu zahărul și se amestecă continuu.

Într-un vas separat, se freacă gălbenușurile cu praful de sare. Apoi, într-un bol suficient de mare, se pune făină, apoi se încorporează, treptat, în timp ce amestecăm, gălbenușurile, laptele cu zahărul topit, untul și portocala confiată. Se frământă bine până ce compoziția se omogenizează, este consistentă și elastică. Aluatul obținut se lasă la dospit în jur de o oră.

După ce trec cele 60 de minute, se rupe o bucată de aluat, se întinde bine pe blatul de lucru, în formă de dreptunghi, se pune crema făcută din amestecul de nuci cu ciocolată belgiană topită, rahat și stafide și se rulează cu grijă.

Rulada formată se secționează în două, pe lungime, iar cele două bucăți se împletesc și se ung pe deasupra cu ou și se așază într-o formă specială pe care am tapetat-o, înainte, cu unt și făină. Înainte de a fi băgat la cuptor, se mai lasă la dospit timp de două ore.

După ce a crescut, tava se pune la cuptorul setat la 160 de grade Celsius, pentru 45 de minute sau chiar o oră.

Să îl serviți cu plăcere!

Citește și:

foto CRISTIAN IONUT ZAHARIA/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Aprilie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.