Dosarul Colectiv a ajuns la final, iar decizia a fost punlicată de biroul de presă al Curții de Apel București.

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat în această după-amiază la 4 ani de închisoare cu exacutare. Totodată, acesta nu va mai putea să fie ales în funcții publice pe o perioadă de 5 ani. Primarul Sectorului 5 a fost condamnat pentru abuz în serviciu în dosarul Colectiv.

De asemenea, alți trei patroni ai clubului unde și-au pierdut viața tineri nevinovați au primit pedeapsă cu închisoarea.

George Alin Anastasescu a fost codamnat la 11 ani si 8 luni inchisoare

Costin Mincu a fost condamnat la 8 ani închisoare

Paul Gancea a fost condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare

Pirotehnistul Viorel Zaharia – 6 ani și 10 luni închisoare

Pirotehnistul Marian Moise – 6 ani și 10 luni închisoare

Fragment din sentință:( preluat de la g4media.ro)

– condamnă pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu (autorizaţia SC C Club SRL). În baza art. 66 alin. (1) lit. a), b),g) ?i k) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 5 ani/ În baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b), g) ?i k) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public. In baza art.72 Cp deduce perioada retinerii si arestarii preventive de la 06.11.2015 la 11.11.2015

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: