Setari Cookie-uri

Smiley rupe tăcerea și explică de unde a pornit ideea piesei S-a furat mireasa! Dinu Maxer, pus la zid!

Smiley și Damian Drăghici rup tăcerea despre piesa "S-a furat mireasa", la scurt timp după ce Dinu Maxer i-a acuzat că i-au furat ideile.

Odată cu lansarea recentă a piesei „S-a furat mireasa”, Smiley și Damian Drăghici au provocat un val de reacții în industria muzicală românească. Cu toate că melodia a adunat deja peste 180.000 de vizionări pe YouTube în doar câteva zile, nu au lipsit declarațiile controversate.

Înainte de lansarea oficială, Dinu Maxer a ridicat semne de întrebare, sugerând că titlul și conceptul piesei ar fi fost deja folosite într-un remake al său. Cu toate acestea, Smiley și Damian Drăghici au venit cu o explicație clară pentru originea și motivul din spatele piesei.

„E nișată, clar! Ce mă deranjează este că, anul trecut, eu am făcut un remake pe partea masculină a piesei mele, pe care am promovat-o la TV și am cântat-o, și părerea mea e că e puțin cam repede să vii cu același titlu, același gen de piesă, care e o piesă nișată, clar!”, a spus el pentru Click.

Citește și:

Într-un clip video postat pe rețelele de socializare, cei doi artiști au făcut dezvăluiri despre inspirația care a stat la baza creării melodiei. Smiley a împărtășit că ideea piesei „S-a furat mireasa” i-a venit acum aproximativ 8 ani, în timp ce se afla pe o barcă în Thailanda, plimbându-se pe ocean.

„E o tradiție care nu mai e aici la noi în România, furatul miresei în timpul nunții, n-am auzit să mai fie în alte părți. Eu nu am auzit să mai fie în altă parte, așa că nu știu am zis că e cazul să facem și o piesă pentru că e o tradiție a noastră”, a explicat artistul.

Damian Drăghici a adăugat că discuția despre piesa „S-a furat mireasa” a început la un concert unde l-a invitat pe Smiley la Sadghuru. Potrivit lui Drăghici, discuția despre salvarea tradițiilor și ideea de a crea o piesă cu acest titlu a fost susținută de Smiley.

Citește și:

Smiley: De unde e titlul? Păi de la tradiție, e clară! Acum vreo 8 ani am avut ideea de a face piesa asta, eram undeva pe o barcă în Thailanda în mijlocul oceanului și m-am gândit ce tare ar fi să fac o piesă „S-a furat mireasa”. I-am zis lui Damian că trebuie să facem o piesă, dar au durat vreo 5-6 ani.

Damian Drăghici: Eram la un concert, unde l-a invitat eu Andrei să cânte la Sadghuru. Sadghuru vorbea despre cum să salvăm piesa și Smiley spunea să facem o piesă cu „S-a furat mireasa”.

Această melodie vine în contextul unei colaborări anterioare între cei doi artiști, din care s-au născut hituri care au rupt topurile din România. „S-a furat mireasa” este o piesă menită să aducă distracția și atmosfera de petrecere, într-un context în care tradițiile și reinterpretările lor devin subiecte de discuție în industria muzicală.

Citește și:

„Orice întâlnire cu Damian Drăghici ajunge să fie o petrecere, o sărbătoare extrem de creativă și molipsitor de veselă fie ea în stație la Lizeanu sau într-un cort de nuntă. Damian este un artist mare, pe care eu îl apreciez enorm, iar a face muzică împreună este mereu o bucurie nebună”, a mai mărturisit Smiley.

Vizionare placuta


Kudika
26 Aprilie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.