Setari Cookie-uri

Gheorghe Dinică, cel mai mare ”rău” al cinematografiei românești. Ce tezaur cultural a lăsat în urma sa marele actor român

Gheorghe Dinică a fost unul dintre cei mai cunoscuți și importanți actori români. Cariera marelui actor a fost una strălucitoare, plină de apreciere, roluri diverse și o explozie de emoții oferite publicului larg.

Gheorghe Dinică s-a născut la 25 decembrie 1933 la Giulești, însă în actele oficiale este înregistrat ca fiind născut la 1 ianuarie 1934 la București.

Cine a fost Gheorghe Dinică

În dimineața zilei de Crăciun, în anul 1933, în familia lui Petre și Jana Dinică s-a născut cel care urma să ajungă un nume răsunător în lumea artistică. În actele oficiale, actorul apare ca fiind născut pe 1 ianuarie 1934, deoarece părinții băiatului au decis să îl înregistreze după sărbători.

Copilăria micuțului Gheorghe s-a petrecut în Giulești, la periferia Capitalei. „Strada pentru mine a fost lucrul cel mai important. M-a învățat foarte multe, pentru că aveam prieteni mai mari care ne dirijau. Era o lume care nimeni n-ar crede că a existat, lumea cartierului”, povestea Gheorghe Dinică.

Citește și:

Încă de mic copil, Gheorghe Dinică și-a manifestat interesul și talentul unic pentru actorie. În anii de școală, acesta a făcut parte din diferite cercuri teatrale și grupuri culturale care îi ofereau șansa să își demonstreze talentul.

Citește continuarea pe 9am.ro

Vizionare placuta


Kudika
22 August 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.