Regina Elisabeta a II-a a încetat din viață în seara zilei de 8 septembrie, la 96 de ani. Ultima sa apariție publică a fost cu doar două zile înainte să părăsească această lume. Pe data de 6 septembrie, Regina Marii Britanii a participat la ceremonia de învestire a lui Truss ca prim-ministru britanic, ce a avut loc la Balmoral, acolo unde Suverana s-a retras în ultima perioadă.

Ultimele imagini făcute publice de Palatul Buckingham cu Regina o surprind în fața unui șemineu, vizibil slăbită și cu un baston în mână, dar zâmbind, exact așa cum a făcut toată viața, nearătând, nici pentru o secundă, vreo urmă de suferință.

La sfârșitul lunii iulie, Regina Elisabeta a II-a s-a retras la moșia sa din Balmoral, plecând de la reședința regală de la Castelul Windsor. Și aparițiile sale au fost tot mai rare, încă de la începutul anului.

Din cauza problemelor de mobilitate, Suverana a ales să nu mai participe la toate evenimentele publice. În luna februarie a acestui an, Regina Elisabeta a fost infectată cu Covid-19, iar în octombrie anul trecut Suverana a petrecut o noapte în spital, pentru o afecțiune care nu a fost făcută publică.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: