Setari Cookie-uri

Factorii care te influențează în alegerea casei

Alegerea unei case reprezintă o decizie importantă pentru oricine. Descoperă care sunt factorii care te influențează în alegerea casei ===▷▷▷

Achiziția unei case este una dintre cele mai importante decizii din viața unui om. Găsirea casei perfecte, însă, nu este o sarcină ușoară. Fiecare are prioritățile sale. Odată ce le-ai notat pe hârtie sau pe telefon, îți va fi mai ușor să treci prin acest proces complex fără a uita ceea ce îți dorești de la o casă.

Află care sunt câțiva dintre factorii care te influențează în alegerea unei case.

Prețul

Pentru multă lume prețul casei este cel mai important factor. Pe lângă prețul locuinței, este indicat să fii atent și la prețul cheltuielilor cu utilitățile, întreținerea și costurile ulterioare achiziției (reparații, văruire, mobilare etc.).

În ceea ce privește modalitatea de achiziție, majoritatea solicită un credit casă pentru locuința lor. Cumpărarea este agreată pe baza unei ipoteci, de cele mai multe ori, însăși casa. Ulterior, vei plăti rate lunare pe o perioadă de timp stabilită de comun acord cu banca.

Citește și:

Zona

Cumpărătorii doresc să ajungă rapid de acasă în locurile pe care le frecventează. Acestea includ locul de muncă, școala, centre comerciale, farmacii, bănci, săli de concerte, prieteni și familie.

De asemenea, există o preocupare tot mai mare pentru a avea acces rapid și ușor la drumurile principale. Dacă te interesezi de aceste aspecte înainte de achiziție, vei ști care va fi situația în viața de zi cu zi (dimineața când pleci la locul de muncă, la orele când dorești să îți faci cumpărăturile, când iei copiii de la școală etc.).

Poziționarea casei în cartier contează și ea. Unii oameni preferă case situate cât mai aproape de arterele principale, în timp ce alții doresc un loc mai retras, lipsit de trafic. Pentru unele persoane reprezintă o prioritate și apropierea de parc, piscină sau alt tip de centru recreațional.

Citește și:

Suprafața

Multă lume se preocupă de numărul de camere, însă la fel de important este și spațiul pe care se află casa. Când mergi să vizionezi casa, uită-te la alte proprietăți din apropiere pentru a aprecia la ce suprafață vei avea acces, precum și dacă se află pe o parte laterală a cartierului sau este îngrădită de alte două proprietăți.

Unele terenuri au formă pătrată sau dreptunghiulară, în timp ce altele au o formă neregulată. În funcție de nivelul de intimitate dorit, cum vei folosi spațiul și dacă vrei garaj, aceste lucruri vor avea un impact asupra deciziei tale.

Numărul de dormitoare

Fiecare familie are în minte un număr de dormitoare pe care ar trebui să-l aibă casa ideală. Majoritatea își doresc cel puțin două dormitoare, iar dacă există copii, numărul lor va crește.

Citește și:

Unele familii preferă ca cei mici să împartă același dormitor, în timp ce altele doresc dormitoare separate pentru copii, zonă de studiu, cameră pentru oaspeți, dining, dressing, cămară, mansardă etc. Uneori, dormitorul poate fi transformat în birou, loc de joacă pentru copii sau mini sală de sport.

Designul bucătăriei

De cele mai multe ori, bucătăria se află în centrul casei. Aici se pregătesc mâncăruri savuroase pentru familie și prieteni. Tot aici ajung, de multe ori, să se adune rudele sau prietenii pentru a petrece timp de calitate împreună.

Gândește-te bine dacă îți dorești o bucătărie mare cu un blat generos și/sau o insulă și mult spațiu de depozitare sau va fi suficientă o bucătărie clasică. Dacă te preocupă alimentația sănătoasă, probabil că vei găti zilnic sau o dată la două zile. În schimb, dacă nu ești amator al gastronomiei, probabil că o bucătărie bine echipată, dar mai mică îți va fi arhisuficientă.

Citește și:

Vechimea casei

Dacă îți dorești o casă nouă, acest aspect nu este important. Totuși, dacă ești dispus să arunci un ochi și pe casele ceva mai vechi, dar care se încadrează în bugetul tău și includ lucrurile importante pentru tine, nu este o problemă.

Casele mai vechi au o anumită atmosferă care atrage multă lume. Cu toate acestea, dacă te-ai decis asupra unei case mai vechi, gândește-te de două ori, deoarece poate necesita reparații costisitoare. De aceea, după achiziție va trebui să ai timpul și bugetul necesar pentru astfel de proiecte.

În plus, ar trebui să mai ții cont de:

  • Aspecte practice, precum orientarea casei (orientarea sud și sud-est sunt cele mai călduroase), gradul de aerisire, cantitatea de lumină naturală care intră în casă și temperatura;

    Citește și:
  • Nevoi psihologice - casa ar trebui să ofere siguranță și intimitate;

  • Numărul de membri ai familiei - o familie cu 2-3 copii va avea nevoie de o casă mai mare decât o familie cu un singur copil. Dacă știi că vor mai locui și alte persoane în casă, va trebui să te asiguri că vor avea un loc al lor;

  • Stadiul vieții - un cuplu va avea nevoie de mai puțin spațiu decât o familie cu doi copii;

  • Valorile și standardele - valorile familiale, prioritățile și standardul de viață pe care dorești să îl menții vor influența alegerea locuinței pe care o vei cumpăra.

Achiziția unei locuințe nu este o decizie ușoară și nu ar trebui luată impulsiv. Pune pe hârtie sau notează în telefon care sunt lucrurile importante pentru tine. Analizează opțiunile pe care le ai la dispoziție și fă o alegere cât mai apropiată de nevoile și dorințele tale.

Citește și:

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
30 Octombrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.