Setari Cookie-uri

Educlass lansează Numberblocks, varianta în limba română, jocul care dezvoltă abilități matematice

Educlass, magazin axat pe jocuri educaționale, lansează Numberblocks, varianta în limba română, un joc dedicat copiilor de vârstă preșcolară și școlară care contribuie la dezvoltarea abilităților matematice și la consolidarea noțiunilor predate la școală. Numberblocks încurajează învățarea prin joacă, dezvoltarea gândirii critice și logicii, iar cardurile colorate ce însoțesc cuburile interconectabile îi ajută pe copii să afle mai multe despre fiecare număr în parte.

Chiar înainte de a începe școala, majoritatea copiilor dezvoltă o înțelegere a adunării și scăderii prin interacțiunile de zi cu zi. NumberBlocks, cel mai recent joc educativ intrat în portofoliul EduClass, contribuie la acest lucru invitând la joacă. Mai mult decât atât, jocul are beneficii asupra motricității copiilor, putând fi folosit și ca joc de construcție. În plus, este un material educațional ce poate fi folosit cu ușurință în activitățile din clasă, cât și acasă, unde părinții pot ajuta la consolidarea noțiunilor învățate de cei mici la scoală.

Ne-am dorit să integrăm în portofoliul EduClass un joc actual care să aducă la un loc pasiunea celor mici pentru a construi, dar și nevoia de a învăța, într-un mod mai puțin formal, noțiuni elementare de matematică și nu numai. Numberblocks reunește astfel, deopotrivă, noțiuni despre culori, dar și de reprezentare a cantităților, de exemplu. Mai mult, prin combinarea seturilor, se pot face operații matematice complexe, fiind astfel ușor de utilizat și de copiii mai mari, a precizat Anca Leibovici, manager EduClass.

Citește și:

Setul de activități Numberblocks produs de Learning Resources este inspirat din serialul TV cu același nume, un serial educativ de desene animate, din care copiii pot învăța într-un mod distractiv despre numere și operații matematice.

Astfel, cu ajutorul Numberblocks, învățarea se bazează în special pe intuire și manipularea directă a obiectelor, iar copiii cu vârste între 3 și 8 ani pot învăța numerele, diferite operații matematice, secvențierea numerelor și relația de tip întreg-parte, într-un mod amuzant, prin joc. De asemenea, cuburile îi ajută pe cei mici să înțeleagă concepte matematice precum relația dintre numere – mai mare/mai mic -, descompunerea acestora sau împărțirea lor în numere pare și impare, dar poate fi folosit și pentru a explica noțiuni mai avansate de matematică, cum ar fi înmulțirea sau fracții simple.

Citește și:

În plus, jocul este livrat alături de carduri de activități, care să-i inspire pe părinți și să-i ajute să ghideze copiii în dezvoltarea abilităților matematice. Jocul poate fi comandat în 2 variante de 251 piese și 290 piese, respectiv cu operații până la 10 sau 20.

Numberblocks respectă nevoile generate de particularitățile de vârstă ale copiilor din clasele mici, pentru că presupune o abordare bazată pe stimularea activității prin joc: prin folosirea sa ca suport intuitiv, el oferă o modalitate concretă de însușire si exersare a conceptelor matematice, pentru că elevii de vârstă școlară mică se află încă în stadiul operațiilor concrete, în care învățarea trebuie să se bazeze în special pe intuire și manipularea directă a obiectelor. Astfel, cu ajutorul cuburilor Numberblocks, conceptele abstracte de reprezentare, comparare și compunere/descompunere a numerelor se transformă în acțiuni concrete, palpabile, ușor de înțeles prin utilizarea de obiecte din universul apropiat al copiilor. Ne-a fost mult mai ușor să ne însușim și să practicăm diferitele moduri de a descompune un număr natural, tehnică atât de importantă pentru că este predecesoare adunării și scăderii-precizează Larisa Volentiru, prof. pentru învățământul primar.

Citește și:

Mai multe informații despre Numberblocks și câteva videoclipuri care arată cât de distractivă devine matematica cu ajutorul acestui joc, găsiți pe site-ul Educlass.

În România, serialul care a inspirat setul de activități Numberblocks poate fi vizionat pe canalul YouTube.

Vizionare placuta


Kudika
23 Noiembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.