Setari Cookie-uri

Sorana de la trupa Asia, mărturisiri cutremurătoare despre perioada în care a suferit de depresie

Sorana Darclee a suferit de depresie, iar momentele prin care a trecut au fost cu adevărat copleșitoare. Cum a reușit artista să își recapete încrederea în forțele proprii?

Sorana Darclee, fosta artistă a trupei Asia a povestit despre lupta ei cu depresia și despre momentele grele prin care a trecut. Vedeta s-a simțit foarte rău în acea perioadă, însă acum s-a ridicat mai puternică ca niciodată.

Artista a înțeles că vindecarea depinde doar de ea și că este responsabilă pentru alegerile din viața ei, dar și pentru felul în care își trăiește de acum încolo existența.

Stările depresive ale Soranei au apărut în urma pierderii tatălui ei, dar și după divorțul de fostul soț. Toate aceste evenimente nefericite au venit pe fondul unor suferințe mai vechi, care nu au făcut decât să acutizeze problemele artistei.

„Depresia nu a fost un efect al divorțului. Depresia a fost un efect care se tot strângea de-a lungul anilor și a venit de la oamenii pe care i-am tot pierdut din viața mea, în sensul că ei nu mai sunt fizic aici. Toate astea au pus dureri peste dureri și încărcări peste încărcări. (…)

Citește și:

A venit depresia care a fost foarte, foarte rea, a fost oribilă absolut. (…) În momentul în care ești la pământ și mai vine cineva să te mai calce un pic pe cap, că poate nu ești suficient de strivit și din momentul în care îți găsești forța de a te ridica de acolo, nu mai există lucru care să te sperie. N-are ce să te mai sperie vreodată.”, în cadrul unei emisiuni de televiziune.

Ea a mărturisit că depresia a adus-o într-un punct al vieții sale în care se simțea extrem de rău, însă a reușit să înțeleagă că totul depinde doar de ea. Ușor, ușor, Sorana s-a ridicat de la pâmânt, iar acum spune cu încredere că nimeni și nimic nu o mai poate doborî.

„Am avut perioade în care am fost mai jos, alea cu depresia au fost nasoale, dar la un moment dat mi-am dat seama că depresia ține doar de mine să o vindec, n-am mai avut de ce să mă sperii, că dacă stai câțiva ani în întuneric, în cele din urmă începi să întrevezi așa și nu-ți mai este frică de beznă. Apoi când îți aprinzi lumina, știi unde e întrerupătorul, nu mai stai să tremuri de frică, panicată într-un colț de știu eu ce monștrii.

Citește și:

Cred că aici a venit de fapt fericirea mea, că mi-am dat seama că n-am nevoie de validarea nimănui și am nevoie doar de mine și de visul meu. Era toată societatea asta și toată încurcătura asta. Când îți dorești atât de mult să demonstrezi și vezi întotdeauna că oamenii au pretenții de la tine și cer, vor să vadă anumite lucruri și începi să te împarți între tot ce vor ceilalți de la tine, uiți cumva ce vrei tu și ce te face pe tine fericit. Dintre toate lucrurile eu am ales că vreau să fiu fericită.”, mai spunea Sorana Darclee.

Vizionare placuta


Kudika
5 Ianuarie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.