Chef Joseph Hadad a dezvăluit care este secretul său pentru ca friptura de vită să iasă delicios. Chef-ul a declarat că cel mai important pas este alegerea cărnii de vită, mai exact baveta mică, care se află pe partea de burtă a vitei.
”Baveta mică, de exemplu, aflată pe partea de burtă a vitei, este o bucată destul de tare. Așa că trebuie să o tăiați subțire și să o frigeți la foc iute, fără a o lăsa să treacă de stadiul de medium-rare. O marinare prealabilă ajută și ea.
Nu se folosește prea des ca friptură, ci mai curând în preparate precum fajita sau stir-fry, adică tăiată în bucăți mici și trasă rapid la tigaie’’, a precizat cunoscutul bucătar.
Secrete de preparare a cărnii de vităCoastele de vită sau ceafa de vită sunt o alegeri excelente pentru o a le găti la cuptor sau la grătar. Când vorbim despre antricot, chef Joseph Hadad le recomandă gospodinelor să țină carnea la maturat, înainte de a o găti,
”Ribeye sau antricotul este cea mai bună opțiune pentru o friptură datorită marmorării sale cu grăsime gustoasă. Iar dacă carnea mai este și maturată (28 de zile), atunci gustul este și mai intens’’, a adăugat Joseph Hadad.
Spune-ti parerea!