Setari Cookie-uri

Dana Budeanu, reclamată la CNCD de către o familie de români din Suedia. Ce anume i-a deranjat: Să vă cereți scuze public

Dana Budeanu a fost reclamată la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de către o familie de români din Suedia. Ce anume i-au reproșat aceștia?

Dana Budeanu a postat o filmare, pe pagina ei de Facebook, în care a vorbit în stilul ei caracteristic despre persoanele care s-au speriat de cutremurele din Turcia și și-au pregătit bagajele, în cazul în care se întâmplă ceva asemănător și la noi în țară, numindu-i pe aceștia „handicapați”. Afirmațiile sale i-au deranjat pe niște părinți unui copil care are probleme de sănătate.

”Știu eu vreo doi care și-au făcut bagajul pentru cutremur. Ce ți-ai pus în bagajul tău pentru cutremure, handicapatule?”,a zis Dana Budeanu, în videoclipul respectiv.

Primul care a văzut filmarea cu pricina a fost tatăl copilului, Andrei Mihai, tot el fiind și cel care i-a adresat o scisoare vedetei, scoțând în evidență faptul că el și soția sa sunt profund dezamăgiți de comentariile jignitoare pe care le-a făcut. Ceea ce i-a scos din sărite, de fapt, a fost faptul că a folosit termenul “handicapat” într-un sens peiorativ, nefăcând altceva decât să perpetueze stereotipuri negative despre persoanele cu dizabilități, ceea ce poate duce la discriminare și excluziune socială.

Citește și:

Citește continuarea pe 9news.ro.

Vizionare placuta


Kudika
13 Martie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.