Setari Cookie-uri

Dulciuri celebre, reprezentative pentru marile capitale ale lumii

Vacanţele sunt mereu motiv de bucurie şi răsfăţ. Ne place să descoperim locuri noi, oameni, dar şi gusturi noi. Mâncarea locală îţi oferă perspective proaspete asupra locurilor pe care le vizitezi şi a istoriei acestora. Am rugat-o pe Andreea Simion- Sweet Experience Facilitator, să ne prezinte câteva dintre dulciurile celebre care fac furori în marile capitale ale lumii, dar pe care le puteţi savura liniştiţi chiar în Bucureşti, în cele 2 locaţii ale Angeline Cake Boutique.

New York Rolls, desertul cu iz franţuzesc inventat în inima New York-ului

În martie a împlinit un an de când a fost prezentat lumii, iar în câteva luni întreaga planetă era deja fascinată de acum deja celebrele New York Rolls. Inventat în laboratoarele Lafayette Grand Cafe & Bakery, desertul este format dintr-un foietaj crocant, dar extrem de fraged, umplut cu cremă delicioasă de vanilie şi caramel, ciocolată, zmeură, mango sau fructul pasiunii şi glazură delicioasă şi aromată.

Vestea combinaţiilor irezistibile de texturi şi arome s-a împrăştiat cu repeziciune, iar în scurt timp sute de oameni stăteau în fiecare zi la coadă ca să guste deliciul new-yorkez. Reţelele de socializare au dus popularitatea sa peste tot în SUA şi în întreaga lume, astfel că a fost imediat adoptat şi la Washington, în numai o jumătate de an de la lansare New York Rolls cucereau Parisul, iar câteva luni mai târziu ajungeau şi la Bucureşti.

Citește și:

Eclerul, deliciul de neratat în Paris

Când vorbeşti de dulciuri celebre inventate în Franţa lista deliciilor se dovedeşte a fi extrem de lungă. Patiserii şi cofetarii de aici s-au dovedit de-a lungul vremii la fel de talentaţi şi inventivi precum creatorii de modă sau parfumierii.

Printre dulciurile cu istorie, devenite reprezentative pentru tot ceea ce înseamnă cofetărie franţuzească, se numără şi eclerurile. Şi este imposibil să nu te îndrăgosteşti de ele iar şi iar. Aluatul delicat, umplut cu cremă fină, cu arome clasice sau unele cât se poate de surprinzătoare şi glazura turnată pe deasupra au transformat desertul cu o istorie de peste 150 de ani într-unul ce nu trebuie să lipsească din nicio cofetărie. Chiar şi numele lui – fulger, în traducere – vine tot de la patisieri, care îl descriau mereu ca fiind atât de bun încât îl mănânci dintr-o înghiţitură, cu viteza fulgerului.

Citește și:

Și ce este cu adevărat special la acest desert este că este extrem de versatil, dând mână liberă cofetarilor să vină cu idei care mai de care mai creative pentru realizarea lor. Eclerurile Angeline Cake Boutique au, de exemplu, arome de ciocolată şi alune de pădure, banane caramelizate cu rom alb şi cremă cu un de arahide, precum şi cremă de matcha şi amarene în sirop. Deliciu după deliciu!

Cannoli, desertul sicilian care a devenit emblemă a Italiei

Istoria celebrului desert italian se pierde în negura timpului. Ar fi fost inventat în Evul Mediu, iar poveştile despre naşterea lui trec de la prinţi arabi şi ale lor haremuri la concubine regale şi dulciuri mănăstireşti.

Un lucru este cert totuşi când vine vorba de cannoli. Combinaţia dintre învelişul crocant, ricotta îndulcită şi aromată şi adaosul de ciocolată, fructe confiate, scorţişoară sau orice alte idei aduse de cofetari talentaţi au transformat acest desert nu doar într-unul extrem de spectaculos din punct de vedere al gusturilor, dar şi într-unul dintre cele mai populare şi căutate dulciuri italieneşti.

Citește și:

Tortul Napoleon, vedetă la Moscova şi în întreaga lume

La începutul anilor 1900 un celebru bucătar din Moscova a decis să marcheze împlinirea a 100 de ani de la înfrângerea lui Napoleon Bonaparte în campania din Rusia cu o prăjitură care să facă, la rândul ei, istorie. Şi a făcut!

Cu multe straturi de foi fragede cu smântână şi cremă fină de vanilie şi unt, tortul Napoleon este un desert care necesită multă pregătire şi îndemânare în preparare. Gustul este însă şi el pă măsura efortului. Aromele şi texturile se îmbină delicat, fiind extrem de potrivite oricărui eveniment, oricât de sofisticat.

Pasteis de nata, dulcele care a dus Lisabona pe buzele tuturor

Inventate în urmă cu aproximativ 300 de ani, tartele portugheze au devenit cu adevărat celebre în ultimul deceniu, când întreaga lume a fost cucerită de gustul fin al acestora. Se spune că primele pasteis de nata au văzut lumina zilei între zidurile mănăstirii Jeronimos, apoi reţeta a fost preluată de un cofetar portughez şi, în scurt timp, a devenit cel mai răspândit desert din ţară.

Citește și:

În lume şi-a făcut loc mai greu, abia în ultimii ani, cu sprijinul susţinut al guvernului, dar pot spune cu mâna pe inimă că a meritat. Foietajul crocant, realizat din multiple straturi extrem de subţiri, este umplut apoi cu crema fină din lapte şi ou şi mai apoi, caramelizat. Tarta este suficient de mică să îţi încapă în mână şi să o termini din 2, 3 înghiţituri, dar extraordinar de gustoasă, astfel încât să nu te poţi opri la una singură.

Andreea Simion- co owner Angeline Cake Boutique.

Vizionare placuta


Kudika
29 Mai 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.