Setari Cookie-uri

Advertorial Delicii culinare de primăvară: Preparatele ideale pentru mesele din zilele festive

Ne place să credem că bucuria și tradiția merg mână în mână, mai ales când vine vorba de sărbătorile noastre preferate de primăvară, adică 1 Mai și Paștele. E momentul perfect să aduni familia laolaltă și să pregătim împreună cele mai delicioase preparate tradiționale care să ne umple casele de aroma de sărbătoare și de zâmbete sincere.

1. Micii delicioși de 1 Mai:

Primăvara este în aer și ce poate fi mai îmbietor decât sărbătoarea de 1 Mai petrecută în grădină sau în locurile special amenajate din natură, cu un grătar plin de mici fragezi și aromați? Micii, aceste bucate tradiționale de carne de porc și vită, amestecate cu mirodenii și pătrunse de aroma de fum, sunt un simbol al primăverii și al bucuriei de a petrece timp în natură cu cei dragi. Nu uita să îi servești cu muștar iute sau picant, după preferințe, ketchup și o salată proaspătă pentru un plus de savoare și prospețime!

2. Ouă roșii și cozonaci de Paște

În zilele de Paște, tradiția ne îndeamnă să ne punem mâinile la treabă și să pregătim cele mai frumoase ouă roșii, colorate cu dragoste și răbdare. După ce ouăle sunt gata, TREBUIE să faci cel mai pufos și delicios cozonac, după râvnita rețetă a bunicii. De asemenea, ai putea experimenta cu rețete de cozonac în care să incluzi note mai exotice, așa cum ar fi coaja confiată de portocale. Aroma de cozonac proaspăt scos din cuptor va aduce cu siguranță toți membrii familiei la masă într-un suflet. Mai mult de atât, dacă vrei să îi implici pe cei mici în treburile casei, vor fi mai mult decât bucuroși să te asiste în prepararea desertului.

3. Drob și pască, tradiții din inima României:

Drobul și pasca sunt nelipsite de pe mesele noastre de Paște, aducând cu ele amintiri dulci și gusturi autentice. Drobul, cu gustul său inconfundabil de carne și verdeață, este un adevărat deliciu pentru iubitorii de bucate tradiționale. În plus, pasca, cu brânza dulce și stafidele sale aurii, este un desert pe care îl savurăm cu toții cu poftă.

4. Salată de boeuf și friptura fragedă:

Nu putem vorbi despre sărbătorile de primăvară fără să amintim de delicioasa salată de boeuf, plină de culoare și savoare. Cu legume proaspete și carne gătită cu grijă, această salată este un adevărat festin pentru papilele gustative. Și nu uita de friptura fragedă, gătită cu mirodenii și dragoste, care va încânta întreaga familie la masa de Paște.

Cu aceste rețete tradiționale, vei aduce bucurie și satisfacție în inimile celor dragi în timpul sărbătorilor de primăvară. Cu siguranță găsești ușor ingrediente proaspete în ofertele săptămânale cu care să prepari răsfățuri culinare pe placul tuturor!

Mai mult de atât, cu fiecare masă pe care o gătești, poți contribui la susținerea produselor românești, adică acele ingrediente provenite, procesate și ambalate în România. În acest fel, sprijini o economie circulară care să genereze mai multă valoare pentru țară, un cost mai mic pentru transport datorită proximității și mai multă grijă pentru mediul înconjurător.

Așadar, pune-ți șorțul și pregătește-te pentru o aventură culinară plină de gusturi autentice și amintiri fericite!

Articol publicat la inițiativa PENNY ROMÂNIA.

foto: Cristina.A/ Impact Photography/ shutterstock


Kudika
26 Aprilie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.