Setari Cookie-uri

Dialog matinal cu Sorana Cirstea, la Gold Fm

Sorana Cirstea a fost invitata lui Radu Buzaianu si Gianina Corondan la matinalul Gold Fm, Gold Morning.

sorana cirstea Printre multele povesti, tensimena a rememorat inceputurile din tenis, intalnirea cu idolul ei, Steffy Graf, si cum i-a fost alaturi Ilie Nastase la meciul de sambata.

Fara parinti, nu ajungea aici

Sorana a spus ca toata lumea vorbeste despre cat se castiga din tenis, insa sunt doua aspecte mult mai importante. “Primul: eu am inceput sa castig pe la 18 ani , deci pana atunci parintii mei au cheltuit pentru ca nu am avut sponsori (ei au stat in spate si au facut sacrificiile de rigoare) si au investit – cred sute de mii de euro pana la 18 ani, cand am inceput sa castig si sa ma intretin singura. Si este un risc: joci ca la Lotto – tu investesti, dar nu stii daca va iesi sau nu va iesi si de asta eu sunt foarte recunoscatoare parintilor mei! Pentru ca m-au pus pe mine pe primul plan. Al doilea lucru pe care lumea nu il vede: noi suportam toate cheltuielile. Eu personal suport cheltuielile echipei: platesc antrenor, staff, bilete de avion, hotel. Or, in toate celelalte sporturi, de obicei, echipa sau sponsorii iti asigura aceste lucruri. De asta sumele sunt extraordinar de pompoase. Si mai este ceva: 30% din sumele care se dau sunt taxe si impozite, iar apoi eu am o echipa, deci platesc salarii. Deci este un sport scump. Intr-adevar, in momentul in care ajungi sus se castiga, dar sunt si cheltuieli extrem de mari.

Citește și:

Fetele sunt mai ambitioase si constiincioase

Intrebata de Radu Buzaianu si Geanina Corondan ce se intampla cu noi romanii de cadem psihic, ea a spus: “Eeu cred ca noi suntem foarte critici si, in general, romanul are partea asta - sa vada tot timpul negativul, ce nu functioneaza. Diferenta dintre noi si cei de afara: sunt mult mai pozitivi, isi dau mult mai multa incredere, nu pun atat presiune si nu sunt atat de critici cu ei insisi. Oricum lumea e critica, macar eu cu mine sa fiu ok. Mereu am spus ca noi suntem mult mai buni decat are lumea impresia si drept dovada acum suntem 5 fete in Top 100, suntem a 3-a sau a 4-a natiune in lume! Or, pentru o tara ca Romania, care nu are un sistem, e o performanta!”

Cat despre faptul ca in tenis fetele au performante mai bune decat baietii, Sorana Cirstea a punctat: “consider ca fetele sunt mult mai ambitioase . E subiectiva parerea, dar cred ca fetele sunt mult mai constiicioase, se maturizeaza mult mai repede si isi vad prioritatile. Intotdeauna imi spunea tata: ”.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Februarie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.