Setari Cookie-uri

Codrin Mircea: Artistii sunt dificili si capriciosi, dar pasionali si patimasi

Pictorul Codrin Mircea este unul dintre tinerii pictori datorita caruia arta romaneasca s-a vazut si s-a cumparat la Londra, Paris, New York sau Dubai.

Ne-am intalnit la Iasi, la un targ de carte, in 2013 si, cateva luni mai tarziu am pus la cale un happening. De cativa ani, Codrin si-a deschis propria galerie pe Calea Victoriei. Un loc cochet si placut, tocmai potrivit pentru o conversatie despre...iubire.

codrin mircea

Cum se vede femeia prin ochii artistului Codrin Mircea?

Femeia "filtrata" de mine ca artist este complexa , fermecatoare ,curajoasa si puternica, ispititoare si pasionala dar si enigmatica , un paradox seducator.

Ai calatorit ba chiar trait in multe colturi ale lumii. Care sunt trasaturile pe care le-ai regasit in femei, indiferent de zona geografica?

Nu pot spune ca am realizat o analiza pe tema aceasta , dar ceea ce am observat in primul rand sunt contrastele.

De la femeile din Dubai, care in marea lor majoritate traiesc intr o societate traditionala, care sunt femei de casa si familie, la cele din Londra sau Paris care sunt exact opusul, ceea ce dupa parerea mea nu e chiar cea mai fericita alegere. Cred ca valorile familiei "traditionale" s au pierdut deja in societatea europei de vest.

Citește și:

Libertatea dusa la extrem nu duce neaparat la rezultate castigatoare pentru societate, asa cum nici lipsa excesiva a libertatii nu duce la nimic bun.

Ce iubesti la femeile din Romania?

Frumusetea naturala, dezinvoltura, inteligenta si intuitia, curajul si

puterea de a rezista intr-o societate care din pacate, dupa parerea mea, este inca destul de misogina si pur si simplu felul lor de a fi.

Ce calitati are muza ta?

Calitatea principala ar fi aceea ca ma inspira si ma tine "viu" ca fauritor de frumos.

Muzele mele sunt femei sau barbati , stari , amintiri ,cartile citite, cladiri si peisaje, natura si Divinitatea.

In viata multor artisti, creatia este stransa legata de iubire. Ce inseamna iubirea pentru tine si cum iti influenteaza creatia?

Parerea mea este ca orice arhitect de arta, fie el scriitor , muzician , pictor , isi extrage seva vitala necesara actului creativ, din sentimente, trairi, experiente. De cele mai multe ori nu sunt experiente placute, insa ne pot inspira sa facem si capodopere.

Citește și:

Dar cred ca cei care reusesc sa transpuna artistic doar experientele placute trecute prin sita dragostei si iubirii au sanse si mai mari de a scoate la suprafata adevarate diamante artistice.

Ce anume te face sa te indragostesti?

Chimia si energia persoanei. Prima impresia e decisiva.

Atunci simt, in cazul in care se va intampla, cum va fi.

Simplu, greu sau usor, complicat, complex, o pasiune trecatoare, dragoste cu nabadai sau nu ....

La ce anume sa se astepte o femeie care se indragostestede un artist?

Ca sa fiu scurt, la o viata neobisnuita, intensa, cu bune si rele de o intensitate mult mai inalta decat in mod normal. Artistii sunt dificili, capriciosi, greu de inteles si suportat, dar cu o iubire nemarginita, pasionali si patimasi, si, mai ales, unici fiecare in felul sau.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.