Setari Cookie-uri

Cristina Zarioiu, povestea unui vis implinit

Cum se vede viata prin ochii unei autoare de succes?

Ce trebuie sa faca o autoare debutanta pentru a obtine un contract cu o editura serioasa?

Am scris un intreg articol pe acesta tema pe blogul meu personal, pentru a incuraja debutantii. Am descris toti pasii necesari sa fie parcursi. Cel mai important este sa insisti.

autoare de succes

Cursurile de "creative writing" sunt la mare moda. Dar ma gandesc ca un Tolstoi sau Balzac sau Fitzgerald nu au avut nevoie de asa ceva pentru a fi nemuritori. Tu cum ai invatat sa scrii literatura de calitate?

Ca sa devii poet, consider ca ai nevoie de talent. Insa pentru a fi scriitor, nu cred ca ai neaparat nevoie de talent. Important este sa citesti cat mai mult si sa scrii (daca se poate) zilnic.

Te-ai indoit vreo clipa de succesul tau? De ce?

Atunci cand m-am apucat sa scriu (In)decizii am scris-o pentru mine. Initial nici nu m-am gandit ca va fi vreodata publicata. Am dat-o unor prieteni apropiati sa o citeasca, le-a placut si atunci m-am decis sa o public. In perioada in care ma aflam in cautarea unei edituri, mergeam prin frumoasa librarie Carturesti Carusel, imaginandu-mi (In)decizii pe rafturile sectiunii bestseller. Un gand razlet care mi-a trecut la un moment dat prin minte si care, cateva luni mai tarziu s-a concretizat.

Citește și:

Ce anume te ajuta sa intri in starea de creatie?

Imi place foarte mult sa observ oamenii. De obicei cele mai multe idei imi vin atunci cand merg pe strada, cand sunt in metrou si vad scene de viata autentice. Atunci am grija sa imi notez ideile ca sa nu le uit pana ajung in fata unui computer.

Care este diferenta dintre a scrie articole si a scrie carti?

Atunci cand scrii un articol este foarte important sa cunosti publicul tinta caruia i te adresezi. Si sa adaptezi forma si continutul in functie de target. Un articol presupune mai multa rigoare, concizie. Atunci cand scrii o carte, tu, in calitate de scriitor, ai o senzatie mai mare de libertate. Si de cele mai multe ori cartea o scrii pentru tine, nu pentru un public tinta.

Ce te incanta cel mai mult in a fi scriitoare?

Cand vad ca cei care citesc cartea se regasesc in multe dintre pasaje. Ca lectiile de viata pe care eu le-am invatat ii ajuta si pe altii. Ca cititul cartii (In)decizii face bine.

Citește și:

Care este una dintre frazele tale favorite din "Indecizii"?

Una din frazele mele favorite este cea care apare si pe coperta interioara a cartii: “Isi aminti cuvintele acelui barbat care, intr-o zi, de la mii de kilometri departare, ii daduse cea mai frumoasa definitie a fericirii, a vietii pana la urma: happiness is not about seeking, it’s about letting go”.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.