Setari Cookie-uri

Theo Pislaru: Cu acest diagnostic mi s-a deschis un drum. Am inteles lucruri la care nu as fi ajuns niciodata

Theo Pislaru era un om fericit in viata ei pana cand brusc, din nimic, s-a trezit cu un diagnostic crunt. Despre cum se poate continua cu asa ceva, Theo ne-a povestit in cateva raspunsuri.

Ai scos o revista de care te ocupi ca sa le foloseasca si altora experienta ta, zi-mi cateva lucruri importante despre ea.

M-am bucurat mult ca am reusit sa fac Sante! Revista de dat curaj. Pentru mine a fost terapeutic sa o scriu.

Structura revistei s-a conturat destul de repede pentru ca ideea de la care am pornit a fost sa facem o revista de dat curaj. Asa ca, impreuna cu Anca Teodorescu, jurnalist France Press, am incercat sa includem subiecte cat mai relevante si informatii care mi-au lipsit mie sau altor pacienti din zona de chimio, radio, recuperare, nutritie. Am vrut sa avem atat perspectiva medicala, cat si cea a pacientilor care au povestit propriile experiente. Am vrut sa avem pe coperta doamne cu varste diferite, tocmai pentru ca cititoarele sa se regaseasca usor.

revista sante Ne-am dorit sa vorbim despre subiecte pe care doamnele se jeneaza sa le abordeze chiar si in fata medicului – menopauza, sexualitate, dar si despre cum percep insotitorii un diagnostic de acest fel – caci duc si ei o batalie a lor in aceste momente si nu ii intreaba nimeni cum se simt. Frontul psihologic este si el un subiect tare bun intr-o tara in care verbalizarea propriilor dureri/traume este aproape 0. Partea estetica sper ca va ajuta mult doamnele sa isi aminteasca ca sunt femei minunate, chiar daca o chelie lucioasa sau lipsa unui san le ingroapa self-estem-ul in adancul tristetii.

Citește și:

M-am gandit mult cu cine sa ma insotesc in acest proiect. Sunt putine companii care fac CSR adevarat pe lumea aceasta, iar Avon este una dintre ele. Ne-au ajutat in cel mai neintruziv mod cu putinta. Le suntem extrem de recunoscatoare, mai ales ca ne-au ascultat fiecare idee, fiecare detaliu de print sau de grafica si au facut tot ce le-a stat in puteri sa facem o revista care sa respire si inspire curaj.

Revista se gaseste in IOB – Asociatia Amazonia, reprezentatele din tara ale Avon Romania si in diverse clinici si spitale din tara si Bucuresti. Revista este gratuita, iar toata informatia poate fi gasita si on-line pe https://www.schimbalumeaprinfrumusete.avon.ro/curaj/revista-de-dat-curaj-sante

In sensul preventiei, ce recomanzi? Cum se poate preveni asa ceva?

Informare si depistare precoce – iar asta inseamna ca femeile sa fie atente cu ele, sa se palpeze, sa nu evite sa mearga la doctor cand au o cat de mica suspiciune, chiar daca frica este paralizanta. Screening regulat, mai ales dupa 35 de ani – echografie, mamografie.

Citește și:

Si in rest, cred ca putem preveni daca ne dam ragaz sa traim frumos, sa ne facem timp pentru noi si pasiunile noastre, daca ne ascultam corpul mai mult decat mintea. E bine sa ne analizam resentimentele si agresivitatea, grijile. E bine sa ne oprim din cand in cand pentru a ne recapata suflul. Nu intamplator este scris - “Opreste-te si cunoaste!“

Multumesc si felicitari!

Ba eu.

Multumesc, Radu!

Sursa foto: Facebook

Vizionare placuta


Radu Buzăianu se ocupă seara la televizor de politicienii care-i fac viața grea, iar în timpul zilei, de cei 3 copii pe care-i are să-i facă viața un loc mai bun și mai cu sens. Din ce...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.