Setari Cookie-uri

Florin Dobre: 'Aspectul exterior ne poate ajuta sa intalnim oamenii frumosi din viata noastra'

De recunoscut il recunoasteti dupa mustata eleganta, dupa Citroesnul DS. Si dupa gasca de baieti eleganti, cu barba si aparitie cu care se deplaseaza. In fine, deci designerul Florin Dobre!

Esti cunoscut si pentru evenimentul tau, cel cu barbosii? Care-i povestea lui? Si in general, de unde ni se trage moda asta cu barba? Si cat o sa mai tina?

Novemberd a aparut intr-o toamna ploiasa in Londra, unde am fost intrebati daca participam la eveniment. Evident ca nu stiam ca exista o luna dedicata barbosilor asa ca ne-am pus pe treaba si anul acesta vom organiza a 6a editie care are scop caritabil in primul rand, banii din urma licitatiei ajung la oameni cu nevoi foarte mari. Moda cu barba cred ca ni se trage de la natura! Si asa se face diferenta dintre barbat si femeie! Barba mereu a fost o moda, mai putin in ultimii 80 de ani, vezi icoanele vechi, vezi primele fotografii, toti barbatii aveau barba. Dar odata cu primul razboi mondial, cand tinerii au fost recrutati, tunsi, spalati, barbieriti si imbracati in uniforma au aparut ca o noua forma de eleganta masculina care a fost preluata usor, usor si chiar impusa decenii la rand in anumite meserii.

Citește și:

Florin Dobre

Ai devenit tata. E cum te gandeai ca va fi, mai mult sau mai putin?

Da, am devenit tata si realizez ca odata cu intrarea in biserica, in randuiala bisericii am capatat un firesc, adica am devenit om, om cu principii sanatoase, om care il intelege pe Dumnezeu asa ca a fi tata este un firesc dar si un dar ca omul sa invete sa iubeasca.

Ai cunoscut multe manechine. Probabil multe femei. Cum te-ai hotarat ca sotia ta, Cristina, ea e aceea?

Sotia mea a fost un dar de la Dumnezeu. Dupa o randuiala de cativa ani, dupa o incetare a cautarilor stupide, duhovnicul mi-a dat reteta. Dumnezeu ne-a ascultat ruga si ne-a intampinat cum se cuvine. Atunci am inteles cat de important este sa fii curat sufleteste si sa pastrezi curatenia sufletului pana la Taina Casatoriei, sa respecti cele dumnezeiesti impotriva celor pamantesti. Stiu cat de dificil este sa intelegem asa ceva, stiu ca poate provoca mirare mare, amuzament sau tulburare, dar spun pentru cei care stiu ce vorbesc, “cereti si vi se va da, cautati si veti afla,bateti si vi se va deschide”, (Evanghelia dupa Matei).

Citește și:

Vizionare placuta


Radu Buzăianu se ocupă seara la televizor de politicienii care-i fac viața grea, iar în timpul zilei, de cei 3 copii pe care-i are să-i facă viața un loc mai bun și mai cu sens. Din ce...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.