Setari Cookie-uri

Natalia Ghilașcu: O femeie puternică atrage oamenii prin lumina pe care o emană

Să bagi mâinile în foc nu este întotdeauna ușor, pentru că trebuie să înveți să ieși fără arsuri, nevătămată și cu demnitate

Mereu am avut sentimentul de justiție și dreptate de la părinții mei, care mi-au fost dascăli și acasă și la școală, iar pasiunea pentru scris o am de la mama mea, profesoară de limba și literatura română. Prima decizie de a deveni diplomat era mai mult insuflată de tatăl meu, care și-a manifestat mereu calitățile de lider și de primar al satului meu de baștină, Cotiujenii Mari.

Așa că, imediat după ce am absolvit a doua facultate, am luat camera în mâini și am început a filma protestele din stradă, care au rămas în amintirea tinerilor, "Twitter Revolution”. Am urcat repede de la funcția de reporter la cea ce moderator de emisiuni de autor, unde m-am simțit cea mai împlinită. Ba mai mult, serile scriam proiecte media ca să pot obține finanțări și granturi pentru proiectele la care am lucrat cel mai mult, drepturile omului și discriminarea, subiecte cu care am rămas în amintirea multor oameni disperați și în căutarea dreptății.

Citește și:

Cărei tip de femeie i se potrivește meseria de jurnalist?

Meseria de jurnalist i se potrivește oricui este gata să meargă până la capăt, oricât de frustrantă sau usturătoare ai putea să fii pentru unele persoane. Să bagi mâinile în foc nu este întotdeauna ușor, pentru că trebuie să înveți să ieși fără arsuri, nevătămată și cu demnitate. Trebuie să mergi înainte de somn cu gândul împlinit că ai scris sau ai vorbit despre ceea ce trebuia să audă lumea sau cititorii tăi, nefiind stingherit de nimeni. Aș spune că această meserie m-a schimbat foarte mult, a trebuit să devin o luptătoare peste noapte, iar uneori, aceste calități te ajută să schimbi polii de putere, din victimă devii un câștigător și nicidecum un agresor. O femeie jurnalistă e ca și un pliculeț de ceai, care îi poți simți gustul doar atunci când torni apă fierbinte peste el.

Citește și:

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.