Setari Cookie-uri

Ghidul pacifistului: 5 pași pentru a aplana orice conflict

In adâncul sufletului, nimeni dintre noi nu iubeșe conflictele. Acestea ajută la eliberarea tensiunilor acumulate însă, pe termen lung, pot fi destructive. Iată cinci pași pentru a aplana orice conflict.

In adâncul sufletului, nimeni dintre noi nu iubeșe conflictele. Acestea ajută la eliberarea tensiunilor acumulate însă, pe termen lung, pot fi destructive. Iată cinci pași pentru a aplana orice conflict.

1. Dă-ți un timp de respiro. Este greu să aplanezi un conflic la cald, atunci când spiritele sunt încinse. Nici unul dintre cei implicați nu va reuși să înțeleagă sau să audă punctul de vedere al celulilalt și se va agăța cu dinții de propria poveste. Chiar dacă celalălt sau ceilalți doresc să continue discuția, nu te lăsa prinsă în joc. Cere o pauză și părăsește incinta.

2. Păstrează un ton calm. Tonul dă muzica în orice situație. Chiar dacă îți vine să urli sau să țipi, păstrează-ți vocea calmă și respesctuoasă. Asta va ține lucrurile în frâu și îi va ajuta pe ceilalți să nu se simtă mai amenințați sau provocați decât se simt deja.

Citește și:

3. Nu folosi vorbe urâte. Mi s-a întâmplat și mie să simt că persoana din fața mea merită toate apelativele din lume și știu cât este de greu să te abții să le rostești. Cu toate astea, chiar dacă pe termen scurt ajută la elberarea frustrării și a tensiunii, pe termn lung nu sunt deloc constructive. Mulți oameni nici nu uită și nici nu iartă.

4. Folosește-ți imagnația și umorul. Nimic nu este atât de tragic pe lumea asta, nici măcar moartea. Viața este, de fapt, un joc pe parcursul căruia experimentăm diverse situații și jucăm diverse roluri. Atunci când îți dai seama de asta, este aproape imposibil să mai intri în conflict cu cineva. Umorul te poate ajuta să vezi situația într-o perspectivă nouă și să te ajute să te eliberezi instantaneu de orice urmă de negativitate.

Citește și:

5. Transformă-te în observator. Fă un pas în spate și, în loc să te lași cuprinsă de vârtejul emoțiilor, observă situația din rolul unui martor obiectiv. Nu poți face nimic în privința celorlalți însă poți face în privința ta. Iar asta înseamnă să vezi ce emoții ai și ce anume le cauzează de fapt, devenind conștientă de ceea ce se întâmplă în interiorul tău. Calmul și liniștea ta interioară îi vor molipsi și pe ceilalți.

Photo by Nick Karvounis on Unsplash

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.