Setari Cookie-uri

Trei obiceuri pozitive de care merită să scapi

Ca și în cazul gândurilor, nu există emoții negative. Tristețea, furia, frica, invidia, chiar depresia, toate au scopul lor. Sunt emoții valide care îți transmit mesaje importante despre tine. 

Orice forțezi în viața ta are un efect advers pentru că nu așa funcționează Universul. Pozitivitatea consumată pe nemestecate este la fel de nocivă ca atunci când te complaci într-o stare de spirit mai puțin plăcută. Iată trei obiceiuri pozitive care nu îți fac bine.

1. Să te forțezi să gândești pozitiv

Imaginați-vă că vizionați un film artistic și că de fiecare dată când există o scenă tristă, filmul sare la alte personaje secundare care nu au un rol important în film. Asta se întâmplă atunci când încerci să eviți gândurile negative și te forțezi să gândești pozitiv.

În realitate nu există gânduri negative și pozitive, toate sunt doar gânduri pe care le catalogăm "pozitive" și "negative" în funcție de asocierile pe care le facem. Noi dăm putere gândurile.

Citește și:

Cu cât eviți mai mult un lucru, cu atâ opui mai multă rezitență și îi dai putere. Prin meditație înveți cum să contracarezi acest lucru și să îți folosești mintea în mod constructiv.

2. Să ascunzi sub preș emoțiile negative.

Ca și în cazul gândurilor, nu există emoții negative. Tristețea, furia, frica, invidia, chiar depresia, toate au scopul lor. Sunt emoții valide care îți transmit mesaje importante despre tine.

Citește și:

Ascultă aceste mesaje și vezi cum poți folosi informațiile pentru a deveni o persoană mai bună. Astfel îți va fi mai ușor să îți îmbrățișezi întreg spectru de emoții și să îl folosești în favoarea ta.

3. Să fugi de oamenii negativi

Unul dintre cele mai des înâlnite sfaturi în dezvoltare personală este acela de a elimina oamenii toxici și negativi din viața ta. Ce se întâmplă însă în cazul în care tu eși persoana negativă și percepi ceva pozitiv ca fiind toxic doar pentru că nu este de acord cu tine.

Atunci când egoul este rănit sau opinia cuiva diferă, putem avea tendința de a încadra pe cineva în rândul persoanelor ”negaive.”

Da, este important să construiești un mediu pozitiv în viața ta. Insă te va ajuta enorm să faci asta dacă, în loc să tai tot ce este negativ, vei învăța din situațiile respecive. Iar ceea ce nu își are locul în viața ta va pleca de la sine. Doar testează și vei vedea rezultatele.

Citește și:

Featured foto by Rohappy via Shutterstock.com

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.