Setari Cookie-uri

4 semne care arată că îți neglijezi copilul interior

Chiar dacă ai ajuns la vârsta maturătății, în tine există un copil interior care are nevoie de iubire, acceptare și, de cele mai multe ori, chiar de vindecare. Iată patru semne care arată că îți neglijezi copilul interior. 

1) Faci alegeri care contrar înțelepciunii tale înnăscute

Ceea ce își dorește cel mai mult copilul tău interior este acceptarea necondiționată. Vrea să știe că, indiferent de ceea ce se întâmplă, îl vei iubi și accepta. Așa că deseori te „testează” și ia decizii care nu sunt neapărat în interesul tău și pentru care în trecut te-ai judecat aspru, doar pentru a vedea cum răspunzi.

Atunci când ești într-o astfel de situație, nu fii dură cu tine. Arată-ți iubire și compasiune.

2) Raționalizezi fiecare problemă

In loc să îți permiți să simți emoțiile și să le înțelegi mesajul, treci totul prin filtrul minții, împiedicându-l astfel pe copilul interior să simtă ce are de simțit.

Citește și:

Chiar dacă totul se întâmplă dintr-un motiv asta nu înseamnă că nu putem simți dezamăgire, frustrare, mânie. Aceste sentimente fac parte din experiența noastră umană, nu sunt rele și trebuie onorate ca atare.

3) Pare sa îți pese sau să știi mai multe despre ceea ce simt ceilalți despre ceva anume decât despre ceea ce simți sau știi tu

Dacă ești o persoană emaptică, prefer să nu spui ceea ce simțu sau crezi de teamă să nu rănești sentimentele celorlalți. Soluția este să înveți să cultivi arta autenticității fără a judecat. Este imperativ ca copilul tău interior să simtă că poate rosti adevărul în siguranță.

Invață să îți exprimi sentimentele fără a te aștepta sau a avea pretenția ca ceilalți să le accepte. Astfel, copilul tău interior va căpăta încredere în sine.

Citește și:

4) Petreci prea mult timp în situații toxice sau disfuncționale

Imaginează-ți că ești un copil al cărui părinte l-a obligat să petreacă timp în preajma unei persoane abuzive deși i-a spus cum stau lucrurile, gradul de resentimente și neîncredere acumulat.

Exact așa se simte copilul tău interior atunci când alegi să stai lângă o o persoană care te face să te simți că nu contezi sau care nu te respectă. De aceea, ai grijă ce fel de oameni și de situații accepți în viața ta.

Featured foto by Irina Kozorog via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.