Setari Cookie-uri

#beautifulminds Știrile pozitive ale săptămânii! 

Urmărim jumătatea plină a paharului!

Vaccin coronavirus: Conform Milken Institute via Harvard, în momentul de față, în lume, există mai mult de 40 prototipuri de vaccinuri cu potențial. Abordările sunt diferite însă toate implică "antrenarea" sistemului imun al corpului să recunoască și să își amintească de virus cu scopul de a produce anticorpi care să poată învinge boală.

Raed Arafat a declarat recent că ”mai avem un pic până trecem hopul”.

✓ Robbie Williams a cantat impreuna cu Gary Barlow piesa Shame live, pe Facebook

✓ Roche România, Asociația Pacienților cu Boli Cronice din România (APCR) și Uber lansează #prioritatepentrusanatate, inițiativă caritabilă în sprijinul bolnavilor cronici, ce au nevoie să ajungă în mai multă siguranță la spital.

Citește și:

Prin inițiativa #prioritatepentrusanatate se va asigura transportul gratuit, începând de luni, 20 aprilie, către și de la 32 de spitale din București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara pentru pacienții ce suferă de afecțiuni oncologice și hematologice, hemofilie, scleroză multiplă sau fibroză pulmonară idiopatică și care sunt nevoiți să își continue tratamentul în spital, pe perioada stării de urgență.

Cei ce doresc să beneficieze de acest serviciu gratuit trebuie să își instaleze aplicația Uber pe telefon. Apoi, sunt invitați sa apeleze call center-ul Alianței Pacienților Cronici din România, la numărul de telefon 021 253 0591, pentru a afla cum pot beneficia de această ofertă.

✓ Spitalul Clinic de Urgenta din Arad si Spitalul de Copii din Brasov, unde situatia devine critica, au primit in aceasta saptamana aparatura indispensabila - ventilator de suport respirator si aparat de dezinfectare - si echipamente medicale fara de care medicii nu pot proteja si salva vietile pacientilor, in contextul pandemiei cauzate de SARS-CoV2.

Citește și:

✓ În contextul pandemiei COVID-19, Asociația Unu și Unu vine în sprijinul femeilor gravide cu risc de naștere prematură, al părinților cu bebeluși prematuri sau îndelung spitalizați și al familiilor aflate în suferință după pierderea bebelușului, prin lansarea unui call-center dedicat (NeonaTEL), unde pot primi recomandări din partea unui medic neonatolog sau a unui psiholog/psihoterapeut și susținere morală din partea unui părinte de prematur. NeonaTEL funcționează 7 zile pe săptămână, medicul neonatolog fiind disponibil de luni până vineri în intervalul 8:00-11:00, iar psihologul/psihoterapeutul și părintele de prematur de luni până duminică, în intervalul 8:00-20:00. Pentru a beneficia de servicii, părinții sau femeile gravide pot apela numărul 021.9980 (cu tarif normal, apelabil din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă din România).

Citește și:

✓ Peste 1.300 de copii din sate vulnerabile din judeţele Vaslui, Vâlcea, Cluj şi Dolj au primit tichete sociale în valoare de 180 de lei fiecare, pentru a-şi putea achiziţiona alimente în perioada pandemiei de coronavirus. Tichetele sociale pot fi folosite exclusiv pentru achiziţionarea de alimente şi au fost distribuite de Fundaţia World Vision România copiilor din 26 de sate din județele amintite. Fondurile pentru achiziţionarea lor au fost realocate din proiectele „Pâine şi Mâine” – pentru peste 1.100 de copii, şi „Şcoală după Şcoală” – pentru 200 de copii, ca parte din intervenţia de urgenţă pe care Fundaţia o face în perioada pandemiei de coronavirus în mediul rural.

“Am doi copii în proiectul Pâine şi Mâine, pe Constantin, la clasa pregătitoare, şi pe Ana Maria - ea este în clasa a II-a. Eu sunt casnică, iar soţul lucra cu ziua, dar în această perioadă nu se mai poate. Pentru noi sunt o binecuvantare aceste tichete şi orice ajutor primit, pentru că este foarte greu să cumpărăm alimente în perioada aceasta”, a spus una dintre mamele din Rafaila, județul Vaslui.

Citește și:

Salvati Copiii si Digi Romania lanseaza 0800.070.009 Family Tel, o linie telefonica gratuita, unde parintii si tutorii copiilor pot suna pentru a fi consiliati psihologic si ajutati sa gestioneze cat mai bine starea emotionala a copiilor. O echipa de 16 psihologi ai Organizatiei Salvati Copiii din Suceava, Iasi, Timisoara, Targu Mures si Bucuresti va oferi consiliere si suport psihologic, conform unui protocol specific pentru situatiile generate de criza. Family Tel 0800.070.009 poate fi apelat gratuit, de luni pana vineri, intre orele 11.00 -19.00.

Donații:

✓ Wella Professionals România se alătură companiilor care dau o mână de ajutor spitalelor și celor aflați în linia întâi în lupta cu pandemia de COVID-19 prin donația de 30.000 de mănuși către Organizația Salvați Copiii, care va direcționa bunurile primite către 5 spitale din București și din țară.

Citește și:

✓ Mondelēz International doneaza 480.000 produse Milka ca multumire pentru activitatea personalului si voluntarilor Crucii Rosii Romane, ajutand de asemenea, comunitatile locale. Donatia face parte dintr-un program la nivel global in urma crizei generate de Coronavirus.

✓ Biofarm se alătură luptei de combatere a noului Coronavirus în România printr-o donație de 1 milion de lei. Aceste fonduri vor contribui la sprijinirea echipelor medicale din prima linie cu echipamente de protecție și aparatură medicală.

✓ Alevia, compania românească specializată în producția de suplimente alimentare, ceaiuri, creme și gustări sănătoase, lansează campania „Gânduri de bine”, prin care se alătură luptei împotriva Covid-19 și demersurilor de sprijinire a cadrelor medicale. Ca parte din campanie, Alevia donează 6.000 de cutii cu suplimente către medici din zece spitale din țară. Valoarea totală a donației este de 10.000 de euro. Totodată, Alevia a lansat pe pagina de Facebook.com/AleviaRomania/ o invitație prin care îi roagă pe români să trimită un gând de bine medicilor care sunt în linia întâi de luptă împotriva virusului. Toate mesajele sunt colectate și trimise la spitale pentru a fi citite de către medici.

Citește și:

✓ Carrefour România donează 200.000 de euro către Crucea Roșie Română, pentru dotarea cu echipamente medicale a spitalelor din țară! Detalii aici.

Lidl continua demersurile de combatere a risipei alimentare si saraciei, sprijinind, numai in ultimele 6 saptamani, reteaua Bancilor pentru Aimente cu peste 4 tone de produse alimentare destinate persoanele aflate in dificultate. In plus, cu ocazia Sarbatorilor de Paste, retailerul ofera 2500 de pachete cu alimente si produse de igiena, in valoare totala de 120.000 lei, pentru persoanele vulnerabile afectate in aceasta perioada. Pachetele sunt distribuite la nivel national prin intermediul celor cinci Banci pentru Alimente.

✓ Domestos donează Crucii Roșii Române produse în valoare de peste 120,000 euro pe perioada pandemiei COVID. Produsele sunt distribuite în tranșe săptămânale ce conțin produse Domestos, dezinfectant pe bază de clor, însumând peste 40 de tone. Până acum, 30,000 de produse au ajuns la beneficiarii din întreaga țară, iar livrarea tranșelor următoare, încă 25,000 de produse în total, va continua săptămânal până pe 12 mai.

✓ Procter & Gamble România, producător al unor branduri precum Ariel, Fairy și Always, donează 1.500.000 de lei către Crucea Roșie Română, reprezentând sprijin financiar și produse de îngrijire personală, de igienă și de uz casnic. Prin această acțiune, compania vine să susțină inițiativele care au ca obiectiv atenuarea consecințelor pandemiei de COVID-19 în țara noastră.

✓Crucea Rosie Romana si KMG International vor achizitiona o unitate mobila de terapie intensiva cu 12 paturi, ce va fi donata Departamentului pentru Situatii de Urgenta (IGSU), ca parte a rezervei strategice pentru protectie civila, urmand a fi utilizata pe durata pandemiei pentru asigurarea suportului rapid acolo unde va fi cea mai mare nevoie.

Featured foto by microstock3D via Shutterstock

Vizionare placuta


Oana a fost primul redactor sef Kudika.ro, pe vremea când era singurul angajat din redacție. Este pacifistă convinsă (când totul merge conform planului) și...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.