Setari Cookie-uri

Top 5 Cele mai bune sisteme de purtare pentru bebeluși și copii mici

Sistemele de purtare pentru bebeluș sunt de un real ajutor atât pentru mamă, cât și pentru bebe, care poate rămâne în contact cu mami atunci când are nevoie. Astfel mama poate purta bebelușul când se deplasează prin casă sau în afara casei, la plimbare sau la cumpărături, în concediu și așa mai departe. Bebelușii și copiii mici au adesea nevoia de a fi în contact direct cu părintele, de aceea și cer în brațe, atunci când ajung la vârstă la care se pot exprima prin gesturi și cuvinte.

Astfel că sistemele de purtare aduc numai beneficii, însă este important să le alegeți pe cele de calitate.

Care sunt principalele criterii pentru a alege un sistem de purtare:

  • În primul rand să fie ergonomic, să respecte vârstă copilului (de exemplu wrapul la bebelușul mic) și poziția corecta a corpului copilului (poziția „M” a picioarelor);
  • Materialele din care sunt realizate: să fie elastice exact atât cât trebuie, să fie rezistente, eventual din bumbac organic;
  • Accesoriile: sistemele de purtare să prezinte accesorii pentru ploaie sau pentru iarna.
  • Pozițiile de purtare – unice sau multiple;
  • Adaptate timpului de purtare, de exemplu unele sisteme pot fi adaptate odată cu creșterea bebelușului până la un număr mare de kilograme;

Sistemele de purtare se sprijină pe bazinul mamei, astfel că tensiunile care cad la nivelul coloanei sunt destul de mici. Daca prezentați probleme la nivelul spatelui, hernii sau orice alta contrinidicatie la ridicare de greutăți, întrebați medicul daca vă este permis un sistem de purtare. Un plus îl reprezintă faptul că aceste sisteme de purtare pot fi utilizate și de către tătici.

Citește și:

Top 5 cele mai bune sisteme de purtare

WRAP elastic

Va recomandam acest wrap elastic.

Acesta este recomandat pentru bebelușii de vârstă mică, în primele luni de la naștere, dar poate fi utilizat și mai tărziu, în funcție de numărul de kilograme ale copilului pentru care este proiectat wrapul.

Manduca - Marsupiu Ergonomic Organic

Manduca este astăzi unul dintre cele mai cunoscute și apreciate branduri pentru sistemele de purtare a bebelușilor și copiilor mici. Prezintă materiale de cea mai bună calitate, sisteme de prindere rezistente și foarte ușor de utilizat de către mămică, iar pozițiile de punere în marsupiu ale copilului sunt ușoare. Aceste marsupii au și posibilitatea de a fi utilizate pe termen lung, fiind adaptabile pe diferite grupe de vârstă ale copilului. Au toate accesoriile de care mama are nevoie și suport pentru bebelușii mici, putând fi montate în mai multe poziții (față, lateral, spate). Aici gasești Manduca - Marsupiu Ergonomic.

Citește și:

Sisteme de purtare care îmbină wrapul cu marsupiul

Vă recomandam cest sistem wrap-marsupiu.

Marsupiu are o mărime standard, poate fi ajustat de la 31 cm până la 45 de cm. Acesta poate fi micșorat sau înălțat, atât simetric cât și asimetric.

Când este ridicat, panoul oferă susținere pentru capul bebelușului, iar când doarme poate fi extrem de util pentru un plus de liniștire.

Pentru copiii mai mari, cărora le place să stea cu mânuțele afara, panoul poate fi micșorat, conferindu-le astfel un plus de libertate.

Marsupiu ușor adaptabil pentru mami și tati

Marsupiul este disponibil aici.

Sau alti membrii ai familiei, astfel ca marsupiul să poată fi foarte ușor ajustat atunci când copilul vrea în brațe la celalalt părinte. Modelul IsaraThe One este cea mai nouă inovație în materie de marsupii ajustabile, care permite părinților să le regleze atât în lungime cât și în lățime, pentru a se potrivi tuturor fizionomiilor umane, de la părinți scunzi, înalți sau chiar plus size, cu bebeluși mici, copii mai mari și chiar preșcolari.

Citește și:

Marsupiu ergonomic evolutiv Omni 360 Cool Air

Noul marsupiu Omni 360 Cool Air, fabricat cu material 3D, permite circulația aerului, pentru a menține o temperatura mai scăzută și confortabila copilului, mai mult timp atunci când temperaturile sunt ridicate.

Toate pozițiile de purtare sunt incluse. Posibilitățile de purtare de care aveți nevoie, pe măsură ce copilul creste, pot fi ajustate.

Marsupiul Omni 360 a fost recunoscut ca "produs sănătos" de către institutul International Hip Dysplasia.

Marsupiul OMNI 360 oferă posibilitatea de a purta copilul în toate pozițiile posibile, încă de la naștere, fară a fi nevoie chiar, de vreun insert (suport).

Acesta este singurul marsupiu evolutiv, ce "crește" odată cu copilul, începând din prima săptămână, până la 48 de luni.

Citește și:

Poziționarea încrucișată a centurilor de umar oferă o adaptare personalizata pentru confort sporit.

Foto: By Halfpoint/shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
18 Iunie 2020
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.