Setari Cookie-uri

Legături de familie: trei lucruri esențiale pentru o legătură strânsă între mamă și fiica adolescentă

Familia este cea mai de preț comoară, iar legătura dintre o mamă și o fiică este sau ar trebui să fie de neegalat.

Oamenii sunt imperfecți, la fel și familiile. Perfecțiunea nu există, așa cum nu există nici părintele ideal sau copilul excelent. Nici nu ar trebui să fie așa, deoarece viața trebuie privită ca pe un experiment. Câteodată îl duci la capăt cu succes, alteori nu. Și nu asta contează, ci lecția pe care o primești. De aceea, comunicarea cu copiii nu este un lucru ușor, dar nici imposibil.

Toate mamele își doresc ca fetele lor să le fie aproape, să le simtă ca pe niște prietene pe care să se sprijine la nevoie. Ritualurile pe care tu le impui în comunicarea voastră o să facă diferența. Îți recomandăm să mergi la shopping împreună cu ea, să faceți activități și să te interesezi de pasiunile ei. Susține-i visurile mereu și caută să le înțelegi. Astfel, dacă observi că are predilecție spre frumos și migală și îi plac machiajul și hairstyling-ul, cumpără-i o trusă de farduri pe care și-o dorește sau fă-i cadou o placa de par profesionala, de care se va bucura fără doar și poate. Va reprezenta în același timp și consimțirea ta, iar asta va suda relația dintre voi.

Citește și:

Iată câteva lucruri de care să ții seama pentru a clădi o relație puternică între voi două:

Diferența dintre generații

O mare parte dintre problemele dintre părinți și copii au legătură cu diferența mare dintre generații. Iar dacă îți aduci aminte, prin aceste neînțelegeri ai trecut și tu cu părinții tăi. Dacă ai copii adolescenți, ținem să te anunțăm că fac parte din Generația Z, iar tu cel mai probabil ești inclusă în generația X, poate chiar Y sau Millennials. Ca să înțelegi la ce ne referim, iată care sunt principalele generații existente astăzi în lume:

  1. baby Boomers, persoanele născute între 1945-1964;
  2. generația X, persoanele născute între 1965-1979;
  3. generația Y sau Millennials, persoanele născute între 1980-1995;
  4. generația Z, persoanele născute din 1995 până în prezent.

Astăzi ne vom referi strict la Generația Z și la caracteristicile acesteia. Dacă înțelegi psihologia din spatele acestor oameni, vei avea mari șanse să comunici pe limbajul lor într-un mod sănătos în ambele sensuri.

Citește și:

Generația Z sau nativii digitali s-au născut într-o lume deja digitalizată, spre deosebire de Millenials, care au trebuit să se adapteze unei paradigme noi. Aceștia au spirit civic și sunt toleranți, fiind generația cea mai în favoarea căsătoriilor între homosexuali, a drepturilor minorităților sexuale și a egalității de sexe și de șanse.

Sunt îndreptați spre voluntariat și caută mereu cauze civice pe care să le susțină. Sunt foarte buni la multitasking, iar mediul online le este a doua casă. Sunt gata să muncească pentru visurile lor, fiind mult mai realiști decât prietenii lor millennials. Mulți fac din carieră vocație și nu își doresc să muncească doar pentru a primi lunar salariul. Cu toate acestea, fiind mereu conectați în online, atenția lor este foarte scăzută, răbdarea, la fel, și nici la capitolul lectură nu stau foarte bine. Idolii lor se află pe YouTube, SnapChat, Instagram și, mai nou, TikTok. Preferă să ia drept exemplu de „Așa Da” personalități din online, bloggeri sau vloggeri, iar serii precum Divergent și Hunger Games sunt preferatele lor.

Citește și:

Dacă pricepi caracteristicile generației din care copiii tăi fac parte, atunci vei reuși, cu un pic de tact și răbdare, să-i înțelegi. Acceptarea este esențială pentru aceștia.

Empatia

Empatia este baza omeniei. De altfel, specialiștii au ajuns la concluzia că prin cooperare suntem mai fericiți. Întâlnirea cu celălalt, în termeni antropologici, este indispensabilă pentru creșterea corectă a unui copil.

Empatia reprezintă abilitatea de a te pune în pantofii celuilalt, de a simți trăirile și emoțiile sale. Pentru unii, acest lucru este floare la ureche, dar pentru alții empatia este un pic mai dificilă. Suntem setați natural să înclinăm spre empatie, oricât de egoiști putem părea ca specie. De aceea, sfatul nostru este să îți exersezi empatia nu doar ca părinte, ci și ca om. Și cum părinții sunt oglinzi pentru copiii lor, ai grijă ce reflexie oferi adolescentei tale.

Citește și:

Exersează conștiința de sine

Unii dintre cei mai grei ani din viață sunt anii adolescenței. Majoritatea tinerilor își pun acum întrebarea: „Oare cine sunt eu?” Răspunsurile sunt diverse și reflectă maturitatea intelectuală afectivă. Dar ce este mai exact conștiința de sine? Este un proces amplu care include raportarea adolescentului la sine însuși, la trăirile sale, dar și confruntarea lor și compararea cu mediul în care trăiește. Urmărește-i activitatea școlară și natura relațiilor cu adulții, deoarece acest lucru este un factor important al conștiinței de sine. Urmarea unei vocații, proiectarea sa în viitor și modul în care acționează vor determina omul matur în care se va transforma.

Contează să-i fii alături mereu și să o susții. Modul în care te raportezi la fiica ta va avea repercursiuni în timp, așa că fii înțeleaptă. Iubirea necondiționată este magie pentru suflet, iar acceptarea este pansament.

Citește și:

Sursă foto: Pexels

Vizionare placuta


Kudika
22 Decembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.