Setari Cookie-uri

Aspecte de care să ții cont când alegi hrana pentru animalul de companie

Pe piață există o mulțime de brand-uri de hrană pentru animale de companie, așa că de multe ori poate fi dificil să alegi un anumit produs.

Ambalajele colorate, reclama sau ingredientele prezentate pot fi niște factori care te pot convinge să iei o decizie rapidă, dar, aceasta nu este mereu și cea corectă. Tocmai de aceea, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi, astfel încât să alegi mai ușor hrana potrivită pentru animalul tău de companie.

Alege hrana de la un brand de încredere

Acum există o mulțime de firme care produc hrană pentru animale, însă, nu toate sunt de încredere. Așa că îți recomandăm să optezi pentru produsele unei companii cu reputație bună, cunoscute deja de veterinari, dar și de alți proprietari de animale. Iar în cazul în care nu știi ce să alegi, poți cere oricând părerea unui veterinar, sau te poți informa online. Chiar dacă brand-urile noi au prețuri mai mici, asta nu înseamnă cu produsele sunt de calitate, așa că ar fi indicat să optezi pentru preparate produse de companii cu vechime pe piață, care sunt verificate și sigure, cum ar fi hrana de la Purina - pentru câini și pisici.

Citește și:

Verifică lista de ingrediente

După ce ți-ai făcut o listă de brand-uri, este important să verifici și alte aspecte. În primul rând, trebuie să citești cu atenție informațiile de pe eticheta produselor, pentru a afla dacă este vorba de un sortiment de hrană sau un supliment. În general, suplimentele sunt gustări sau recompense, pe care i le poți oferi animalului tău, atunci când hrana pe care o consumă nu îi oferă suficientă sațietate. În schimb, hrana completă trebuie să fie verificată exclusiv de către producători, astfel încât să îndeplinească toate nevoile nutriționale ale animalului de companie.

Un alt aspect care necesită atenție din partea ta este lista de ingrediente, pentru că aceasta îți arată dacă hrana este potrivită pentru animalul tău de companie. De exemplu, dacă ești proprietarul unui câine sau al unei pisici, este necesar ca sursele proteice să fie menționate primele pe eticheta produselor. Iar dacă deții un animal erbivor, cum ar fi un iepure, hrana acestuia ar trebui să conțină mai multe fibre.

Citește și:

Ține cont de vârsta animalului tău de companie

Atunci când alegi hrana pentru animalul tău de companie trebuie să ții cont de vârsta la care acesta se află. Etapele din viața animalelor sunt foarte importante pentru alegerea hranei potrivite. Tocmai de aceea, trebuie să te asiguri că produsele pentru care optezi conțin cantitatea suficientă de nutrienți pentru câinele sau pisica ta. De exemplu, puii au nevoie de o hrană mult mai bogată în proteine, care să îi ajute să se dezvolte și să crească în standarde normale. În schimb, animalele de companie ajunse la maturitate trebuie să urmeze un anumit regim, astfel încât să nu ia foarte mult în greutate, mai ales după sterilizare.

Fii atent la gramajul porțiilor

Animalele de companie sunt extrem de pofticioase, însă este important să le oferim hrană în cantități moderate, pentru ca acestea să se poată bucura de o dietă echilibrată și sănătoasă. Tocmai de aceea, atunci când cumperi hrană de animale, ar trebui să optezi pentru produse cu un gramaj mai mic. În general, hrana în cantități mai mici este mult mai hrănitoare și mai sățioasă, dar și mai bogată în calorii sănătoase, decât hrana vândută la sac, sau la pungi mari.

Citește și:

Nu exagera cu gustările

Gustările sunt preferatele animalelor de companie, dar asta nu înseamnă că sunt întotdeauna sănătoase. De obicei, acestea sunt folosite ca o recompensă, atunci când îți dorești ca animalul tău să învețe ceva. Dar nu ar trebui să îi oferi în exces astfel de gustări, deoarece pot deveni dăunătoare pentru sănătatea animalului tău de companie. Dacă sunt consumate frecvent, acestea pot duce la obezitate, diabet sau probleme digestive.

Așadar, acestea sunt o parte dintre aspectele de care trebuie să ții cont atunci când alegi hrana pentru animalul tău de companie. Încearcă să verifici de fiecare dată lista de ingrediente și să te asiguri că produsele pentru care optezi sunt potrivite pentru animalul tău, iar atunci când vine vorba de gramaj, nu uita să alegi porții mici, dar bogate în nutrienți.

Citește și:

Photo by T.R Photography on Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
8 Decembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.