Setari Cookie-uri

Cum poți acționa pentru a-ți reduce costurile lunare?

Foarte multe persoane consideră că reușesc cu dificultate să facă față tuturor cheltuielilor lunare, chiar dacă au un nivel de venit nu tocmai scăzut.

Totul ține de fapt de managementul bugetului personal, de modul în care facem alegeri de zi cu zi și de felul în care ne raportăm la cheltuieli. Când abia faci față cheltuielilor lunare, să economisești constant bani este și mai dificil. Există însă soluții, fiecare dintre noi poate acționa pentru a-și reduce considerabil costurile lunare. Puțin câte puțin contează în cele din urmă, mai ales dacă privim în ansamblu la nivel de costuri anuale.

Iată câteva idei care pot fi puse în practică

1. În ceea ce privește cheltuielile lunare aparent fixe, cele de utilități, vezi dacă nu cumva poți face unele reduceri. De exemplu, poți trece la un abonament de telefonie mobilă ceva mai ieftin, dar care să aibă totuși resurse pe care să le consideri suficiente. Verifică promoțiile din piață și nu uita de portare, care este gratuită! La fel poți proceda și cu alte costuri de utilități, de exemplu cu cele la curent electric și gaze naturale, unde poți alege un furnizor cu o ofertă mai bună. Te-ai obișnuit să plătești pentru cablu TV, deși nu ai niciodată timp de televizor și tot pe internet te bucuri de fapt de divertisment? Analizează-ți obiceiurile și prioritățile și vezi ce este rețional să plătești și la ce servicii ai putea poate renunța sau măcar să le modifici astfel încât să plătești mai puțin.

Citește și:

2. Românii cheltuiesc o mare parte din bani pe alimente și băuturi, deci pe bunuri de larg consum, nevoi de bază. Fă-ți liste de cumpărături și evită să cumperi din impuls. Se spune de asemenea că este bine să nu mergi la cumpărături când îți este foame, ci imediat după ce ai mâncat. Analizează produsele din frigider și din debara și vezi datele de expirare, evită să arunci alimente. Poate fi util să realizezi chiar un meniu săptămânal. Nu uita că legumele și fructele se degradează rapid, nu cumpăra produse doar pentru că sunt la promoție! În paralel, caută totuși în campanii promoționale exact produsele de care ai nevoie și care rezistă mai mult timp la păstrare - poți face mici stocuri, dar din nou cu măsură! Nu evita produsele marcă proprie ale magazinelor, acestea sunt de fapt fabricate tot de companii mari, dar nu înglobează costuri de marketing și au un raport calitate / preț foarte bun.

Citește și:

3. Gătește cât mai des acasă, invită-ți rudele și prietenii mai des la tine, nu la restaurant! Vei observa că astfel de schimbări de obiceiuri pot determina economii substanțiale, ceea ce se va vedea în bugetul personal în mod pozitiv. Dacă gătești chiar tu, alegi ingrediente de cea mai bună calitate, eventual eco - bio, iar costurile totale sunt mai mici decât cele de la fast food, unde se folosesc cu siguranță ingrediente mult inferioare din punct de vedere calitativ. Nu te pricepi la gătit? Nu-i nimic, ai online rețete video sau poți alege semipreparate doar de pus în cuptor sau în tigaie!

4. Încearcă să faci unele compromisuri. Chiar ai nevoie de un frigider nou sau de un Smart TV mai mare? Smartphone-ul tău chiar necesită înlocuire? Unele produse se pot repara sau se pot îmbunătăți, fără a necesita înlocuire. Tehnologia avansează rapid, dar nu este nevoie să faci update / upgrade constant, pentru că de fapt diferențele sunt adesea destul de puțin semnificative pentru tine, la o analiză rațională.

Citește și:

5. În mod surprinzător, un credit de nevoi personale te-ar putea chiar ajuta să economisești bani, dacă acționezi într-un mod responsabil. Poți alege, spre exemplu, credite IFN pentru o procesare rapidă, iar totul se face online. În loc să faci o plată mare la un anumit moment pentru achiziția unui bun de folosință îndelungată (de exemplu o combină frigorifică sau un Smart TV ori poate mobilier nou pentru dormitor), eșalonezi respectivul cost ca și cum ai plăti un abonament pentru utilizarea respectivului produs. În paralel, banii pe care altfel i-ai fi plătit pentru acel produs, îi poți transfera spre economii. Astfel, te vei obliga să acționezi în așa fel încât să și cheltuiești, să și economisești, renunțând de fapt la alte achiziții mult mai puțin utile în viața de zi cu zi (te vei raporta la noua formă a bugetului tău personal).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Decembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.