Setari Cookie-uri

Adolescența: cum scapi de părul nedorit?

Adolescența e uneori plină de probleme și provocări, iar părul nedorit nu ar trebui să se adauge pe lista acestora. Iată ce alternative sunt potrivite.

Odată cu pubertatea, părul corporal începe să devină o problemă pentru tot mai multe fete. Care sunt cele mai bune sfaturi pe care i le poți oferi fiicei tale și care sunt metodele de epilare adecvate?

  1. Epilarea cu laser

În cazul în care optezi pentru metoda de epilare cu laser, trebuie să știi că ea funcționează mai bine la persoanele cu pielea deschisă la culoare. Este o metodă de epilare considerată definitivă, dar care necesită tratamente de întreținere la fiecare 6-12 luni.

Este una dintre cele mai eficiente și mai rapide metode, având în vedere că se pot trata, simultan, suprafețe mari de piele, dar este destul de costisitoare, în comparație cu celelalte alternative. Se aplică mai ales iarna, deoarece imediat după tratament e recomandată evitarea expunerii la soare. Este normal ca, după tratament, să apară o oarecare roșeață locală, care dispare în relativ scurt timp.

Citește și:
  1. Ceara

Pe piele, pe zonele în care crește părul nedorit, se aplică un strat de ceară caldă, peste care se pune o fâșie de hârtie specială, cu ajutorul căreia se îndepărtează atât ceara, cât și părul, din rădăcină. Rezultatele durează între 3 și 6 săptămâni.

Pielea rămâne netedă, iar eficiența metodei este de durată. Pe de altă parte, smulgerea firelor de păr generează un oarecare disconfort. La unele persoane, cu pielea sensibilă, epilarea cu ceară poate declanșa iritații sau roșeață locală. Este o idee bună ca cel puțin primele epilări cu ceară să fie efectuate la salon: rapid și profesionist. Un detaliu de care trebuie să ții cont este că, pentru ca epilarea cu ceară să fie eficientă, părul trebuie să aibă o lungime minimă de 6 mm.

Citește și:
  1. Epilatorul

Epilatorul este un dispozitiv electric prevăzut cu un număr oarecare de pensete, folosit pentru a smulge firele de păr de pe suprafața pielii. Spre deosebire de ras, el generează un anumit grad de disconfort, cel puțin la primele folosiri.

Nu este o metodă foarte rapidă, dar este mai eficientă decât lama de ras, rezultatele persistând până la o lună. În plus, în timp, rădăcina firelor de păr slăbește, epilatul în sine devine mai puțin dureros, iar intervalul de timp dintre epilări crește.

  1. Crema depilatoare

Crema depilatoare acționează rapid dizolvând unele proteine din structura firului de păr, poate fi folosită acasă și e ieftină. Eficiența metodei variază de la câteva zile la 2 săptămâni. Este o variantă acceptabilă pentru zonele sensibile, cum sunt axila sau zona inghinală. Pe de altă parte, mirosul cremei e neplăcut, iar substanțele chimice din compoziția acesteia pot declanșa alergii sau iritații.

Citește și:

În cazul în care se intenționează folosirea cremei în zona intimă, e de dorit să te asiguri că are o formulă adecvată, citind instrucțiunile.

  1. Lama de ras

Lama de ras permite îndepărtarea rapidă a părului de la suprafața pielii. Din păcate, după 1-3 zile, firele de păr încep deja să crească. Metoda este relativ ieftină, simplu de aplicat, iar adolescenta se poate ocupa singură de asta, la baie. E util să o înveți să folosească apă călduță, gel sau spumă de ras și o cremă hidratantă pentru a evita iritațiile.

Pentru un rezultat optim și pentru a evita neplăcerile (coșuri, fire crescute sub piele, tăieturi) e indicat ca pielea să fie înmuiată în apă caldă. De asemenea, e bine de știut că, deși rasul în direcția opusă direcției de creștere a firului de păr lasă pielea mai netedă și mai fină la atingere, el poate predispune la apariția firelor sub piele.

Citește și:

E de dorit să îi prezinți fiicei tale alternativele disponibile, în cazul în care observi că începe să fie deranjată de părul corporal, și să faci asta după o informare corectă. Las-o pe ea să aleagă ce metodă dorește să încerce și încurajeaz-o și susține-o în alegerea sa.

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 Decembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.