De ele se leagă proiecte precum festivalul RADAR, MINA Museum, dar și alte instalații de new media art din București și alte câteva orașe. Iar această e o imersie în povestea femeilor care redefinesc felul în care ne bucurăm de artă.

Mădălina și Sorina s-au născut și au crescut în București. Au terminat facultatea de comunicare și tot aici a fost industria în care au activat și s-au și cunoscut. Cu un background comun în industrii creative și comunicare, Mădălina și Sorina și-au propus să exploreze o zonă încă neatinsă atunci, cea de artă cu o componentă tehnologică și digitală.

Pe scurt, new media art, genul de instalații și spectacole în care spectatorii devin parte din poveste, pot interacționa cu obiectele expuse sau se pot bucura de un show interactiv cu ajutorul realității augmentate.

”Ideea a fost de a face expoziții care să aibă un artist în focus și prin intermediul diferitelor medii tehnologice să oferim componenta de interactivitate vizitatorilor. Totodată, ne-am propus să creăm un context multidisciplinar din care, atât artiștii cât și noi, să ne dezvoltăm noi skill-uri și competențe digitale. Am început în 2017 cu prima expoziție și 7 ani mai târziu avem deja 23 de ediții în portofoliu și am expus acest format în 6 orașe din România.”

One Night Gallery e proiectul sub care s-au unit ca să lucreze la dezvoltarea zonei de new media art. Aceasta funcționează ca o platformă de promovare a artei, practic e prima galerie de new media art din România, unde îmbină arta și tehnologia într-un nou concept de expoziție ad-hoc și susține tinerii artiști români.

Citește continuarea pe start-up.ro.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: