Setari Cookie-uri

6 uleiuri vegetale pentru uz cosmetic ca sa te pregatesti de primavara

Afla care sunt propritatile uleiului de argan, al celui de migdale, de ricin, de cocos, de shea si al celui din seminte de chia si nu vei vrea sa mai stai un minut fara ele in casa.

Nu mai lasa nici macar o zi sa treaca fara sa utilizezi in scop estetic uleiuri cu proprietati miraculoase. Sunt esente tari in sticlute mici, ieftine si usor de utilizat. Le poti aplica direct pe piele sau pe par, ori le poti prepara sub forma de masti.

Am selectat special pentru sanatatea pielii si a parului tau sase tipuri de uleiuri pe care ar trebui sa ti le achizitionezi urgent! Le gasesti in stoc pe magazinele online.

Ulei de migdale, ricin si argan

Uleiul de migdale este, dupa cel de masline, cel mai utilizat ulei atat in scop terapeutic, cat si estetic. Acesta lupta impotriva caderii parului si ajuta la cresterea rapida a acestuia si la regenerarea lui. Cateva dintre beneficiile uleiului de migdale pentru piele sunt: catifeleaza si hidrateaza pielea in profunzime, calmeaza iritatiile si inflamatiile de la nivelul pielii, intarzie procesul de imbatranire, amelioreaza cearcanele. calmeaza pielea uscata si mancarimile pielii si trateaza buzele crapate si eruptiile cutanate de pe corp.

Citește și:

Uleiuri esentiale

Ulei de argan: 53,55 lei; Ulei de migdale: 31,81 lei; Ulei de ricin: 9,07 lei

Folosit in mod regulat pe radacinile parului si scalp, uleiul de ricin este util pentru: cresterea parului, intarirea firului de par, tratarea parului uscat, dar si pentru indepartarea cearcanelor si a pungilor de sub ochi. Este o soluţie eficienta in caz de eczeme, degeraturi, arsuri, de rani superficiale sau piele uscata, iar specialistii spun ca acest remediu ajuta si la combaterea acneei, la atenuarea petelor de batranete precum si la calmarea iritatiilor de la nivelul pielii.

Uleiul de argan este recunoscut pentru capacitatea de a hidrata si catifela pielea. Ofera pielii stralucire, reduce vizibilitatea ridurilor si lupta impotriva cosurilor. Mai mult, este un adjuvant in cazul psoriazisului, iar cei care il folosesc in acest scop observa rapid rezultate. Proprietatile uleiului de argan sunt ideale pentru unghiile delicate, mainile uscate si crapate si talpile cu bataturi.

Citește și:

Ulei de cocos, shea si chia

Uleiul de cocos a devenit rapid preferatul femeilor de pretutindeni. Este bogat in vitaminele A, C, D si E, are proprietati antibacteriene/antivirale si este un excelent hidratant. Uleiul de cocos face parte din produsele destinate persoanelor cu mainile uscate, crapate, iritate si cu inflamatii. Incetineste procesul de imbatranire a pielii, tonifica si infrumuseteaza pielea, oferindu-i stralucire si luminozitate, este bland cu ranile si bataturile si este un bun exfoliant.

Uleiul de shea este bogat in vitaminele A, E si F, care ofera pielii hidratarea si elasticitatea de care are nevoie pentru un aspect sanatos. Reprezinta un factor de protectie UV, transformandu-l astfel intr-un inlocuitor perfect al cremelor cu protectie solara. Uleiul de shea stimuleaza producerea de colagen, astfel previne aparitia ridurilor si reda elasticitatea pielii oferindu-i un aspect tanar si stralucitor.

Citește și:

Uleiuri esentiale

Ulei de cocos virgin: 33,85 lei; Ulei de shea: 12,03 lei; Ulei de chia: 50,05 lei

Uleiul din semnite de chia este unul dintre cele mai cautate ingrediente care lupta impotriva imbatranirii. Nivelurile ridicate de vitamina B3 si Zinc ajuta la tratarea tenului gras acneic. Vitamina B3 contribuie la reducerea rosetei care insoteste adesea cosurile si calmeaza pielea, in timp ce zincul, aplicat local a fost demonstrat ca ajuta la reglarea productiei de sebum si poate ajuta la indepartarea infectiilor bacteriene la acnee.

Sursa Foto Front Page:

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.