Setari Cookie-uri

Parfumul Givenchy Eaudemoiselle: ca o poveste retro - review dupa testare

De parfumul Givenchy Eaudemoiselle ma leaga o poveste veche, pe care imi place sa o relatez mereu cu la fel de multa curiozitate. In urma cu mai mult de sase ani, cand eram mai putin pretentioasa si imi dozam visele fara precautie, am primit o revista care ascundea o mostra de parfum.

Esti familiarizata cu sentimentul acela coplesitor al dragostei la prima vedere? Nici eu. :) Dar cred ca este ceva care, intr-o mica masura, seamana cu ce am simtit eu cand am mirosit parfumul Givenchy Eaudemoiselle. M-am atasat instant de un parfum pe care aveam sa mi-l doresc cativa ani, pana sa mi-l cumpar pentru a-mi face o bucurie. Pentru ca asa suntem noi: ne multumim cu cele mai nevinovate atentii, dar cele mai mari placeri sunt cadourile pe care ni le facem noi insene.

Nu m-au castigat notele boeme, cat mai ales miresmele orientale care ma trimiteau intr-o lume a Seherezadei. Asa l-am perceput eu atunci. Acum, dupa ce mi l-am adaugat la colectie, cu cativa ani adaugati varstei mele si cu maturitate dobandita (asa imi place sa cred), pot sa spun ca Givenchy Eaudemoiselle este un parfum elegant si capricios, ceva mai intens decat se prezinta initial.

Citește și:

Eaudemoiselle are arome dulci, te imbie mai intai cu prospetime si ulterior totul se transforma in ceva floral. E magie pura, va spun eu. Sper sa nu ma santajeze doar pe mine. Ma pacalise initial ca nu prea are note fructate, dar dupa mici investigatii am aflat ca se foloseste si de citrice pentru a completa o compozitie chic. Lasa un sentiment odihnitor cu notele superioare de busuioc japonez, mandarina si lamaie. Centrul floral este inchis cu trandafir si ylang ylang, pentru ca la baza sa se remarce moscul. Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant, dar descrierea oficiala asa precizeaza. Si imi place ce citesc, mai ales ca mi-a oferit acest compus pentru slabiciunea mea. Mi se potriveste pentru ca sunt visatoare, naiva, romantica. Am un vag sentiment ca ti-ar placea si tie.

parfum Givenchy Eaudemoiselle apa de toaleta de inspiratie retro
Vezi si alte variante ale acestui parfum Eaudemoiselle Givenchy

Citește și:

Givenchy Eaudemoiselle - parcum ca o impachetare boema cu tendinte artistice

Lansat in 2010, deci destul de recent – din categoria not so oldie but a goldieGivenchy Eaudemoiselle este imbracat intr-o sticluta stil vintage cu un design care ne aminteste de masutele de toaleta pariziene pe care se inghesuiau prin filmele de epoca din anii ‘20 mai multe cosmetice. Acolo mi-a placut mie sa plasez personajul care avea rolul principal din campania de lansare. Unul cu tinute atemporale si atitudine aroganta.

Flaconul cilindric si minimalist are la exterior linii simple care par sculpturi complicate – este transparent si inchis cu un capac fin si auriu metalic. Cele doua variante in care este disponbil: 50 ml sau 100 ml (verifica disponibilitatea in variante actuale pentru parfumul Givenchy Eaudemoiselle). Cutia in care vine ambalat produsul este de culoare bej cu tonuri aurii si rame roz pal. Pe ambalaj sunt scrijelite trei portrete ca de portelan, aparent efemere si cu figuri androgine; cert este ca frumusetea nu ii este redusa de ornamentele banale.

Citește și:

Vezi si selectia noastra de parfumuri de firma celebre in sticlute deosebite, pentru colectionari inraiti.

Compozitia pentru apa de toaleta Givenchy Eaudemoiselle: note

Parfumul este descris ca o editie florala cu un spirit couture si aristocratic – si nu spun asta doar pentru ambalajul ala atragator si modest. Dar si pentru ca emana feminitate prin toti porii. Este ideal pentru femeile care se bucura de independenta si de o personalitate puternica, dar care isi pastreaza inocenta si vulnerabilitatea. Cam asa as descrie eu aceasta licoare: vechiul intalneste noul, traditii vintage stinse cu tendinte contemporane, indiferent de ce forme au.

Daca este ceva ce pot reprosa acestui parfum as numi indiscretia. Si sunt cat se poate de sincera: parfumul nu rezista atat cat mi-as dori, dar la primele ore de la folosire mi s-a atras atentia ca am folosit un parfum puternic. Uneori suna a repros, alteori a lauda. Ce conteaza este ca mi-a placut de fiecare data faptul ca s-a evidentiat si ca mi s-au cerut detalii despre ce am ales. Pe masura ce il porti mai des, devine dificil sa ii pui o eticheta lui Eaudemoiselle – special, sfidator, provocator.

Citește și:

parfum Givenchy Eaudemoiselle review si pareri dupa testare
Vezi pret, detalii si si alte variante ale acestui parfum Givenchy Eaudemoiselle

Cine poarta si imprastie aroma acestui parfum Givenchy Eaudemoiselle?

Este evident ca apa de toaleta se recomanda domnitelor, are un public tinta destul de tanar si jovial. Iti lasa impresia ca te plimbi pe strazi insorite si prafuite, dar ornamentate cu gradini pe cealalta parte. Un simbol al elegantei, deloc fortat, parfumul se inspira de prospetimea primaverii si de energia verii pentru a imbina doua elemente fantastice si ofera un efect calmant. Cel putin mie impresia asta de liniste mi-o ofera.

Daca ar mai fi ceva ce ii pot reprosa este ca nu se poata folosi in toate sezoanele, nu pare potrivit in anotimpurile reci. In schimb, este grozav pentru intalnirile romantice, pentru o zi obisnuita la birou, plimbari. Insa o sa iti dai seama ca orice folosire pentru un eveniment oarecare se poate dovedi o risipa. Mai bine lasa-l sa fie comoara ta din raftul cu articole de frumusete si scoate-l din ascunzatoare atunci cand stii ca trebuie sa te prezinti ferma, increzatoare, ca o eroina dintr-o poveste cu aer retro cu final fericit.

Citește și:

Pe scurt: Givenchy editia Eaudemoiselle este modern, cu un twist retro. Daca la inceput te lasa sa crezi ca mirosi un buchet neinspirat care pare sa se tranforme intr-un cliseu, dupa ce se asaza aromele, totul devine convingator si armonios.

Un material de Angela Alexandru

Vizionare placuta


Kudika
24 Iulie 2017
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.