Setari Cookie-uri

7 metode sa iti porti parfumul corect pentru intreaga zi

Atunci cand iti simti parfumul, iti revin amintiri, cuvinte, stari de bine.

parfum

Exista un miros ce ramane, pentru mai multi ani, in viata ta si iti e alaturi in toate momentele. Atunci cand iti simti parfumul, iti revin amintiri, cuvinte, stari de bine. Problema multor femei este ca aceste amintiri apar din ce in ce mai rar, atunci cand desfacem sticla de parfum.

Femeile isi poarta parfumul ca pe o amprenta a identitatii lor, doar ca acea amprenta este secreta chiar si fata de apropiati, potrivit unui studiu publicat in Food Quality and Preference. Ne recunoastem parfumul, atunci cand il simtim la altcineva care trece pe strada, insa nu vrem sa ii simtim aroma pe cineva apropiat. In privinta noastra, pare ca nu suntem niciodata sigure daca purtam cantitatea suficienta. Mai jos gasesti cele mai eficiente sapte metode prin care sa iti porti parfumul corect si sa te asiguri ca el ramane pentru o zi intreaga.

1. Foloseste un produs original

Citește și:

Daca iti place sa te plimbi prin parc, nu-i asa ca o simpla alee de langa bloc nu te multumeste? Testerele sau imitatiile nu vor putea inlocui niciodata sticlele de parfumuri de brand, indiferent de cat de atragatoare le fac comerciantii de gen sa para. Atunci cand iti cumperi parfumuri, ai grija ca ele sa fie originale. Astfel, vei sti ca substantele folosite vin cu garantia producatorului, iar o sticla noua de parfum va fi la fel de persistenta ca cea veche.

2. Pregateste-ti pielea

Cel mai indicat moment sa te dai cu parfum este dupa baie sau dus. Pielea trebuie sa fie nu doar curata, ci si hidratata si uscata. Toate acestea sunt pentru ca parfumul nu se pastreaza pe piele, daca intalneste particule de apa. Apoi, hidratarea il ajuta sa se mentina pe piele cat mai mult timp. Foloseste gel de dus si crema de hidratare cat mai putin parfumate. Astfel, nu risti ca parfumul sa interactioneze cu alt miros ce ramane pe piele. In plus, pielea hidratata face ca parfumul sa se fixeze pe pori si sa ramana acolo.

Citește și:

3. Tinteste punctele cele mai fierbinti

Da, punctele fierbinti ale corpului sunt acelea unde venele sunt cele mai apropiate de piele. Le gasesti la baza palmelor, in spatele urechilor si in spatele genunchilor. Parfumul rezista, de-a lungul zilei, in functie de cantitatea de caldura pe care i-o oferi. Aplica-l in zonele de mai sus, de la o distanta de circa 15 cm, ca sa il poti trimite catre cele mai sigure surse. Renunta la ideea de a trece printr-un nor de parfum. O buna parte din particulele parfumului se pierd pe langa tine, iar cele care ajung pe piele nu sunt pe punctele care despre care ti-am spus.

4. Improspateaza-ti parul

Ce poate fi mai reconfortant, dupa o baie, decat mirosul parfumului tau pe par? Parul este fibra si are capacitatea sa pastreze parfumul pentru mai multe zile. In plus, parul este responsabil pentru dara subtila de aroma pe care o simt cei din apropierea ta, atunci cand mergi. Ai nevoie doar de doua picaturi de parfum, aplicate de la o distanta de circa 15 cm distanta. Ai grija ca acest ritual sa se petreaca imediat dupa ce ti-ai uscat parul si o singura data. Alcoolul din parfum, daca este aplicat in exces, poate sa usuce firele de par. In plus, sebumul adunat deja la radacina unui par spalat in urma cu o zi sau doua poate schimba mirosul unui parfum proaspat aplicat.

Citește și:

5. Nu schimba cantitatile, ci parfumul

Stim ca este o diferenta intre a purta un parfum ziua la serviciu si a merge la o petrecere care se anunta pentru o noapte intreaga. Insa, o cantitate mai mare aplicata nu va transforma un parfum de zi intr-unul de seara. Stim ca, dupa o perioada, nu mai simti mirosul propriului parfum la fel ca in primele zile. Aceasta se datoreaza doar faptului ca nasul tau vede mirosul ca fiind unul familiar. Poti folosi varianta de seara a parfumului tau pentru evenimente. Sau, daca ai apa de toaleta, poti folosi apa de parfum seara, pentru ca este mai concentrata si mai persistenta.

6. Adapteaza-l momentului

Majoritatea parfumurilor au versiuni de zi, de seara, florale sau dulci. Daca parfumul tau are mai multe versiuni, atunci adapteaza-le anotimpului. Asa, te vei bucura de arome suficient de diferite ca sa le poti simti, dar subtile pentru cei din jur. Scopul acestor schimbari este ca temperaturile ridicate au nevoie de un miros usor si proaspat, iar iarna se potriveste unui parfum mai complex. Aroma aceluiasi parfum poate sa il faca sa para greu de digerat, dupa o plimbare in soare. Folosind mai multe editii ale aceluiasi brand, ramai consecventa, pentru ca aromele au elemente comune.

Citește și:

7. Pastreaza-l unde merita

In cutie sau in locuri intunecate. Probabil ca ritualul matinal in care te dai cu parfum va suferi modificari de cateva minute, insa numarul lor nu va fi atat de mare incat sa iti afecteze programul de dinainte de serviciu. Un parfum pastrat la lumina isi schimba proprietatile si isi poate modifica chiar si culoarea si mirosul. Timpul in care il scoti din cutie este o investitie in produsul pe care l-ai achizitionat, cu rezultate pe termen lung.

parfum

Parfumul este semnatura olfactiva a unei femei. Toate secretele de mai sus te vor ajuta sa il porti pentru o zi intreaga si sa ii cresti persistenta.

Vizionare placuta


Kudika
21 Noiembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.