Setari Cookie-uri

Cum ingrijesti parul vopsit: cosmetice pentru par degradat

Eu am inceput sa albesc de pe la 15-16 ani. Asa ca am facut cunostinta repede cu vopseaua de par. Si la fel de repede, dupa multe experimente cromatice cu parul uscat, casant, degradat. Mi-as fi dorit atunci sa gasesc informatiile necesare legate de cum ai grija de parul degradat. Daca si tu vrei sa stii cum ingrijesti parul vopsit, descopera sfaturile mele mai jos!

Daca vrei sa stii cum sa ai parul matasos si daca vrei sa stii care este ritualul optim pentru ingrijirea parului colorat, gasesti mai jos toate informatiile de care ai nevoie.

De la cosmetice pentru par vopsit pana la sfaturi de spalare, samponare, sau pieptanare, descopera micul compendiu ce te va ajuta sa ingrijesti parul vopsit mai bine.

Fie ca ai parul blond, roscat, saten, in tonuri intense sau brunet (ca mine de cativa ani incoace), ingrijirea parului colorat are nevoie de ceva atentie. Si daca vrei culoarea sa reziste pe par si daca vrei sa stii cum sa ai parul matasos.

#tbt ♦♣♥♠ GLOBES

A post shared by Jessica Chastain (@jessicachastain) on

Cum ingrijesti parul vopsit? Asteapta 72 ore inainte sa folosesti samponul

O regula buna, care ajuta culoarea sa reziste pe par, dupa vopsire, este sa astepti cel putin 72 de ore inainte de a folosi samponul. Si asta pentru ca, atunci cand te vopsesti, cuticula parului este deschisa, pentru a permite penetrarea culorii in firul de par. Daca te speli prea devreme, fie si cu cosmetice pentru par vopsit, elimini vopseaua.

Citește și:

Este nevoie de cel putin trei zile pentru ca stratul cuticulei sa se inchida. Asa ca, daca astepti mai mult, pigmentul are timp sa intre bine in firul de par. Ceea ce inseamna ca ajuti culoarea sa reziste pe par mai mult intre vopsiri. Automat, nu ajungi prea des sa iti pui intrebarea cum ai grija de parul degradat.

Alege sampon si balsam fara sulfati

Tot ce contine sulfat in compozitie contine de fapt un fel de detergent, care ajuta la producerea spumei atat in sampon cat si in balsam. Asa ca alege cosmetice pentru par vopsit care nu contin acest ingredient.

De ce? Daca alegi cosmetice fara sulfati ingrijesti parul vopsit mai bine. Pentru ca sulfatii distrug uleiurile naturale ale parului. De aceea nu este simplu sa ai parul matasos, cu atat mai mult daca te vopsesti.

Citește și:

Cand te clatesti folosesti apa calduta, aproape rece si incearca sa iti speli parul mai rar

Ingrijirea parului colorat, cere sacrificii, uneori termice. Desi dusul acela fierbinte este un prilej de relaxare dupa o zi de munca, parul tau nu are aceeasi parere! Ai grija de parul degradat, evitand apa fierbinte! In plus, apa fierbinte deschide cuticula firului de par si repetam povestea de la punctul 1, cand se intampla culoarea sa reziste pe par un timp mai scurt.

Desi folosesti cosmetice pentru par vopsit, ai grija la tenmperatura apei. Alege apa calduta pentru samponare si apa aproape rece pentru a clati balsamul din par, dupa aplicare. Apa rece ajuta la inchiderea cuticulei.

SS18 with @nandyncdm. #rodarte

A post shared by RODARTE (@rodarte) on

Daca parul este incarcat utilizeaza sampon uscat

Ca sa ai grija de parul degradat ai nevoie sa reduci si vizitele la coafor (si sa ingrijesti parul vopsit ca la carte!) dar si sa te speli pe cap ceva mai rar. Cu fiecare spalare elimini culoarea si mai grav elimini uleiurile si hidratarea naturala a firului de par. Incearca sa te speli pe cap de maximum 3 ori pe saptamana.

Citește și:

Si daca ai zile “cu bad hair day” alege samponul uscat. Te ajuta sa ai parul matasos fara sa elimine culoarea sau hidratarea lui.

Foloseste masti si tratamente pentru par vopsit

Ai grija de parul degradat dupa vopsire repetata. Foloseste mereu cosmetice pentru parul vopsit si ingrijirea parului colorat va fi mai simpla. Si din cand in cand foloseste tratamente pentru parul vopsit.

Parul colorat are nevoie de extra hidratare si protectie solara, pentru a preveni distrugerea sa si pierderea nutrientilor de pe firul de par. Asa ca, mastile si tratamentele te ajuta sa ai parul matasos si sanatos. Ca sa ingrijesti parul vopsit cum trebuie, ai nevoie sa alegi produse cu protectie solara UV. Astfel lumina solara nu va afecta nici culoarea!

Daca folosesti ondulator sau placa, alege spray de protectie

Atentie sporita daca te vopsesti si folosesti si produse de acest tip! Caldura intensa elimina culoarea si mai mult, iti distruge parul.

Citește și:

Asa ca alege produse cosmetice pentru par vopsit si spray-uri ce te protejeaza inaintea tratamentului termic. Astfel, pastrezi parul hidratat si matatos!

Cosmetice profi pentru par vopsit Masti si uleiuri pentru parul vopsit

Alege vopsea de par naturala Uleiuri si produse de ingrijire a parului degradat

Evita clorul pe cat posibil si tunde varfurile des ca sa ingrijesti parul vopsit cum trebuie

Am testat pe pielea mea (de fapt pe parul meu!) efectele clorului asupra parului, de cand merg la bazin. Culoarea se duce mai rapid si parul se usuca ingrozitor. Clorul “ajuta” parul blond sa devina verzui si parul brunet ca al meu sa devina plat, uscat, sa-si piarda stralucirea. Eu folosesc o casca de protectie in bazin, desigur, insa mai exista un truc ce ajuta culoarea sa reziste pe par si ajuta ingrijirea parului colorat.

Citește și:

Ca sa ingrijesti parul vopsit si cand mergi la piscina sau la inot, uda parul inainte, aplica balsam, pune casca si gata, poti plonja in apa! Da, da, fara sa clatesti balsamul! El te va ajuta sa ai parul matasos!

Acum ca am discutat cum sa ai grija de parul degradat si ce cosmetice pentru par vopsit sa alegi, nu-mi ramane decat sa iti spun, pe final, sa ne impartasesti si tu alte sfaturi, care au avut succes in cazul tau!

Sursa foto front page – Pietra Schwarzler/Unsplash, instagram

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.