Setari Cookie-uri

Părul tău suferă? Află 6 obiceiuri necesare pentru un păr sănătos

Nimeni nu vrea păr uscat, încâlcit, fără strălucire sau care se rupe cu ușurință.

ingrijirea parului

Din păcate, nu există un leac minune pentru un păr sănătos. Ca să eviți pe termen lung aceste probleme comune, cel mai sigur e să integrezi în rutina ta următoarele obiceiuri simple:

Obiceiul 1: uscarea corectă a părului

Folosirea uscătorului de păr timp îndelungat e una din cauzele principale ale deshidratării firului de păr. Nu ajută nici temperaturile înalte sau apropierea prea mare a aparatului de păr. Ideal e să folosești acele uscătoare de păr noi, special create pentru menținerea hidratării naturale a părului și pentru evitarea neplăcutului efect antistatic. O altă soluție, cea clasică, e să îți usuci părul natural. Rareori avem însă timp de așa ceva, în special dacă avem părul lung. În plus, pentru multe dintre noi, părul nu se așază bine dacă îl uscăm la prosop sau natural.

Citește și:

Obiceiul 2: hrănirea părului din interior și exterior

Nu este suficient să acționezi local pentru păr sănătos. E important să ai o alimentație echilibrată. Vitaminele și substanțele nutritive de care ai nevoie zilnic pentru un păr sănătos din interior sunt vitamina D, fier, zinc și complexul B de vitamine. Totodată, așa cum explică S. Pullan în realsimple.com, firul de păr e format din proteine, așa că trebuie să te asiguri că nu duci lipsă de acestea. În plus, nu te baza pe suplimente alimentare pentru a obține substanțele nutritive de care are nevoie părul tău - e preferabil să le obții din mâncare.

Pentru un plus de îngrijire, folosește măști potrivite firului tău de păr. Frecvența folosirii depinde de masca în sine și de cât de mult îți soliciți părul. Spre exemplu, dacă îl vopsești și utilizezi des placa sau ondulatorul, ai nevoie să aplici mai des măști. Fie că este naturală sau din comerț, urmează cu atenție instrucțiunile care ți se pun la dispoziție. Există măști care acționează în 1-2 minute, iar altele în 15.

Citește și:

Obiceiul 3: folosirea cu moderație a șamponului

Senzația de a avea părul plin de spumă poate fi plăcută și distractivă - însă scalpul tău poate avea de suferit. Dacă aplici prea mult șampon, poți afecta uleiurile naturale de care au nevoie scalpul și părul pentru a nu se deshidrata. Aplică o cantitate conservatoare de șampon când te speli pe păr, nu mai mult decât ai nevoie ca să îl cureți. Ca frecvență a spălării propriu-zise, nu folosi șampon mai des de 3 ori pe săptămână.

Obiceiul 4: adaptarea în funcție de vreme

Fiecare anotimp pune probleme diferite pentru podoaba capilară. Vara, soarele îți poate afecta nu doar părul, ci și scalpul. Poți alege o pălărie la modă care să te protejeze, sau să aplici puțină protecție solară și pe scalp, atunci când o folosești pentru ten, potrivit self.com. Iarna, poți folosi o căciula și ceva mai multe produse hidratante decât de obicei.

Citește și:

Obiceiul 5: tunderea regulată a vârfurilor

Când amâni tunsoarea, vârfurile încep să se usuce, să se rupă și să se despice. Cu cât aștepți mai mult, cu atât partea deteriorată din păr începe să se extindă. Frecvența cu care te tunzi ar trebui să varieze între 6 și 8 săptămâni. Prin urmare, nu lăsa să treacă mai mult de 2 luni fără să îți tunzi vârfurile - chiar dacă vrei să îți lași părul să crească.

Obiceiul 6: aranjarea cu grijă a părului

De la pieptănat, până la prins în clasica coadă de cal, modul în care desfășori aceste operațiuni simple poate duce la deteriorarea firelor de păr. În primul rând, nu te pieptăna excesiv sau atunci când părul este ud. Folosește un pieptăn cu dinți mai rari sau o perie potrivită pentru tipul tău de păr. În general, orientează-te către modele realizate din fire naturale.

Citește și:

În al doilea rând, nu îți aranja părul în același mod zile la rând. Fie că e vorba de o coadă sau un coc, variază modul în care îți prinzi părul. Încearcă să nu îl ții prea strâns și să folosești elastice care să nu lase urme.

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
1 Aprilie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.