Setari Cookie-uri

Cum să-ți vopsești părul singură acasă ca la salon: din experiența mea

M-am vopsit de fiecare dată singură acasă. Mereu amânam mersul la salon pentru vopsit, în mare parte și pentru că mă decideam cu greu asupra culorii și / sau tipului de vopsire pe care mi-l doream (o singură culoare, șuvițe, ombre, balayage etc.), dar totodată, mi se părea cam scumpă toată treaba. Cam târziu am înțeles că, de fapt, prețul era și pe măsura profesionalismului: al persoanei de la salon, dar, mai ales, pentru că foloseau branduri de vopsea de păr profesionale, consacrate, pe care, la vremea aceea, le găseam doar în salon și se puteau comanda doar acolo.

În plus, când m-am vopsit prima oară, eram pe la vârsta adolescenței – la vreo 16 ani - și cea mai bună prietenă a mea era mai curajoasă și mai informată într-ale modei (însă, fie vorba între noi, teoria o știam, cu practica era mai greu :D).

Știu că ne-am vopsit amândouă cam în aceeași zi, într-o vară, în nuanțe de blond apropiate. Ne-am încurajat una pe cealaltă. Eram șatene-închis natural, spre brunet, ea mai închisă la culoarea părului decât mine. Am ales un blond foarte deschis pentru vopsea, noi aveam filme că vom ieși la păr ca Madonna în anii copilăriei noastre. :) Firește că nu a fost așa! A ieșit un blond-coniac sau blond-alună și… slavă Domnului că a fost așa, căci măcar arătam cât de cât bine!

Citește și:

Vopsitul părului acasă de una singură: experiențele mele de până acum

Dar bineînțeles că nu ne-am oprit aici. Eu am mai testat peste acea nuanță de coniac alte câteva nuanțe de blond mai deschis, astfel că, la vârsta majoratului, eu aveam un păr vopsit blond destul de deschis. Când m-am plictisit de acesta, m-am vopsit, tot singură acasă, într-un castaniu apropiat de nuanța părului meu natural. Într-a 11-a, știu că s-au bucurat bine până și profii că am trecut la o culoare mai naturală de păr.

Și după experiența asta, în anii de facultate, nu m-am mai vopsit, m-am tuns scurt într-a 12-a și l-am lăsat apoi să crească natural. Iar când aveam chef de schimbarea temporară a culorii părului, mă mai jucam doar cu pliculețe de nuanțator Loncolor Trendy Colors, încă disponibile chiar și online la prețuri foarte convenabile.

Citește și:

Mai târziu, am descoperit vopseaua fără amoniac L’Oreal Paris Casting Creme Gloss, tot ca un nuanțator, doar că mai rezistentă la mai multe spălări și destul de hrănitoare pentru firele de păr. Întotdeauna mi-a lăsat un păr fin și mătăsos, foarte strălucitor. Motiv pentru care mulți ani am rămas fidelă acestei metode blânde de colorare a firului de păr. Cam până a apărut trendul ombre, căruia nu i-am putut rezista prea mult. Încă sunt astfel vopsită, doar de la jumătatea lungimii părului până la vârfuri - tot acasă m-am vopsit de una singură, de vreo trei ori ombre până acum.

Așadar, am deja suficient de multă experiență în vopsitul acasă și vă pot spune că nu este deloc greu. Nici din prima nu a fost. Ba chiar a ieșit bine cam de fiecare dată, deși uneori am exagerat cu anumite culori de blond.

Citește și:

De ce ai nevoie ca să te vopsești acasă

Dacă te-ai hotărât să te vopsești și tu acasă, singură sau ajutată de o prietenă / cineva de-al casei, și ai decis ce metodă de vopsire a părului să alegi, ai cumpărat deja și vopseaua, iată ce trebuie să te asiguri că ai la îndemână înainte de a începe „operațiunea”:

  • o pereche de mănuși, pentru a nu te păta și a-ți arde mâinile – accesoriu indispensabil și care adesea vine deja în pachetul de vopsea, însă e bine să fii pregătită și să te asiguri că le ai (pentru că dacă îți iei vopsea profesională de salon, s-ar putea ca în pachetul cu tub de vopsea să nu mai ai altceva, așa cum se întâmplă deja cu elementele unui kit de vopsea obișnuită ca din comerț, cea cu care ne vopsim părul de obicei acasă)
  • un bol de sticlă sau de porțelan, în care vei prepara toată compoziția de vopsea pe care trebuie să o aplici pe păr – evită bolurile de metal pentru asta, pentru că pot oxida și mai mult / devreme vopseaua, înainte de aplicarea pe păr
  • un prosop / halat / o pelerină pe care nu îl / o vei mai utiliza, pe care să îl / o pui pe spate, peste umeri, ca să nu vopsești pielea și / sau hainele de pe spate, mai ales dacă ai păr lung. Oricum, va cădea din vopsea și pe lângă păr, în special dacă aceasta are o consistență mai fluidă. De regulă, sunt în comerț vopsele de păr care au în pachet deja și o astfel de pelerină, însă tu asigură-te din avans că ai totuși ceva acasă pentru acoperirea umerilor și a spatelui în timpul procesului de vopsire. ;)
  • un pieptene des, cu ajutorul căruia vei putea separa mult mai ușor șuvițele
  • o pensulă lată și plată, pentru a vopsi cu mai multă precizie rădăcinile. Majoritatea femeilor (chiar și mama și cele din familia mea) utilizau o periuță de dinți uzată, care însă nu era atât de eficace. Ele însă nu prea aveau alternative pe atunci. Mai bune sunt pensulele care există acum în majoritatea cutiilor cu vopsea de păr din comerț.
  • o bonetă din plastic, pe care o vei pune pe cap imediat după ce ai aplicat vopseaua. Arată precum o cască de duș pentru păr. Are rolul de a izola vopseaua de exterior, pentru ca aceasta să își facă efectul mai bine, cât timp este necesar să o ții pe păr.

consumabile pentru vopsit părul ca la salon

Citește și:

Vezi aici consumabile pentru vopsit ca la salon

Cum procedezi ca să te vopsești pe păr singură acasă

Acum ești gata să începi să te vopsești. După ce te-ai asigurat că ai absolut tot ce ai nevoie, prima etapă este descurcarea părului și ușoara umezire a acestuia. Trasează apoi, cu ajutorul pieptenelui, o cărare dreaptă și începe să aplici cu pensula vopseaua preparată conform instrucțiunilor de pe tub / din kit, din față către spate.

Repetă procedeul, trasând câte o cărare la fiecare centimetru distanță de prima.

După ce ai aplicat tot produsul, pune-ți mănușile de plastic și masează tot capul cu mișcări circulare, astfel încât vopseaua să se uniformizeze.

Cu ajutorul unei perii sau al unui pieptene des, perie părul dinspre rădăcini spre vârfuri, pentru ca vopseaua să le acopere și pe acestea din urmă.

Citește și:

Stai cu vopseaua pe păr atât timp cât este indicat pe cutia / tubul acesteia. Nu sta mai mult, pentru că riști să-ți arzi părul, nu mai puțin, pentru că nu-și face efectul vopseaua! Eu zic să găsești un echilibru. De exemplu, eu nu am stat niciodată maximum de timp indicat pe pachetul de vopsea, pentru că ar fi ieșit o culoare mult mai închisă / deschisă decât nuanța de pe pachet.

La expirarea timpului pe care l-ai stabilit pentru a ține vopseaua pe cap, umezește puțin părul și freacă bine vopseaua, care va face și puțină spumă. Te asiguri astfel în plus că vei fixa culoarea pe fibrele capilare. La sfârșit, clătește cu apă și, dacă indicațiile există pe cutie sau chiar ai în cutia vopselei deja un pliculeț cu acest produs, spală părul cu șampon sau balsam special pentru păr vopsit / de fixare a culorii. Clătește-l apoi până nu mai iese decât foarte puțină culoare.

Citește și:

Ce trucuri sunt bine de știut când alegi să te vopsești acasă

Când te vopsești acasă singură, în special prima dată, optează pentru un tip de vopsea profesională, de la un brand consacrat pentru așa ceva, dintre cele pe care le folosesc la salon, pentru a te asigura că vei obține în cea mai mare parte rezultatele așteptate. Nu încerca culori trăsnite și atipice din prima; așteaptă întâi să mai experimentezi, ca să poți obține rezultate așteptate!

vopsea de păr profesională ca la salon la preț bun Mai multe branduri de vopsea profesională ca de salon

Citește în acest sens și articolul nostru documentat despre cele mai recomandate tipuri de vopsea de păr potrivite pentru vopsit acasă.

Dacă ți-a rămas vopsea în tub, păstreaz-o la loc întunecos și răcoros. Pe cea preparată deja, rămasă în bolul de sticlă sau de porțelan, arunc-o!

Pentru un păr vopsit permanent, este indicat ca vopsirea rădăcinilor să se facă o dată pe lună, iar în cazul în care părul crește repede - o dată la trei săptămâni. Vopsirea integrală a părului se reface o dată la două luni, pentru ca acesta să-și recapete strălucirea.

Alege mereu vopsea în nuanță apropiată cât de cât de culoarea părului tău natural, mai ales pentru atunci când te vopsești acasă singură, pentru că nu vei putea să îți faci singură în prealabil un decapaj, așa cum se întâmplă de obicei la salon.
Așadar, dacă tu ai părul brunet, nu te aștepta să obții un blond deschis ca pe cutia de vopsea, dacă vrei să te faci blondă acasă. Va ieși blond, dar nu atât de deschis. ;) Cu cât ai părul mai închis la culoare, cu atât nuanțele de vopsea mai deschise de tonul de culoare al părului tău nu vor prinde așa de bine și nu vor avea rezultatele dorite, ca pe cutie.

La final, pentru păr vopsit, acasă sau la salon, folosește întotdeauna doar produse profesionale special create pentru acest tip de păr. În nici un caz nu te spăla cu șampoane pentru păr uscat, greșeală pe care o fac multe femei!

Tu te-ai vopsit pe păr până acum acasă, singură? Dacă da, aștept să ne împărtășești și nouă din experiențele tale!

Sursă foto: main - arhiva personală / Pixabay

Vizionare placuta


Om cu atâtea visuri (și vise!), că nu le poate contabiliza. Dar care știe că mai târziu, cândva, se vor împlini toate. Așa cum multe i-au devenit istorii de povestit...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.