Setari Cookie-uri

5 lucruri cu adevărat interesante pe care nu le știi despre parfum deși îl porți zilnic

Un parfum nu este doar un 'accesoriu' de nelipsit pentru fiecare dintre noi ci poate ascunde o adevărată enciclopedie pentru cei pasionați de frumos sau doar curioși din fire.

parfum
Există chiar școli de parfumerie și o întreagă bibliografie despre acest subiect, însă cu toții trebuie să știm măcar câteva lucruri de bază despre esențele pe care alegem să le purtăm.

La fel ca și ciocolata sau vinul, pentru cunoscători, un parfum poate fi „degustat” și savurat, însă pe cale olfactivă. Există, potrivit fragrantica.com,o întreagă industrie dedicată parfumeriei de nișă - parfumuri de artă, în ediții limitate, realizate în mare parte din produse naturale și rare, și o industrie încă și mai mare de parfumuri comerciale sau parfumuri între cele două lumi, realizate de case de modă celebre precum Hermes sau Chanel în colaborare cu parfumieri din zona de nișă.

Oferta este aproape nelimitată, există parfumuri cu prețuri ce încep de la 50 de euro până la câteva mii de euro, în funcție de ingredientele naturale sau sintetice, sau de îmbinarea lor creativă de către maestrul „nas” (termenul folosit în parfumerie pentru persoana ce realizează rețeta parfumului).

Citește și:

Indiferent despre ce categorie de parfumuri vorbim, însă, sunt anumite lucruri pe care toți cei care folosesc parfum ar fi bine să le cunoască, astfel plăcerea de a folosi un parfum crește și te poți bucura mai mult de experiența pe care aromele ți-o oferă, fie că e vorba despre cum aplici un parfum sau despre influența lui în viața de zi cu zi.

Iată 5 lucruri interesante pe care ar fi bine să le cunoști despre parfumul pe care îl porți:

1. Poți crește intensitatea parfumului

În loc să îți dai cu parfum la întâmplare, alege punctele în care se simte cel mai bine pulsul. Aceste puncte radiază căldură iar căldura eliberează aromele de pe pielea ta în aer.

Folosește parfum doar pe încheieturi, la baza gâtului, în spatele urechilor și în interiorul coatelor, nu e doar mai eficient ci și mai econom. Un alt pont pentru a intensifica și păstra cât mai mult aroma parfumului tău este să aplici puțină cremă înainte, ai grijă doar să fie inodoră sau din aceeași gamă cu parfumul pe care-l vei folosi, pentru a nu-i modifica aroma. Te mai poți da cu parfum imediat după ce ai ieșit din baie, o piele hidratată păstrează mai bine aroma.

Citește și:

2. Un parfum îți poate modifica starea de spirit și chiar performanța la locul de muncă

Unele studii psihologice arătă că aromele ne influențează starea de spirit, însă nu pentru că ar acționa ca un fel de drog ci pentru că oamenii le asociază cu experiențe trăite. În același timp, a fost descoperit faptul că numite arome interacționează chimic cu organismul nostru, inducându-i numite stări.

Uleiul de lavandă are, de exemplu, peste 20 de substanțe chimice, unele dintre acestea fiind responsabile pentru reducerea nivelului de stres și a presiunii arteriale. În special dacă preferi să-ți achiziționezi parfumurile online, consultă mai întâi descrierea compoziției și a inspirației lor și încercă să proiectezi efectele pe care le-ar avea asupra stării tale de spirit - energizare, calmare, relaxare, visare, nostalgie și lista poate să continue.

Citește și:

3. Nu-ți freca încheieturile mâinilor după ce le dai cu parfum

Acest lucru este considerat faux-pas de către cunoscători, pentru că parfumurile sunt în sine o combinație de note de vârf, note de mijloc și note de bază și nu trebuie amestecate cu uleiurile naturale din pielea purtătorului.

Parfumul trebuie lăsat să respire, notele de vârf sunt cele mai delicate și primele care dispar, iar notele de bază sunt cele care rămân pe piele pe întreg parcursul zilei.

4. Parfumurile de bărbați nu sunt doar pentru ei

Tot mai multe femei par să aleagă în ziua de azi să poarte parfumuri pentru bărbați. De fapt, nu există nimic aparte masculin sau feminin într-o aromă, secretul stă doar în prezentare. Este adevărat că femeile preferă de obicei arome florale sau dulci precum vanilie sau iasomie, iar parfumurile de bărbați conțin mai mult arome lemnoase sau citrice, ce se amestecă uneori de minune cu mirosul de tabac, de exemplu. Însă nu există o regulă în funcție de gen, ci doar de preferințe.

Citește și:

5. Același parfum miroase diferit, în funcție de cine îl folosește

Fiecare om are un PH diferit și un miros specific și acest miros se îmbină de obicei cu parfumul pe care-l porți. Rezultatul final este astfel unic pentru fiecare persoană în parte. Este cunoscut faptul că dieta este unul dintre cei mai importanți factori care influențează mirosul specific al oamenilor.

Dacă noile informații pe care le-ai aflat îți vor afecta modul în care ai privit până acum parfumurile, trebuie să știi că cele de mai sus sunt doar o mică parte din vasta lume creativă a esențelor. Știai de exemplu că pentru o sticlă de parfum Chanel 5 se folosesc o mie de flori de iasomie?

Vizionare placuta


Kudika
17 Mai 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.