Nu este atât de simplu să găsești parfumuri potrivite pentru mirese. Și, înainte să spui că vei purta parfumul tău obișnuit, dă-mi voie să îți descriu o poveste. Trebuie să alegi alte parfumuri de purtat când ești mireasă pentru că amintirile olfactive vor scrie alături de cele vizuale povestea nunții voastre. Poți fie purta acel parfum câteva luni după eveniment, să te simți mireasă mai mult timp, fie să-l folosești la evenimente speciale.

Și pentru că anumite detalii legate de nunțile moderne pot fi stresante, am alcătuit un fel de ghid ce te va ajuta să știi ce parfum să alegi la nuntă. Aromele sunt conectate cu amintirile, așa că este necesar să alegi exact parfumul pe care îl vei iubi și peste ani, care îți vor aduce în minte și în suflet acea zi.

Și, deși ai zice că notele florale trebuie să domine alegerile tale de parfumuri potrivite la nuntă, am căutat și alternative cu arome de flori dar și alegeri ceva mai îndrăznețe, mai interesante.

Sfaturi pentru a ști ce parfum să alegi la nuntă

Pentru că este cea mai importantă zi din viața ta, pentru că trebuie să fii cea mai frumoasă, pentru că nu doar că trebuie să fii cea mai frumoasă, pentru că sigur îți vei dori să miroși irezistibil, am adunat la un loc câteva sfaturi ce te vor ajuta să alegi unul sau două parfumuri de purtat când ești mireasă.

Tradițional, notele florale, delicate și ușoare, neîncărcate, feminine, fără a fi aglomerate, sunt parfumuri potrivite la nuntă. Sunt ideale pentru a completa emoțiile și romantismul acelei zile. Extra truc: notele florale precum trandafiriii, violetele sau aromele fructate precum portocalele sau lămâile ajută să domolești emoțiile și stresul. Dar mai sunt și alte alternative!

Vezi mai multe opțiuni

De exemplu, poate vrei să fii o mireasă ludică, romantică, care flirtează și își recucerește partenerul pe parcursul întregii zile! Poți strecura și note orientale, senzuale în buchetul parfumului. Iasomie, patchouli, trandafiri, flori de portocală toate pot completa ziua ta. Și, da, accentuez ideea că în ziua nunții tale este mai bine să alegi parfumuri pe care nu le porți în mod obișnuit. Este o zi specială, până la urmă. O zi altfel. Este ziua ta! Așa că trebuie să găsești exact acele parfumuri de purtat când ești mireasă, diferite de cele pe care le porți de zi cu zi.

Vei vrea să îți amintești ziua cea mare. Iar chimia aceea de pe pielea ta din ziua nunții va deveni amintire frumoasă și pentru tine și pentru soțul tău. Este important să testezi mai multe variante înainte de ziua căsătoriei, ca să vezi ce ți se potrivește. Alegerea perfectă este acel parfum care se potrivește cu stilul tău personal, cu evenimentul, locația, cu rochia, cu tipul de ceremonie și cu sezonul. Însă, da, toți specialiștii spun că recomandă floralele ușoare, delicate, romantice drept parfumuri potrivite la nuntă.

Dacă nu știi ce parfum să alergi la nuntă, află că alegerea lui este la fel de importantă precum buchetul miresei, a muzicii sau a decorațiunilor florale, ori a rochiei. Te poți gândi la alte arome ce ți-au plăcut în fostele parfumuri și poți căuta alte game bazate pe aceleași ingrediente. Am făcut o mică listă de propuneri, cât mai diferite, de parfumuri potrivite pentru mirese, din care să îți alegi favoritul.

5 parfumuri potrivite la nuntă, pentru orice mireasă!

Poți testa mai multe parfumuri de purtat când ești mireasă și, dacă din sugestiile mele ți-a plăcut ceva (menționez că am ales note distincte, specifice mai multor factori, de la sezon la stilul tău), poți vedea ce ingrediente are și poți testa alte variante în magazine.

Dacă îmi permiți un sfat: testează trei-patru parfumuri o dată maximum. După aceea aromele tind să se amestece și nu vei mai ști exact să descifrezi ce îți place cu adevărat. Încă un sfat: deși îți plac notele de top ale unui parfum, plimbă-te puțin prin magazine, să se așeze bine parfumul și să îi poți percepe și notele de bază.

Acestea fiind spuse, iată ce parfum să alegi la nuntă, din cele câteva opțiuni pe care ți le-am pregătit:

Parfum potrivit la nuntă dacă ești o mireasă clasică: Dior J’Adore L’Absolu

Dior J’Adore L’Absolu este un parfum cu note florale, plin de rafinament și delicat. Este un parfum subtil, dar suficient de remarcabil. Un parfum senzual, romantic, încântător, care se simte exact atât cât trebuie.

Acest parfum face parte dintre parfumuri clasice care au scris istorie și pe care, indiferent de stilul abordat, orice femeie ar trebui să îl aibă în colecție.

Parfum Dior J’Adore L’Absolu

Parfum potrivit pentru mirese prețioase, glamour: Jimmy Choo cu note floral-fructate

Note fructate, bogate, profunzimi lemnoase adunate într-un parfum seducător, incitant, frumos. Un parfum ce sugerează un simț misterios de încredere și sexualitate. Așa aș descrie parfumul Jimmy Choo pentru femei. Accentele subtile feminine de parfumuri floral-fructate te vor transforma într-o divă.

Tonurile de vârf au mandarine proaspete, cele medii sunt orhideele iar cele de bază sunt lemnoase, deci un amalgam de simțuri.

Alege parfumul Jimmy Choo ca mireasă

Parfumurile ideale pentru miresele de vară

Dragă mireasă de vară, Jean Paul Gaultier Classique este o sugestie perfectă! Clasic dar îndrăzneț. Ideal pentru sezonul cald, cu florale de portocală, vanilie și parfum, cu note dulci, deci!

O mireasă romantică, senzuală, fructat-florală, ideal pentru femeia cu încredere în sine, femeia elegantă, rafinată.

Parfum Jean Paul Gaultier Classique

Iată ce parfum să alegi la nuntă iarna

Care sunt acele parfumuri potrivite la nuntă dacă ești mireasă iarna? Eu aș zice că Viktor & Rolf Bonbon Couture este o variantă perfectă. O variantă bogată, profundă, caldă, cu note de bază de santal, patchouli, tutun alb și vanilie, completate de bote de mijloc de caramel, flori de portocal și iasomie, cu note de vârf fresh de citrice și piersică.

Părerea mea este că această mireasmă eclectică și prețioasă, orientală este suficient de pasională cât să compenseze frigul.

Parfum Viktor & Rolf Bonbon

Parfum de purtat când ești mireasă și preferi stilul natural: Daisy de Marc Jacobs

Ce parfum să alegi la nuntă dacă vei avea o nuntă în aer liber sau preferi stilul natural? Daisy by Marc Jacobs este gentil, suav, feminin, cu note de violete, fructe de pădure și note lemnoase abia sugerate. Exact ce are nevoie o mireasă relaxată.

Parfum Daisy de Marc Jacobs de purtat când ești mireasă

Sper că sugestiile mele de parfumuri potrivite la nuntă te-au inspirat! Și dacă încă nu știi ce parfum să alegi la nuntă, nu uita sfatul meu: testează mai multe variante, poartă-le câteva ore să le vezi cu adevărat, cu totul, și dacă un anumit parfum ți-a plăcut, caută alte sugestii pe baza notelor preferate.

Sunt mult parfumuri potrivite pentru mirese naturale sau romantice, glamour sau sofisticate, însă gama recomandată se învârte în jurul notelor florale, fructate și orientale. Mai departe de aici, tu alegi exact din gama de parfumuri de purtat când ești mireasă, exact ce ți se potrivește!

Sursa foto front page – Unsplash

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: