Setari Cookie-uri

Cum machiezi buzele asimetrice: cu contur sau fără?

Încep acest material prin a spune că tare ne place să ne plângem, să fim etern nemulțumite de cum arătăm, să vrem să fim mai ”nu-știu-cum!”. Desigur, această stare de nemulțumire poate duce la o evoluție, la dorința de a deveni cea mai bună versiune a ta, dar uneori, poate duce la frustrări, și atât. Ca să trecem doar la acțiune și să uităm de frustrări și defecte, sau dorințe de 90-60-90, astăzi vom aborda o temă mai delicată, deși extrem de folositoare: cum machiezi buzele asimetrice.

Fie că este vorba despre buze inegale – buza de sus vizibil mai mare sau mai mică decât cea de jos – sau despre asimetrii ale gurii – un colț este mai ridicat, un altul mai coborât – fie că ne referim la asimetrii stânga-dreapta, când o parte din buză este mai subțire sau mai groasă, astăzi vorbim despre cum să echilibrezi aceste imperfecțiuni.

Deși este mult spus imperfecțiuni! Să fim serioase! Toate avem un ochi mai mare, altul mai mic. Toate avem fața asimetrică, cu o parte a chipului mai dezvoltată și o alta mai puțin proeminentă. Toate avem aceste imperfecțiuni. Dacă într-adevăr te deranjează o asimetrie a gurii sau a buzelor, astăzi vom vorbi despre cum machiezi buzele inegale.

Vorbim despre cum echilibrezi vizual proporțiile stăpânind machiajul pentru buzele asimetrice. Complicat nu este. Ba chiar deloc. Vom discuta despre tehnici de make-up ce te ajută și despre sfaturi și produse cosmetice folositoare și eficiente, în realizarea unui make-up care echilibrează trăsăturile feței. Iată, deci, cum machiezi buzele asimetrice.

Citește și:

Cum machiezi buzele asimetrice cu contur sau fără

Modele de creioane de buze de contur

Baze de machiaj pentru acoperirea buzelor


Cum machiezi buzele asimetrice sus și jos: sfaturi de make-up pentru buze inegale

Dacă linia gurii este inegală vizibil și te deranjează sau o consideri inestetică, există câteva lucruri pe care le poți face cu ajutorul unui machiaj bine aplicat. Există o metodă corectă de a balansa proporțiile chipului, și despre ea vom vorbi mai jos. Dacă crezi că gura ta asimetrică nu poate fi încă o trăsătură ce te face unică, ca în cazul lui Drew Barrymore sau Catherine Zeta-Jones, hai să vedem împreună, cum poți corecta cu ajutorul machiajului aceste defecte.

Acestea fiind spuse, să vorbim exact despre problemele pe care majoritatea femeilor le întâmpină. Machiajul pentru buzele asimetrice sus-jos te poate ajuta să contrabalansezi o proporție exagerată dintre buza de sus și cea de jos. Multe femei au buza inferioară mai plină, mai cărnoasă. Și această trăsătură fiziologică este considerată sexy, este un atu, se pare. Însă, dacă diferența este prea pronunțată, există anumite lucruri pe care le poți face să diminuezi disproporția.

Citește și:

Cum machiezi buzele inegale de acest gen?

Ai nevoie de un contur – liner sau creion de buze – cu care să trasezi marginile buzelor. Trasează buza superioară ușor peste conturul natural și buza inferioară în interiorul conturului natural.

Alege tonuri diferite de ruj: o nuanță mai deschisă a aceleiași culori va crea impresia de volum, iar un ton mai închis va subția vizual buza mai plină. Este vital să aplici bază de machiaj și fond de ten pe toată fața, inclusiv pe buze, înainte să fixezi machiajul.

Extra pont pentru cum machiezi buzele asimetrice: aplică puțin gloss pe buza mai subțire, puțin iluminator în centrul buzei, să îi oferi volum, estompând bine degradeurile de la centru către margini și aplică puțin iluminator deasupra buzei superioare, să creezi impresia de buză răsfrântă, mai mare.

Citește și:

Care este machiajul pentru buzele asimetrice laterale

Vorbim în continuare despre cum machiezi buzele asimetrice și ne oprim de data aceasta la machiajul pentru buzele asimetrice stânga-dreapta. Dacă ai buzele inegale în lateral sau dacă ai gura strâmbă, poate fi complicat să aplici un machiaj. Însă, nu dispera, există soluții. Sfatul meu este să ”own it”, cum zice americanul, adică să fii mândră de fiecare colțișor din tine, căci orice detaliu te face să fii tu și nu altcineva!

Pentru metode practice, specialiștii recomandă în machiajul pentru buzele asimetrice în lateral să retrasezi conturul lor natural, așa încât să le faci cât mai drepte, fără a depăși cu mult linia lor, pentru că altfel vei fi ridicolă. Te sfătuiesc să stai departe de culori prea tari sau de delimitări bruște între ten și nuanța buzelor. Cu cât contrastul este mai mare, cu atât orice artificiu se va vedea.

Citește și:

Extra sfaturi să știi cum machiezi buzele inegale

La final de material, rămâne să îți mai dau câteva sfaturi legate de cum machiezi buzele inegale. Aplică-le și astfel vei echilibra fizionomia și trăsăturile tale!

Nu încerca să trasezi un contur mult diferit (interior sau exterior) de cel al gurii tale. Este vital în felul cum machiezi buzele asimetrice să nu exagerezi. Cu cât depășești linia sau redesenezi conturul mult în afara limitelor, cu atât se va vedea. Niciodată nu alege creion în altă nuanță decât cea a buzelor! Folosește mereu o pensulă de aplicat rujul, pentru o aplicare de precizie.

Machiajul pentru buzele asimetrice are nevoie de precizie și de un creion de contur ascuțit mereu, tot pentru realizarea unei linii corecte. Dacă nu poți trasa contur precis, atunci utilizează balsamuri lucioase sau gloss-uri cremoase sau pline, de volum, pe buzele naturale, nemachiate, necolorate.

Citește și:

Extra pont pentru cum machiezi buzele inegale: poți adăuga extra volum cu un strop de fond de ten sau iluminator la colțurile cele mai îndepărtate ale buzei superioare și ale cele inferioare. Acest truc te va ajuta să diminuezi dezechilibrul vizual.


Sper că sfaturile mele legate de cum machiezi buzele asimetrice te vor ajuta. Sper că ai reținut, totuși, că ceea ce contează este să te accepți cum ești și să-ți vezi trăsăturile unice drept un atu, nu o imperfecțiune. Machiajul pentru buzele asimetrice te va ajuta, sigur, să reglezi vizual proporțiile, dar dacă tu nu te vezi frumoasă, atunci nicio oglindă nu va fi darnică pentru tine.

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.