Setari Cookie-uri

Cele mai eficiente cosmetice pentru hidratarea pielii vara

Nu știu pentru tine cum este relația cu pielea ta, însă în cazul meu, tenul are tare mult de suferit vara. E mereu uscat, dar vara se mai și deshidratează și îngrașă pe alocuri. Așa că e dificil, zău! Drept pentru care, am căutat păreri avizate despre ce cosmetice pentru hidratarea pielii vara ar trebui să aleg, pentru a fi eficiente. Și apoi am început a testa tot felul de produse, doar-doar să obțin un ten hidratat vara. Ce am aflat și ce mi s-a potrivit mie? Îți spun cum îți hidratezi pielea vara, mai jos.

Trebuie menționat întâi de toate faptul că eu am oricum, de la natură (și tiroidă) pielea uscată cu tendințe de deshidratare. Vara nu-mi aduce decât extra bătaie de cap (ca și iarna, de altfel) căci pe lângă porțiunile de piele uscată, mai apar și cele extra-dry și desigur, zonele atât de îndrăgite de sebum! Cu atât mai mult cu cât loțiunile de soare nu fac altceva decât să îmi deregleze secreția de sebum. Și pentru că toate acestea se întâmplau ciclic, an de an, în vara asta am spus ”stop!” Am căutat și testat cele mai bune cosmetice pentru hidratarea pielii vara.

Întâi de toate este vital de spus că poți să folosești loțiuni hidratante vara degeaba, dacă omiți ceilalți pași în ritualul tău de îngrijire. Ai nevoie să știi și de ce alte procedee mai ai nevoie pentru a obține un ten hidratat vara. Dar, nu te teme, azi le dezbatem pe toate! Așadar, iată cum îți hidratezi pielea vara și de ce e bine să urmezi acești pași.

Citește și:

Hidratarea pielii vara începe cu o exfoliere delicată

Pe măsură ce scapi de straturi de haine, e necesar să ai grijă de pielea ta, căci este din ce în ce mai expusă. Ce e de făcut ca să ai un ten hidratat vara, cum să ai tenul protejat, dar și să eviți apariția zonelor uscate ori grase? Înainte de orice loțiune, fii atentă la exfoliere! Ai nevoie să elimini celulele moarte ale pielii, astfel nu doar că eviți apariția coșurilor, a porilor încărcați sau congestionați, dar orice hidratant și tonic va ajunge mai bine în straturile dermei.

Este esențial să știi cum îți hidratezi pielea vara și cum folosești scrubul de față. Și asta pentru că este bine ca mai întâi să folosești exfoliantul delicat, dimineața, înainte de tonic, înainte de crema hidratantă, de crema cu protecție solară și de machiaj. În plus, dacă faci exfolierea, machiajul va rezista mai bine. Nu uita: exfoliant, cremă hidratantă pentru a păstra umiditatea la nivelul tenului și apoi SPF pentru un strat protector.

Citește și:

La capitolul cosmetice pentru hidratarea pielii vara, exfoliantul meu preferat are și tonic. Este vorba despre Lancôme Douceur, ce conține atât tonic, cât și scrub delicat. Are efect antioxidant și este delicat! În plus am remarcat un ten cu textură mai fină, mai frumoasă, mai clară. Pielea a devenit strălucitoare și am simțit-o mai ușoară, mai elastică.

cosmetice pentru hidratarea pielii vara, cum îți hidratezi pielea vara, ten hidratat vara

AICI Lancôme Douceur exfoliant tonic


Cele mai eficiente cosmetice pentru hidratarea pielii vara sunt măștile aplicate cu religiozitate

De la scrub trecem la hidratare. Însă hidratarea nu se face doar cu o cremă. Pe mine, cel puțin, m-au ajutat foarte mult măștile. Le aplic cu religiozitate de două ori pe săptămână. După câteva încercări, m-am oprit la Masca Superhidratantă cu afine și zmeură Bottega Verde Estratti di Bellezza.

Citește și:

De ce? Pentru că îmi conferă un ten hidratat vara dar combate și semnele oboselii și ale stresului. Pentru pielea mea uscată această mască a făcut minuni. În plus, acidul hialuronic conferă o senzație de energie, de vitalitate, de tonifiat. Este genul meu de mască pentru că te ajută să nu mai folosești machiaj, mai ales fond de ten, căci lasă porii cu un aspect compact. În plus are o textură lejeră, ușoară, ce nu încarcă pielea.

cosmetice pentru hidratarea pielii vara, cum îți hidratezi pielea vara, ten hidratat vara

Vezi masca super-hidratantă


Nu uita de loțiunea hidratantă și de un tonic, dacă vrei un ten hidratat vara

Continuăm lista de cosmetice pentru hidratarea pielii vara cu loțiunea hidratantă și tonicul, despre care spuneam mai sus că te-ar ajuta, dacă le aplici exact în ordinea sugerată. Exfoliant- tonic-cremă hidratantă și vei vedea diferența. Cum îți hidratezi pielea vara? Începe cu un tonic eficient și ușor! Eu am ales Clinique Anti-Blemish Solutions, pentru că înviorează pielea, o lasă fresh, curăță porii delicat și este la fel de eficientă și pe pielea uscată și pe cea grasă. Deci, zonele acelea mixte, cu probleme, nu mă mai deranjează!

Citește și:

În plus, pe lângă un ten hidratat vara, acest tonic curăță pielea de murdărie și sebum, reduce semnificativ coșurile (eu am o problemă când folosesc SPF mult, iar la plajă reaplic des). Acest produs contractează porii, deci machiajul arată mai bine!

Legat de hidratarea directă a tenului, am doar două cuvinte. În fine, mai multe: Vichy Neovadiol Rose Platinium. Este unul dintre cele mai bune cosmetice pentru hidratarea pielii vara și nu numai. Hidratează intens, nu încarcă pielea, ba dimpotrivă, lasă textura proaspătă, luminoasă. Și are efect de întinerire. Extra pont: eu o aplic și pe gât și decolteu, ca și exfoliantul și tonicul.

Jurnalul unei shopaholice, cosmetice pentru hidratarea pielii vara, cum îți hidratezi pielea vara, ten hidratat vara

Cremă de față Tonic pentru toate tipurile de ten


Nu uita de produsele cu SPF și de tratarea pielii expuse la soare

Și desigur, aplic și crema cu SPF potrivită tnului meu atât pe față, cât și pe gât și decolteu. Și tot reaplic, mai ales vara, dacă ajung și la mare, dacă transpir, dacă merg la piscină. Așa că nu de puține ori a rezultat o piele grasă, îmbâcsită, cu erupții acneice nedorite. Ce am făcut? Am continuat să aplic cremă cu SPF, dar am ales ce trebuie. Și am aflat că este important ca stratul de loțiune cu protecție solară să fie peste exfoliant, tonic și loțiunea hidratantă. Îți spun că acești pași, respectați întocmai, sunt cu adevărat miraculoși!

Citește și:

Cum îți hidratezi pielea vara și cum menții stratul hidratant? Crema pentru ten cu protecție solară GamARde Solaire cu factor SPF 50 are efecte calmante și anti-agining. În plus are o textură super-light și nu lasă urme albe!

Jurnalul unei shopaholice, cosmetice pentru hidratarea pielii vara, cum îți hidratezi pielea vara, ten hidratat vara

Loțiune de ten Gamarde cu SPF 50


Aceasta este lista mea de cosmetice pentru hidratarea pielii vara, însă aș mai avea de spus că pentru un ten sănătos ai nevoie să hidratezi și din interior, să bei apă, să mănânci fructe și legume. Și din exterior, pe lângă aceste sfaturi despre cum îți hidratezi pielea vara, îți mai recomand să calmezi mereu pielea expusă prea mult la soare, cu geluri răcoritoare și hrănitoare, cu balsamuri de calmare, speciale.

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.