Setari Cookie-uri

Cui i se potrivește rujul nude mat & la ce să fii atentă dacă îl porți

Rujul nude mat este una dintre cele mai chic variante de inspirație retro din vara aceasta. Totuși, nu orice fizionomie, nu orice ten sau culoare a părului ori a ochilor este avantajată de alegerea unei tente atât de neutre, sau lipsite de culoare, precum nude-ul mat. Totuși cui i se potrivește rujul nude mat? Pe scurt, oricui! Pe lung, discutăm mai jos.

Cel mai mare risc când porți această nuanță este pericolul de a deveni ”ștearsă”. Iată, deci, la ce să fii atentă când porți ruj nude mat: la nuanța potrivită în funcție de culoarea pielii, de culoarea buzelor, a dinților (da, da!), a ochilor, a părului și de tipologia facială.

Nuanța aceasta nude este mereu la modă, este varianta ce completează perfect trăsăturile tale naturale. Când porți un ruj nude mat obții un look sofisticat, șic, elegant, și asta cu minimum de efort și timp investit în machiaj.

Cu atât mai mult, dacă ți se potrivește rujul nude mat, aceasta este varianta ce îți transformă tenul, îl face luminos și clar și îți accentuează privirea, ochii.

Din păcate, pe cât de spectaculos este machiajul cu ruj nude mat, și pe cât de simplu este de obținut, există un risc major când alegi acest ton al buzelor. La ce să fii atentă când porți ruj nude mat? La ce ton este adecvat ție, căci există mereu riscul să pari palidă sau plată, monotonă. Și pentru că nu vrei asta, pentru că nimeni nu își dorește asta, descoperă mai jos pe cine avantajează rujul nude mat.

Citește și:

Cui i se potrivește rujul nude mat? Oricui, dacă știi să alegi tonul și nuanța: rece, cald sau neutru în funcție de culoarea pielii

Pe cine avantajează rujul nude mat? Ei bine, pe oricine, dacă nuanța și tonul se potrivește chipului, ochilor, culorii naturale ale buzelor și părului. Cu siguranță, contează și trăsăturile feței atunci când alegi tonul de nude ce ți se potrivește.E cam ca și la hainele nude, de altfel.

Sunt de părere că oricui i se potrivește rujul nude mat, iar stiliștii și make-up-artiștii cu care am lucrat mi-au confirmat acest lucru, cu condiția să ai grijă ce ton de nude alegi. Mai bej, mai ocru, mai roz, mai sidefat sau mat, există câte o nuanță pentru fiecare, de la ten alb, la ten arămiu, de la păr blond, la plete negre. La ce să fii atentă când porți ruj nude mat? Evită să obții look-ul acela cu buze ce par uscate, deshidratate, ”bolnave”. Căci acesta este riscul major la alegerea rujului nude: look-ul zombie, cum îmi place să îi spun.

Citește și:

Ei bine, deși nuanțele acestea nude, deschise la culoare, adaugă volum, prin definiție, ele pot ”șterge” cu totul buzele. Rujul nude mat, prost ales, poate lăsa impresia că urmează să leșini sau că nu ai buze. Însă nu te panica, există câteva reguli de aur în machiaj ce îți permit să porți rujul nude mat. Trebuie să știi în ce nuanță ți se potrivește rujul nude mat și cum să îl aplici, așa încât să lucreze în favoarea ta și nu invers, să îți saboteze look-ul.

Jurnalul unei shopaholice, potrivește rujul nude mat, pe cine avantajează rujul nude mat, la ce să fii atentă când porți ruj nude mat

Rujuri mate nude pentru orice ten


Cum adaugi un plus de textură și la ce să fii atentă când porți ruj nude mat

Și totuși, pe cine avantajează rujul nude mat și cum alegi varianta ta? Mai întâi trebuie să îți dai seama ce fel de ten ai. Adică, dacă ai ten cu tentă caldă, sau rece, iar asta te va ajuta și la alegerea rujului și la fondul de ten, de exemplu.

Citește și:

Cum faci asta, cum îți dai seama ce fel de nuanță de piele ai? Uită-te la venele de la încheietura mâinii! Dacă au o tentă verzuie, ai pielea cu tentă caldă, dacă venele par albăstrui, atunci ai tentă rece. Dacă nu ești sigură, ai un ten neutru, de mijloc. Okay, okay, vei spune că, totuși, odată ce ai descoperit tonul pielii, cum alegi rujul nude adecvat ție? Ei bine, iată la ce să fii atentă când porți ruj nude mat!

Poți să îți dai seama cum ți se potrivește rujul nude mat și poți alege culoarea potrivită, în funcție de tonul pielii. Astfel, dacă ai piele și ten cu tonuri reci, alege nude-ul roziu, cu puțină culoare; astfel, adaugi un plus de ”viață” de tonuri vibrante. Dacă ai pielea cu tentă caldă, alege nuanțe de rujuri nude la fel de calde: de la piersică la auriu, până la roz-bujor.

Citește și:

În caz că ai tenul „de mijloc”, află că ești norocoasă, ți se potrivește rujul nude mat în orice nuanță, chiar și cele bej! Dacă tot nu ești sigură ce ți se potrivește ție, alege tonuri nude-piersică, fresh, călduțe, rozii, acestea sunt versatile, adaptându-se oricărui tip de ten și pentru orice culoare de ochi sau păr.

Acum că am stabilit ce tente ți se potrivesc, trebuie să mai știi câteva detalii legate de obținerea machiajului perfect cu buze nude. Am discutat pe cine avantajează rujul nude mat, dar trebuie să îți mai spun că, indiferent de culoarea pielii – rece sau caldă, ori neutră – specialiștii în machiaj te sfătuiesc să nu alegi nuanțe mai deschise decât culoarea ta naturală de buze. Chiar și alegerea unui ruj nude mat, cu o nuanță sau două mai deschisă ca buzele tale nemachiate îți va face tenul șters, și vei obține look-ul acela zombie! (iată un truc de Halloween, de exemplu!).

Citește și:

Legat de textură, iată la ce să fii atentă când porți ruj nude mat: la a alege puțin luciu. Deși vei ști în ce ton ți se potrivește rujul nude mat, trebuie să știi că textura mată, plată riscă să facă buzele crăpate, ridate, uscate, deshidratate, și tenul gri, pământiu. Așa că, alege puțin glitter, puțină lumină! Poți merge pe o formulă cremoasă, care păstrează buzele suple sau poți adăuga gloss peste ruj, ca să le menții pline, voluptuoase.


Pe cine avantajează rujul nude mat și cum începi un astfel de machiaj? Cu ce machiaj al ochilor se potrivește?

Întrucât ai nevoie de o textură cremoasă, voluminoasă a buzelor, ai grijă să folosești scrub pe buze, să le exfoliezi delicat, și să fie hidratate. Apoi, aplică un strat de fond de ten, chiar și primer. Asta ajută și să păstreze buzele hidratate și să mențină rujul cât mai mult timp, dar și să nu se vadă nuanța buzelor tale prin tenta de nude. Definitivează look-ul cu un creion de contur al buzelor, în nuanța buzelor tale și estompează, cu degrade, conturul în nuanța de nude.

Citește și:

În ceea ce privește machiajul ochilor ce se potrivește cu rujul nude mat, alege să subliniezi privirea. Poate un smoky eye, poate un cat-eye intens, cu două straturi de mascara. Adaugă și o tușă de blush pe pomeți (ceva auriu-coral) pentru un look sănătos, senzual, feminin.


Iată deci la ce să fii atentă când porți ruj nude mat și cum să completezi un make-up de acest gen! Este evident că la întrebarea ” pe cine avantajează rujul nude mat”, poți răspunde acum cu ”pe oricine”. Și asta pentru că acum știi trucurile ce te ajută să obții un machiaj profesionist, feminin și sexy.

Și ție ți se potrivește rujul nude mat și asta indiferent de ocazie, că vorbim de machiajul office sau de cel casual ori de petrecere! Versatil și cu efect maxim, la minimum de efort.

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.