Setari Cookie-uri

Cum să treci la cosmetice naturale

Tot ce trebuie să știi atunci când vrei să treci la cosmetice naturale.

cosmetice naturale Lumea tinde să uite că pielea este cel mai mare organ al nostru iar porii oferă corpului o metodă naturală de a scăpa de toxine. Din această cauză, o iritație sau o eczemă devin modalități în care corpul tău încearcă să îți comunice că se luptă împotriva unei amenințări microscopice. Așa că de ce te folosești de produse care conțin niște chimicale atât de nocive încât ar trebui să le eviți în totalitate? Răspunsul e simplu. Pentru că poate nu cunoști beneficiile unor cosmetice naturale bio și poate nu știi cum să faci această tranziție. Ca să te ajutăm, ți-am pregătit un articol în care îți vom prezenta tot ce trebuie să știi atunci când vrei să treci la cosmetice naturale.

Începe treptat

Nu e nevoie să arunci întregul dulap cu produse cosmetice pe care le-ai strâns. Stresul acestei acțiuni îți va afecta pielea mai mult decât orice substanță nocivă. Așa că noi te sfătuim să înlocuiești fiecare produs pe măsură ce rămâi fără. Așa ai grijă și de pielea ta dar și de portofel.

Citește și:

Informează-te

Dacă ești îngrijorată cu privire la branduri, nu ar strica să îți iei câteva ore libere și să consulți site-urile de specialitate. Multe îți vor pune la dispoziție un sistem de rating al fiecărei firme. Astfel, dacă produsul se încadrează în nivelul 1 sau 2, nu e necesar să scapi imediat de el. Însă dacă deja trece de 2, acesta este un semnal de alarmă care îți va spune clar că nu ar trebui să mai folosești acel produs. Vei rămâne surprinsă de numărul toxinelor din cosmeticele pe care le folosești în fiecare zi.

Începe cu produse care rămân pe piele mai mult timp

Crema de față este primul produs cu care ar trebui să începi, având în vedere faptul că se absoarbe imediat în piele. Următorul loc e ocupat de fondul de ten, asta doar în cazul în care îl folosești în fiecare zi. Ia în calcul ordinea în care îți aplici cosmeticele pe piele în fiecare zi și cât timp acestea stau pe piele.

Citește și:

Uită de ambalaj...

Dacă pe ambalaj scrie că produsul e natural, nu e întotdeauna așa. Multe companii apelează tot mai des la o strategie falsă de marketing care le permite să își eticheteze produsele ca naturale și bio, deși de cele mai multe ori nu este cazul. În plus, unele firme nu își permit să afișeze aceste etichete, chiar dacă produsele lor sunt făcute din cele mai naturale ingrediente.

… dar citește ingredientele

Poți începe prin a căuta cei mai mari “infractori”: parabenii, parfumurile sintetice, sulfații și ftalații. De asemenea, ia în considerare modul în care acestea interacționează cu fiecare și poziția lor pe listă. Dacă primul ingredient este apa, află că produsul nu va fi atât de concentrat și nu vei economisi deloc bani cumpărându-l. Dacă pachetul se laudă cu extract de levănțică iar acest ingredient se află printre ultimele, află că cel mai probabil, produsul conține doar o picătură de extract.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Iulie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.