Setari Cookie-uri

Coafura rezistă: cum fixezi părul natural cu aceste top 4 fixative

Gluma cu ”coafura rezistă” rezistă și ea. Sunt convinsă că sunt femei din generația tânără ce nu au prins reclama cu pricina, dar fac această glumă. Și totuși, dincolo de acest slogan, cum faci coafura să reziste, fără a avea textura aceea ”crocantă” de fixativ?

Când este vorba de a fixa părul, nu sunt mult opțiuni ce te vor ajuta să păstrezi curgerea naturală și formele naturale în care se așază pletele tale. Am descoperit asta de curând, pregătindu-mă pentru o nuntă. Eu sunt tunsă într-un Bob scurt, asimetric față-spate. Asta nu face altceva decât să-mi ușureze ”munca„ la capitolul hair-style, căci sunt o tipă destul de effortless.

Asta înseamnă că prefer oricând mai puțin machiaj sau mai puține cosmetice în păr decât mai multe pentru un look perfect, ca la salon. Totuși, am descoperit, obligată fiind să îmi și fixez acest Bob, după ce l-am aranjat cu peria, că variantele de coafură naturală și fixativ nu prea sunt compatibile.

Știam că părul meu va fi gata în 10 minute de aranjat, dacă eram norocoasă să găsesc produsele de styling ce mă vor ajuta să fixez după. Știam că nu vreau coafura aceea țeapănă, care nu se mișcă nici pe Macarena. Știam că nu vreau textura aceea crocantă și sârmoasă a părului meu. Știam că nu vreau părul acela lucios, încărcat de fixativ sau năclăit de spumă. Și atunci am pornit căutarea. Am descoperit câteva produse și trucuri ce te vor ajuta și pe tine să știi cum fixezi părul fără să pară artificial.

Citește și:

Sunt sigură că și tu eviți să folosești astfel de produse tocmai pentru că nu vrei să obții texturile amintite mai sus. Și totuși, se poate altfel? Cum fixezi părul pentru o coafură rezistentă, cât ai nevoie, dar fără efectele secundare nedorite? Cum fixezi părul pentru aspect natural, neîncărcat, fără textură crocantă sau fire lucioase, țepene? Cum îți aranjezi coafura așa încât să nu deteriorezi părul, pe ce te poți baza?


Coafură rezistentă și bine fixată, pentru păr cu aspect natural

Nu este neapărat complicat, de îndată ce găsești produsele de styling de trebuință, desigur. Până atunci, traseul este puțin anevoios. Și asta pentru că majoritatea produselor se încadrează în categoria ”așa nu”. Totuși, există opțiuni care nu încarcă părul și care îl păstrează ca natural, doar că bine fixat.

Citește și:

Cum fixezi părul fără să pară artificial, crocant și lucios? Caută acele fixative ce acționează puternic, dar au o textură ușoară, neîncărcată. Caută acele produse cosmetice care te ajută să fixezi părul – Bob sau nu – pentru un timp îndelungat și care conferă un luciu frumos, permițând părului să se miște natural, când dansezi, de exemplu.

Cum fixezi părul pentru o coafură rezistentă? Alege spray-uri, în detrimentul spumelor, gelurilor ori al cerii de fixat, cel puțin la evenimente speciale. Și asta pentru că cele enumerate mai sus, încarcă părul și nu îi dau un aspect elegant. Și ca să te asigur că există aceste soluții, îți las mai jos câteva produse încercate de mine pe părul meu. Iată ce a funcționat în cazul meu, iată cum fixezi părul pentru aspect natural și coafură ce nu se strică.

Citește și:

Jurnalul unei shopaholice, cum fixezi părul fără să pară artificial, cum fixezi părul pentru o coafură rezistentă, cum fixezi părul pentru aspect natural

Fixativ cu volum Fixativ cu fixare flexibilă

Fixativ Tigi Fixativ cu efect mătăsos


Cum fixezi părul fără să pară artificial? Alege aceste produse de styling!

Fixativul L’Oréal Paris Elnett Satin pentru volum

Fixativul L’Oréal Paris Elnett Satin pentru volum mi-a plăcut pentru că fixează durabil părul, fără a-l încărca. De altfel, asta și căutam. Conferă o fixare puternică, se aplică simplu, rapid, și, în plus, conferă volum coafurii. Pentru Bob-ul meu a fost exact ce a trebuit.

A păstrat capetele întoarse, bufante, a păstrat părul cu volum de la rădăcini și mai ales, textura a părut naturală. De altfel, la Bob se vede foarte bine dacă părul e ”cimentat” sau e fixat firesc, natural. Iată cum fixezi părul pentru o coafură rezistentă, șic! Menționez că până la urmă am ales un alt produs, îți spun mai jos care.

Citește și:

Londa Fixativ Finisare cu fixare flexibilă Style Set It

Am găsit ceva avantaje și la Londa Fixativ Finisare cu fixare flexibilă Style Set It. De altfel, mi se pare că este cea mai bună variantă, mai ales dacă ai părul mai lung, ori coafuri mai spectaculoase, mai complicate. Cum fixezi părul fără să pară artificial cu acest fixativ Londa? Pulverizezi pe coafura finisată de la o distanță de aproximativ 30 cm. Vei obține o fixare flexibilă, uscare rapidă. După ce le-am încercat pe toate, m-am oprit la Londa.

Și bine am făcut, căci am avut părul fixat în total 8 ore. Asta cronometrat de la coafare și până la dușul de după petrecere. Mi-a plăcut că firele de păr s-au mișcat, au fost flexibile, nu mi-a lăsat părul lipicios și mi-am amintit abia pe la 4 dimineața, la duș că am avut fixativ în păr. În plus, se îndepărtează rapid de tot doar cu apă și nu a fost necesar să reaplic deloc pe parcursul nunții.

Citește și:

Fixativ Tigi Bed Head Masterpiece

Pe Tigi l-am încercat înainte de eveniment, ca pe toate de altfel. M-a atras faptul că are efect antistatic și promisiunea că rezistă pe orice condiție meteo. Nu am testat asta, dar cred pe cuvânt producătorul.

Ceea ce am testat, adică felul cum fixezi părul pentru o coafură rezistentă în timp cu acest fixativ Tigi Bed Head Masterpiece, pot spune cu sinceritate. Este un fixativ bun, efectul este foarte natural, textura arată poate, cel mai natural dintre toate produsele folosite. Din păcate, nu rezistă așa de mult și pentru gustul meu conferă un luciu prea artificial.

Spray fixativ Avon cu efect mătăsos

Financiar vorbind, acest spray fixativ Avon cu efect mătăsos este cel mai accesibil dintre variantele încercate. M-a surprins, totuși, rezultatul obținut. Fixează elegant, fără încărcare. Definește părul și păstrează coafura, ce rezistă destul de bine în timp. Mi-a plăcut că textura era fină și mătăsoasă.

Citește și:

Mi-a mai plăcut și faptul că părul nu s-a electrizat dar, din nou, nu am fost fanul strălucirii aceleia sintetice. Totuși, menționez din nou, că este un produs bun, mai ales pentru cât costă. Îl recomand, mai degrabă, pentru coafuri de zi cu zi, decât la evenimente.

Sper că sugestiile mele legate de cum fixezi părul fără să pară artificial te vor ajuta să îți alegi varianta optimă ție. Nu uita, că dincolo de fixare, contează mai mult să păstrezi aspectul natural, părul neîncărcat, cât mai curat și elegant. Ah, da, și distrează-te!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.